09 februar 2009

Nutidens unge

I dag startede vores yngste datter paa sin nye arbejdsplads. Hun har, indtil i sidste uge, arbejdet i to deltidsstillinger; en, som hun har haft i 5 aar - altsaa gennem college og universitetet og en, som hun har haft siden omkring August, da hun for alvor begyndte at lede efter at en fuldtidsstilling.

Arbejdet er i "the Civil Service" (som jeg ikke aner hvad hedder paa dansk, men hun er kommunaltansat) og er et godt og respektabelt arbejde til en ung kvinde. Hun var noget nervoes i aftes, men ogsaa spaendt paa endelig at tage hul paa livet som arbejdstager i en fuldtidsstilling, med karrieremuligheder.

Hun er fuld af historier i aften og det begynder langsomt at gaa op for hende hvad forskellen paa den private og den offentlige sektor er. Jeg er glad for hun har adskillige aar i den private sektor bag sig, det bliver en stor bonus for hende og allerede nu ved jeg at hun nok skal faa sat lidt liv i stedet. De er slet ikke vandt til hendes arbejdsetik, som hun har laert af at arbejde paa en lille bitte arbejdsplads med max 20-30 ansatte og en anden med bare en 5-6 stykker, hvor the pennies er lige saa vigtige som the pounds - for at firmaet kan bestaa.

Hun er ikke til hverken at hugge eller stikke i, for dette job har hun helt selv fundet og faaet - uden nogen introduktion fra far eller mor og saa i dette her klima! Jeg er selvfoelgelig revnefaerdig af stolthed, som om hun var den eneste der nogensinde har gjort noget lignende. Ja, jeg ved det godt - men saadan er det at vaere foraelder. :)

I dag var jeg inviteret til lunch af en forhenvaerende kollega. Jeg ansatte ham i 2002 i mit gamle firma; da var han bare 17 aar gammel. For et aar siden ringede han til mig og fortalte at han ikke kunne holde det gamle firma ud laengere og havde sagt op. Paa grund af hans arbejde kunne han forlade stedet med det vuns. "Jeg er forresten ikke ret langt fra dit kontor, og kunne da lige komme ind" loed der saa og inden for ganske kort tid stod han i kontoret og saa fik jeg et ordentligt knus. Han traengte simpelthen til at mor-Tina lige sagde "there there" og stryge ham lidt paa haaret. I de naeste par uger kom han hver gang han skulle til interview og fik lidt moralsk opbakning og inden laenge havde han et godt job i en bank.

Grunden til der skulle baade lunch og vin paa bordet til middag i dag? Well, knaegten er blevet forfremmet i jobbet hvor han bare har vaeret i et aar. Han skal vaere line manager (jeg vil gaette paa det hedder en afdelingschef paa dansk?) fra den 1ste April og det skulle jeg vaere den foerste til at vide. Jeg blev sgi da helt roerstroemsk! Ved samme lejlighed ville han gerne lige have lidt raad mht at koebe en lejlighed...

Jeg faar en pludselig tanke, monstro ikke man skulle lege Kirsten Giftekniv? De to ville da vaere som skabt for hinanden, lige bortset fra at det naesten ville naerme sig incest, hvis jeg skal vaere mor for dem begge. :)

Jep - det var saa en lille beretning om nutidens unge. Dem pressen har saa travlt med at fortaelle os er nogle vaerre roedder og bliver aarsagen til at verden gaar under inden laenge. Personligt synes jeg dagens unge er helt fantastiske, for de forholder sig meget mere kritiskt til tingene og accepterer ikke bare hvad som helst. De har nogle haarde odds, men jeg synes sgu de klarer dem meget paent. :)

17 kommentarer:

Anonym sagde ...

Pumpe-pumpe-pumpe-pumpe! Awntiestolt omme i Irland revner lige om lidt!

Anonym sagde ...

Hvis ikke mor/far skal være stolt af afkommet, hvem pokker skal så?
Til lykke med din dejlige datter - hun skal nok få et godt liv, for hun ved helt klart, hvad der kræves, og du må gerne være stolt. Du SKAL være stolt.

Langt, langt de fleste unge er absolut aldeles ok. Der er bare lige et par curlingbørn ind imellem, og i den modsatte grøft nogle, der har haft meget vanskelige opvækstvilkår. Sidstnævnte har jeg så forfærdelig ondt af.
Der fødes ikke dårlige børn, men der er en del dårlige forældre.
Man har brokket sig over ungdommen siden Platon, og sådan bliver det nok ved.
Min egen mor var dybt bekymret over min "vilde adfærd", men det er nu gået ok med mig alligevel :o)

Anonym sagde ...

Hvis ikke forældre er stolte af deres børn, hvem skal så være det, ja selvfølgelig bedsteforældre.Naboens har nok i deres egne børn. Eller også er de misundlige!!!!!

anjoe sagde ...

Nærvær, kærlighed og omsorg plus tillid gør de fleste børn og unge godt, ditto gælder os voksne ;-)

Du fortæller fint om din opbakning til flere sider, lad det mane andre til eftertanke...

Tina - omme i London sagde ...

Irene - tak, det er det jeg kalder soestersolidaritet!

Ellen - LOL, hvad i alverden gik din vilde adfaerd ud paa? Jeg proever ihaerdigt at laere mine boern at de er gode nok - akkurat lige saa gode som generationen der gik foer dem, eller rettere maaske en lille smule bedre. Jeg koerer min egen lille ungdomsrevolution: Taenk positivt, unge mennesker er ogsaa mennesker og de kan godt! :)

Mutter - du behoever slet ikke vaere bange for jeg holder op med at vaere stolt af mine boern, uanset hvor jeg har faaet dem fra. Min elskede siger tit til mig at jeg ligner dig paa en prik. Du har ogsaa altid samlet revl og krats boern til dig. :)

anjoe - jeg proever paa at goere hvad jeg kan og jeg gentager: Taenk positivt, unge mennesker er ogsaa mennesker og de kan godt! :)

Unknown sagde ...

Hvor er det flot gaaet af dem begge to. Vi hoerer jo som regel kun om de unge der ikke goer som vi gerne vil have de goer, for der er ikke meget nyhedshistorie i de andre:)

Susan sagde ...

Tillykke med begge "dine" børn.

Hvor er det dejligt at din tidligere kollega lige skal have lidt Tina-ord med på vejen når der sker noget stort i hans liv. det vil da være nemt hvis du leger lidt kirsten gifteknov, for så er svaret jo nemt når han kommer og spørger dig om du tror det er en god ide for ham at fri til kæresten ;-)

Og din datter er da bare for sej, flot flot og så i disse tider.

Madame sagde ...

Tillykke med din datter og jobbet, Tina! Det lyder bare rigtig godt.
Og den der unge fyr lyder som en skøn svigersøn - det er da bare om at komme i gang med at lege Kirsten Giftekniv :O)

Lene sagde ...

tillykke til datteren, det er så flot. Og jeg er slet ikke i tvivl om at du er værd at gæste med hensyn til råd.

Helle K. sagde ...

Tillykke med datteren - det er så spændende at skulle igang med livet på den voksne måde :)

Tina - omme i London sagde ...

Kat - det er jo lige det. Det er saa nemt at bygge en historie over noget negativt, men jeg naegter at saette alle vore fantastiske unge mennesker i samme baas som de der er kommet galt afsted i livet.

Susan - jeg elsker at vaere med paa raad hos de unge mennesker, meeeen, jeg lader nu dem om hvem de skal kaerestes med. :)

Madame - tak, og ja, han er perfekt, men det er nu ikke ensbetydende med den unge dame vil have ham; eller han hende...

Lene - jeg elsker at de spoerger efter raad, men jeg giver faktisk ikke ret mange konkrete svar, jeg hjaelper dem bare til at se hvad de godt selv kan regne ud, naar de lige har en til at holde lidt i haand.

Helle - det er nemlig spaendende og lidt en anderledes oplevelse i en by som London, end andre steder hvor jeg har boet. Jeg har faktisk en blogpost om "life skills og det at flytte hjemmefra" oppe i aermet og en dag faar jeg mig taget sammen til at skrive den. :)

TAK for alle lykoenskningerne.

Mette G. sagde ...

Stort, stort tillykke med dem begge to ;-) Og det er en menneskeret at være stolt af sit afkom ;-)

Nina sagde ...

Jeg synes da bare du skal stråle af stolthed over din dejlige datter, for hun gør det da virkelig godt. Og jeg tror du har ret, at det er godt at have prøvet det private erhvervsliv, inden man kaster sig ud i det kommunale. Vi sad ofte på mit sidste arbejde i en kommunal forvaltning og snakkede om, at det er godt kommunerne ikke er private, for så var den slendrian, der nogen gange hersker der, aldrig gået. Det er ind imellem den evige hvile, og penge, det er noget, man bare søger om! Eller rettere sådan har det nok været hidtil. Der er jo kommet andre boller på suppen nu herhjemme med kommunesammenlægninger og finanskrise. Nu mærker man, hvad det vil sige, at skulle kæmpe for hver en krone, og flere kommuner er i fare for at blive sat under administration.
Nå, det var lige et lille sidespring, men jeg synes, det virker somom, din datter er godt rustet til at slå lidt i bolledejen - og det er godt.
Mht svigersønner har man jo lov til at drømme, ikk´? :o)

Conny sagde ...

Jeg kan da godt forstå du stolt af din datter,og et tillykke med hende.Den unge ved vist også hvad han vil.Tina det var dejligt indlæg, om to unge mennesker der ved hvad de vil( det er vel dem der skal være med til at få os af finanskrisen)
Kan du have en rigtig god aften

Tina - omme i London sagde ...

Mette - :)

Nina - jeg kom til at taenke over at jeg maaske nu har fornaermet den halve verdensbefolkning, med mine observationer af den offentlige sektor, men er glad for at se at mindst en er med endnu og at jeg ikke har taget heeelt fejl. :)
Mht datteren - hun skal nok klare sig. Hun har haft en solid laerer. :)

Conny - nemlig! :)

Tak!

Nille sagde ...

Du er så ung - og så have voksne børn, der skal arbejde?!?!!?! Sådan er det jo - men det er ufatteligt, når man ser dig!

Tillykke med hende - men gift hende ikke væk!! ;-)

Tina - omme i London sagde ...

He he Pernille - friend for life!