03 februar 2009

Du store hvide verden

WOW for en dag!

Jeg vaagnede til en verden badet i hvidt, frossen og glimtende sne. Jeg ELSKER sne og kunne bare gaa rundt i timevis og bare kigge paa det.

Det der hysteri med at rydde fortove og veje er ikke noget vi goer i her i byen og jeg maa jo indroemme at anarkisten i mig synes det er lidt fedt. Jeg elsker simpelthen at gaa og knirke i sneen paa fortovet og kan ikke helt dy mig for at lave glidebaner i sneen.

Mit tog kommer ind fra Kent og Kent er aller haardest ramt af sneen, saa jeg blev noedt til at gaa til en anden togstation i dag, da de havde annonceret at vores togselskab slet ikke koerte nogen tog i dag!
Jeg greb mit fotografiapparat, tog noget fornuftigt toej paa og begav mig op ad bakken til stationen. Himlen var hoej og blaa og sneen skinnede og funklede saa det var en fryd.

Gaderne var slet ikke blevet ryddet eller for den sags skyld blevet spredt med salt og grus. Der har vaeret debat om problemet med at byen gaar i staa pga lidt sne (vi fik altsaa godt 45cm nogle steder), men helt aerligt saa ville det da vaere skoert at have sneplove til at staa og ruste, naar vi naesten aldrig faar noget sne.

"Blomster" paa stationen...

For 18 aar siden havde vi noget lignende og der er ikke mange der oplevede vejret den gang der ikke husker en episode fra tv-avisen. British Rail havde lige koebt en eller anden helt vildt dyr afsneningsmaskine til jernbanen og saa virkede skidtet ikke. En ansat ved jernbanen fik saa udtalt at grunden til at den ikke duede var paa grund af "the wrong kind of snow..." Joesses, hvor har de hoert om det lige siden.
Jeg ventede ikke mindre end HALVANDEN time paa stationen. Heldigvis er der lae og solen skinnede varmt, saa jeg naaede ikke at komme til at fryse. Det foerste tog kunne jeg ikke mase mig paa, men nr to af slagsen havde lige en plads der passede til mig.

Turen tog noget laengere end normalt, men vi kom afsted og det gik egentlig helt godt. De grinede noget af mig da jeg endelig kom paa arbejde og sagde "godmorgen". De mente vidst "goddag" var mere passende, men klokken var da bare lidt over 10...


Der laa stadig en del sne selv paa perronerne paa London Bridge og broen var ikke meget bedre!

Vi vadede rundt i noget der mest af alt mindede om brun saebe, bortset fra at det var graat. Jeg lagde maerke til at i dag havde de fleste mennesker faaet noget ordentligt fodtoej og noget varmt toej paa!
Der var tydelige spor byen af at folk ikke havde vaeret paa arbejde i gaar! Billedet for oven til hoejre er fra et busstoppested, hvor der stod en perfekt snemand og ventede paa bussen. Jeg smuttede ind og fandt fotografiapparatet og da jeg kom tilbage havde han tabt hovedet!

Da jeg kom hjem til aften kom jeg til en anden station end normalt; en af de stationer hvor togene foerst lige var begyndt at stoppe igen. Vi var ikke saerligt mange paa toget, da de fleste paa den linie ikke havde kunnet komme paa arbejde i morges! De lover mere sne i loebet af ugen og jeg glaeder mig, uanset hvor besvaerligt det er!

11 kommentarer:

Margrethe sagde ...

Hvor ser det hyggeligt ud - og skønt med solskinsvejr :-)

Tina - omme i London sagde ...

Det ser ikke bare hyggeligt ud, det er det!
Jeg kan forstaa sneen er naaet til Danmark nu. I faar nok lov at beholde den laengere end os. :)

Nille sagde ...

Wrong kind of snow - det er jo genialt! Jeg skreg af grin!!! Men er det ikke grønlænderne, der siger, at der er 100 ord for sne... om det så også betyder 100 slags, ved jeg ikke... men hvis det er sandt kan man jo hurtigt få fat i den forkerte maskine!

Vores lå kun i mandags - totalt kaos om dagen - og om aftenen var det pist væk!

Conny sagde ...

Hvor er det smukt med alt det sne, så længe det er hvidt og ikke grå,det er nogle rigtig flotte billeder du har taget.Her er det helt umulig, at tage et godt billeder, her er alt gråt og nogle enkelte våde snefnug.

Anonym sagde ...

Lovely at se så meget sne - hos jer - bliver da vildt misundelig. Dejligt med billederne af snemænd/konerne :D

Tina - omme i London sagde ...

Tro det eller lad vaer, men sneen ligger sgi endnu!

Unknown sagde ...

Jeg kender dig ikke, men hvor er det skønt at se og høre din begejstring for vejret trods besværligheder. Jeg skal til LOndon på lørdag med min datter og er lidt nervøs pga. vejrforholdene, men dit humør smitter af, så min ængstelse er blevet lidt mindre...

Unknown sagde ...

Jeg har også lige læst om din anbefaling af TK MAXX, som vi selvfølgelig må prøve at finde. Er den bedste den i Kensington?

Tina - omme i London sagde ...

Dorte - velkommen hid og paa forhaand velkommen til London.

Du skal ikke bekymre dig om vejret, det er der nok andre mennesker der klarer. :) Vi venter sne igen over de naeste par dage (kig paa www.bbc.co.uk/weather), men det er ikke mere end du garanteret har set det foer. Tag noget varmt toej med og fornuftigt fodtoej, der gerne maa blive beskidt. Fornuftigt fodtoej er altid en god ide i London, da man gaar utroligt meget her.
TK Maxx butikken i Kensington er den stoerste og den mest eftertragtede forretning. Som du aabenbart har set, saa er jeg en stor fortaler for butikken, til trods for den er en vaerre rodebutik!
Jeg ved ikke hvor laenge I skal vaere her, men er i til kunst, saa soerg for at faa en tur til Tate Modern med. Gaa evt. op fra the London Eye - langs med floden. Det er en skoen tur. Er din datter teenager eller foerst i 20erne vil jeg ogsaa anbefale at I tager et smut til Camden Lock markedet. Der er saa fedt. Sig til hvis der er noget du gerne vil have mere info om og GOD TUR!

Støvkorn sagde ...

Det må ha vært morsomt å oppleve dette kaoset, å se hvordan et samfunn stoppes av et enkel naturfenomen som snø :)

Tina - omme i London sagde ...

He he Confiteor - ja, for et land der har saa meget VEJR som vi har her, er vi meget ringe rustet til at makke med det!
Velkommen hid. :)