22 november 2008

Farveloes eller farverig?

I lang tid har jeg haft intentioner om at gaa ned og tage nogle billeder af en skorsten, som ser ud som om den ikke kommer til at staa der ret meget laenger. Jeg elsker fabrikker - og har slet ikke noget imod de ser lidt forhenvaerende ud; det giver saadan nogle gode billeder. :)

Dyes of London, eller, som I maaske bedre kender den "DYLON" fabrikken ligger lige ved siden af den tog station jeg bruger hver morgen. Jeg elsker DYLON og blev simpelthen saa glad da jeg opdagede hvor fabrikken laa. Irene laerte mig i tidernes morgen at lave batik med DYLON kapsler. Ih, hvor vi makkede og eksperimenterede og lavede en hulens svineri. Jeg kan over hele hovedet ikke huske andet end vi fik at vide at vi selv skulle goere rent efter det og saa fik vi ellers frit loeb. Ved naermere eftertanke har Mor garanteret lusket os til at lave svineriet ude paa terrassen, saadan var hun saa klog. Vi troede vi fik lov til alt og det gjorde vi saadan set ogsaa, men paa Mors premisser. Saa klog en mor har jeg aldrig vaeret. Jeg hader svineri og blev simpelthen noedt til at forlade koekkenet naar boernene bagte, for ellers havde jeg helt sikkert haandkvaerket dem hver og en!

Irene lavede alskens flotte projekter og det lykkedes mig at lave et pudebetraek og saa farvede jeg ellers alt det jeg kunne finde, som kunne farves. Vi havde to farver: lyseroed og lilla, saa alt blev de to farver. LOL - hvor har vi altid eksperimenteret med alt muligt.

Grunden til jeg begyndte at laegge maerke til fabrikken igen, var at jeg syntes det var begyndt at se lidt tilfaeldigt ud dernede og saa er skorstenen ved at gaa i forfald. Det viser sig firmaet er blevet koebt af "Spotless Group" og fabrikken er nu til salg, til en latterlig lav pris. Den er kaempe og den koster det samme som et almindeligt lille familiehus her i omraadet. Den er lejet ud lige nu til nogen der saelger moebler, men det skulle ikke undre mig om en property developer har oeje paa den. Der kunne godt nok blive mange boliger paa saadan et sted og det ligger helt fortrinligt og i et paent omraade. Vi faar se hvad der sker.

Indtil videre vil jeg glaede mig over at jeg naaede ned og tage billeder paa en rimelig paen dag - og inden skorstenen falder; jeg elsker de falmede farver paa skorstenen. Min elskede troede helt klart jeg havde mistet besindelsen, men han sad da taalmodigt og ventede paa mig mens jeg loeb rundt og fandt vinkler.
Efter endt billedtagning koerte vi et smut i supermarkedet, da fryseren efterhaanden var ved at vaere noget tom. Der var en hulens aktivitet og masser af gode foer-jul smagsproever af alt fra vin til ost og forskellige snacks. Jeg er ret vild med ost og har altid en hulens masse forskellige i alskens forskellige farver i koeleskabet.

Castello er en af mine mange yndlings og nu ved jeg at den slet ikke bliver ringere af at vaere farveloes. Den er virkelig bloed og laekker og forhaabentlig bliver den en success i nabolaget, saa de bliver ved med at foere den i butikken.

4 kommentarer:

Lotte sagde ...

Oh dear!
Batik...ja, jeg var også med på den bølge.
jeg farvede et sæt superlækkert, hvidt sengetøj i cyclamen Dylon efter at have sat elastikker på. skøøøøn batik, der efter et par år endte i min fars kludesæk på værkstedet, fordi det pludselig var aldeles rædselsfuldt :-D

Tina - omme i London sagde ...

LOL - det var da flot da det blev lavet. :)

Conny sagde ...

Jeg bliver næsten helt nostalgis når du skriver om Dylon,det var i de glade 60er vi lavede batik på store herre undertrøjer

Tina - omme i London sagde ...

Ja, jeg bliver ogsaa helt nostalgisk bare ved tanken.