17 oktober 2018

Med hilsen fra haven

Om en uge er det syv aar siden vi koebte vores nuvaerende hus. Huset gik igennem en kaempe forandring, da vi koebte det og faktisk er vi efterhaanden naaet der til, hvor vi begynder at synes her traenger til at blive malet og tapetseret igen.


I foraaret fik vi endelig lagt fliser paa terrassen; det har vi virkelig haft STOR glaede af i loebet af sommeren, som strakte sig over saadan ca fire maaneder og boed paa mange dage i havemoeblerne. (billedet er fra sidst i Juni maaned)I aar var ogsaa aaret, hvor vi begyndte at faa lidt styr paa beplantningen i haven. Vi har sat et par frugttraeer og nogle baerbuske for et par aar siden. Baerbuskene var blevet placeret hvor de kunne, da der stadig var noget beton, der skulle bankes op. Det fik vi gjort i aar og endelig kunne vi flytte baerbuskene til deres permanente hjem.Til naeste foraar haaber jeg paa at kunne anlaegge et lille blomsterbed og saa er haven faktisk godt paa vej. For tre aar siden lagde jeg nogle georginer i jorden og der skete bare intet. I aar er der pludselig dukket georginer op tre forskellige steder. De er bare saa flotte, men jeg husker nu ikke at have koebt en orange; jeg er ret overbevist om dem der var paa pakken var lyseroede...


Nu vi er i det lyseroede, saa er vores alpeviol rigtig glad for haven og haven for den. Den spreder sig helt vildt og det maa den rigtig gerne.Jeg er sikker paa jeg har taget et arsenal af billeder af de flotte clematiser og vores wisteria, som har faaet et paent espalier at kravle op ad, men de billeder sidder vidst bare paa nethinden, saa I maa noejes med dette billede fra i loebet af sommeren, da clematissen blomstrede. Jeg glaeder mig saadan til at se naar de klatreplanter vi har sat begynder at fylde lidt mere, saa vi faar et lidt groent og bloedt indtryk til vores cityhave. Foerst skal vi forhaabentlig se haven i sne - det kan ikke vare inden det er den tid. :)


3 kommentarer:

Karin sagde ...

7 år, for nogle er det alt for lang tid, for andre er det der omkring der tænkes nyt, og igen for andre er det her der reflekteres.
En fantastisk have, og sommeren 2018 har været vidunderlig i Danmark, og kan forstå den har været lige så skøn hos jer. Jeg er slet ikke blevet mættet, jeg længes ;.)

Ellen sagde ...

Tænk, at det allerede er syv år siden - jeg husker så tydeligt alle dine billeder fra alle de store forandringer, I foranstaltede i huset.
Tiden går bare for hurtigt, gør den!
Det bliver skønt med en blomsterrig have:-)

Eva sagde ...

Jeg husker tydeligt hele processen med forandringer i huset, - tænk at det er 7 år siden.
Jeg er enig i, at denne sommer gerne må gentages. Jeg har lige været på efterårsferie på Bornholm i det smukkeste vejr, - fuld sol og vindstille og strik på terrassen i timevis. Man kniber sig i armen.