09 januar 2010

Det ender med at blive en vane!

Da vi lavede morgenmad i morges brugte jeg det sidste rugbroed og saa slog det mig at jeg stadig havde en rugbroedsmix i skabet, fra min sidste Ikea tur.

Saa lavede jeg lige et rugbroed og hele dagen har jeg gaaet og smilet tilfreds med min egen indsats. Jeg har altid droemt om at bage mit eget broed og skoent det bare er en faerdig mix, saa foeles det altsaa som om man har gjort noget ved sagen. Det er simpelthen noget af det laekreste broed at lave og saa er det da saa snydelet som det kan blive, da det ikke skal aeltes, men roeres.

600 ml lunt vand skal der roeres i den toerre mix og inden for 1 time og 45 minutter staar der et laekkert friskbagt rugbroed og ser laekkert ud. Det er simpelthen noget af det laekreste og saa giver det altsaa en vis tilfredshedsfoelelse at vide at man selv har bagt det. SLURP!

10 kommentarer:

Donald sagde ...

Skulle det ikke for-hæve?

Ellers har du da ret, så er det (snyde-)nemt :-)

AagePK sagde ...

Min svigerfader hævdede, at fælles tapetsering var den ultimative test på, om et ægteskab ville kunne holde.
Senere blev samlingen af IKEA-møbler tillagt samme indikations-værdi.
Men hvordan hulen er rugbrød blevet en del af IKEAs samlesæts-udvalget, og hvor mange skruer eller andre dimser endte I med at have for mange af, eller mangle? Det plejer da at være kendetegnende for produkter fra det firma?

Tina - omme i London sagde ...

Donald - det skulle haeve i 45 minutter og saa i ovnen i en time. Det tager saadan ca. 3 minutter at roere sammen, saa det kunne ikke vaere lettere!

Aage - Der var bare to moetrikker til overs, men saa kunne vi heller ikke finde den lille noegle til at spaende dem med. :)
IKEA har en lille madafdeling her i landet og de saelger alt fra Dajm chokolade fra Marabou til svensk snaps, brune kager, salte sild og rugbroedsblanding. Det er ikke sikkert de har en madafdeling i de Skandinaviske afdelinger, men her i landet er de meget populaere blandt immigrantbefolkningen!

FruE sagde ...

Sådan en mix har jeg da i skabet, må hellere smutte....jeg skal bage ;-)

Tina - omme i London sagde ...

God foroejelse. :) Vi er ved at blive modige her i huset, dej-broed er paa vej...

Anonym sagde ...

Her i Wien har Ikea også en food-afdeling, og den rugbrødsblanding har jeg også prøvet men i denne weekend vil jeg prøve dette her:
http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Grove-rugbrod-med-surdej/
surdejen har jeg fra et andet rugbrød. Arla har flere forskellige rugbrødsopskrifter, og så ved du havd der er i, hvad man ikke rigtig ved i færdigblandinger!
Kh fra Anni i Wien

Anonym sagde ...

Jeg ved ikke om du har læst min komentar ang. rugbrød, men jeg vil bare lige sige, at det blev bare så lækkert. det smager rigtigt dansk!
Kh fra Anni i Wien

Tina - omme i London sagde ...

Anni - nej, jeg havde faktisk ikke set kommentaren. Jeg proever ellers at holde nogenlunde oeje. Jeg var lige i Ikea i gaar og vil du tro det - de var UDSOLGT! Jeg maa proeve igen i denne weekend eller i loebet af ugen, for jeg har ikke mere mix i skabe. Jeg har ingen evner ud i aeltekunsten, saa jeg bliver noedt til at lave "roere" broed. :)
Velkommen hid!

Anonym sagde ...

Hej Tina!
Jeg syntes nu, at du skulle prøve det surdejsrugbrød fra Arla, det er ikke spor svært, skal faktisk også kun røres sammen og det smager så dejligt (ingen sammenligning med Ikeas).
Kh fra Anni

Tina - omme i London sagde ...

Aha - det lyder spaendende og vaerd at proeve. :) Tak for tippet!