09 november 2008

Fotosafari i efteraarshaven

Imellem bygerne og staerke vindstoed fandt jeg et oejebliks stille vejr og gik paa en hurtig fotosafari i haven, mens kyllingen simrede paa komfuret og resten af familien soendagshyggede indendoers.
Vores Pussy Willow har smidt en del blade, men skvalderkaalene staar bedre end nogensinde foer. Maaske, hvis jeg proevede paa at dyrke dem frem ville de naegte at gro? Well, det er da et forsoeg vaerd.

Roserne har saa godt som smidt bladene, men der kommer stadig af og til en enkelt lille rose frem. Som regel har vi enkelte roser stadig ved juletid. Jeg kan ikke huske om vi havde sidste aar, men det ser lovende ud for i aar.

Bladene fra hjoertetakstraeet ligger over hele plaenen, til min elskedes store irritation. "Skal vi ikke have dem revet op", spurgte han i dag og vel skal vi da ikke nikke nej! Jeg synes det er en forfaerdelig uskik at rive bladene af plaenen. Det ser da flot ud med bladene der - og saa faar plaenen og regnormene lidt foede ogsaa. Saa snart vi naar til foraaret er bladene forlaengst forsvundet og plaenen skal nok gro.

Jordbaertraeet staar med blomster og baer og baerrene er ved at vise sig fra deres flotteste side lige nu. Jeg elsker dem simpelthen, men de er svaere at at fotografere! Jeg kan forstaa frugten er spiselig, men der er delte meninger om hvor godt de smager. Maaske vi en dag faar frugt nok til at lave et alternativt glas jordbaersyltetoej?


"Har du set de flotte roede blomster" spurgte Lloyd i dag, og jeg blev saa glad! Da vi flyttede ind her havde vi saa mange af disse smukke loegblomster i haven. Paa engelsk hedder de "African corn lilies" (Afrikanske majs-liljer). Jeg gav min mor en del af dem for nogle aar siden og hun har haft stor success med at faa dem til at gro. De staar nu i adskillige danske haver, fremavlet fra loeg her fra. Jeg troede vores var gaaet helt til, da vi begyndte at fjerne ting, for at faa lagt en ny terrasse, men det ser ud til de har overlevet. Jeg var ellers lige ved at tro at jeg skulle til at genimportere dem!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Din have er utrolig frodig stadigcvæk her i november, Tina, og meget smuk! Jeg kendte ikke de røde liljer. Jeg tror, du har ret i, at regnormene sætter pris på at have blade at guffe i sig i vinteren løb. Og det ser da også godt ud med de røde blade på græsset.

Anonym sagde ...

He he ... dine overvejelser ang. skvalderkålen får mig til at tænke på min tidligere, meget gode nabo: Naboen havde meget skvalderkål, hvilket nogle personer i grundejerforeningen havde en hel del imod.

En dag kom en af de emsige (ej den kvikkeste) forbi, mens naboen var ved at rydde lidt ud i skvalderkålen. De to mænd faldt i snak om det velvoksne ukrudt, og med den mest uskyldige mine siger naboen: "Ja, jeg forstår det heller ikke. Jeg har kun sået et enkelt brev."

Vi fandt aldrig ud af, om den anden mand fattede joken ... eller om han bare blev bekræftet i sin tro på, at vores nabo var mærkelig ;-)

Tina - omme i London sagde ...

LOL Bente - det kalder jeg humor!
Skoent jeg synes skvalderkaalene er en pestilens, saa er det altsaa ikke noget jeg mister nattesoevn over.
Madame, vi ligger de der 5 breddegrader (er det ikke saadan de hedder?)mere syd her i London end i DK, saa her er noget groennere selv i November.