18 februar 2009

En kvinde i en mandeverden

Jeg arbejder i en verden hvor der for hver 1 kvinde arbejder omkring 9 maend. For det meste er det ikke noget der roerer mig overhovedet, for jeg har levet med det i langt det meste af mit arbejdsliv og at vaere ene hoene i kurven er hverdagskost.

En gang imellem bliver jeg mindet om forskellen paa maend og kvinder - i dag var en af de dage. Jeg er vokset op i en verden vor maend ses som vaerende store og staerke og kan klare det hele, men jo aeldre jeg bliver jo mere ser jeg at kvinder tit er langt staerkere end maend. I hvert fald paa et omraade - nemlig naar det kommer til at tage kritik. Er det bare mig, eller er maend enormt naertagende, naar det kommer til at modtage kritik af deres arbejde? Ja, jeg spoer' bare.

11 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Ja, det tror jeg du har ret i Tina, jeg har arbejdet med mange mænd, det var som regel mænd der var kokke, vi var ikke mange piger, det er heldigvis ved at ændre sig, men mænd var jo nærmest ved at rejse fra arbejdet, når de fik kritik.
Med venlig hilsen
Vibeke

Rimkogeren sagde ...

Vi mænd har INTET imod at tage mod kritik, når bare kritikken er beretiget, hvilket den sjældent er.
Vi mænd er ligeledes gode til at fremsætte den berettigede kritik, men oplever desværre tit, at den ikke bliver modtaget i den rette ånd.... :-D

Pernille på 1. sagde ...

Hmm jeg arbejder også i en mandeverden, og jeg såmænd ikke om de er dårligere til at tage mod kritik, jeg syntes ihvertfald at de er meget bedre til at komme ud med hvis der er noget som de er utilfredse med, der er ikke så meget fnider fnader med dem. En skovl bliver kaldt for en skovl .Hvis man prøver at komme med noget konstruktiv kritik så tror jeg at alle ligegyldigt om det er mænd eller kvinder er bedre til at tage imod... :) dejlig dag til dig

Anonym sagde ...

Jeg arbejder i en afdeling, hvor der er mange kvinder, men jeg foretrækker, at der er en ligevægt af kønnene, og i hvert fald ikke flest kvinder - det giver meget fnider fnader. Jeg synes ikke, jeg har oplevet det, du fortæller om, Tina ...

Tina - omme i London sagde ...

Vibeke - det er netop ogsaa min erfaring, de bliver naermest fornaermede over at nogen kunne finde paa at kritisere dem. Jeg tror kvinder er mere forberedte paa at de maaske bliver kritiseret. Det er selvfoelgelig en bred generalisering og det kan vaere det kommer an paa hvilket fag man arbejder i.

Rimkoger - jeg tror slet ikke paa der er nogen der kan finde paa at kritisere dig. :)

Pernille - jeg tror maend generelt er slemmere til at "point score" end kvinder og maaske det er der min observation ligger. Jeg faar simpelthen spat af dem nogen gange. Jeg gider ikke politik og vil meget hellere at vi bare finder en loesning, i stedet for at liste rundt om den varme groed i fare for at nogens maskulinitet skulle blive stillet spoergsmaalstegn ved.

Madame - nu har jeg aldrig rigtig arbejdet under andre forhold end jeg goer nu, saa jeg har ikke rigtig noget at sammenligne med. Maaske det bare er folk i al almindelighed der er saa skide naertagende og de folk jeg arbejder sammen med tilfaeldigvis er maend. :) Det kan selvfoelgelig ogsaa vaere det er noget der er unikt til finansindustrien, hvor der virkelig er nogle macho images der bliver plejet - dagligt!

Anonym sagde ...

Kvinder der er gode til at lede er ofte meget bedre end mænd og en af grundene er at de er bedre til at håndterer kritik på en god måde overfor kritikeren, tilgengæld slider kritiken ofte mere indvendigt.

Tina - omme i London sagde ...

Det kan godt vaere Marina. Som sagt har jeg ikke et godt sammenligningsgrundlag, da jeg ikke rigtig har nogen erfaring udenfor mandeverdenen. Jeg er i oevrigt normalt meget tilfreds med mine kolleger, men af og til kan de da virkelig saette mit pis i kog - og den anden dag var lige en af dem. Jeg er faldet ned igen. :)

Anonym sagde ...

Jeg er nu ikke helt sikker på, at mænd er dårligere til at modtage kritik end kvinder (jeg kan da heller ikke fordrage at blive kritiseret ;-), men jeg har flere gange - mange gange faktisk - oplevet, at den større styrke kun er fysisk; at der skal mindre til at få mænd til at gå psykisk ned med flaget. I større eller mindre målestok, selvfølgelig - jeg taler ikke nødvendigvis om totale sammenbrud :-)
Jeg giver andre her ret i, at for mange kvinder sammen giver en masse irriterende fnidder-fnadder, tale bag om ryggen på folk og tilsvarende ubehageligheder.
Vi er ikke gode til at sige ting så direkte, som mænd er.

Tina - omme i London sagde ...

LOL - jeg begynder at tro jeg skal prise mig lykkelig for de naertagende maend jeg sidder i komite med. Taenk sig hvis de var kvinder og vaerre? Saa endte jeg i spjaeldet for haandkvaerkning!

Lizelotte sagde ...

Jeg synes mænd er ret forskellige. Næsten ligesom alle andre mennesker.

Men nu har jeg også et skabs-y-kromosom :)

Tina - omme i London sagde ...

LOL!