22 januar 2010

Hvad oensker I jer?

Om et par uger har vi kobberbryllup og saa er vi kommet til at invitere en hulens masse folk til gilde. Festlokalet har vaeret reserveret laenge, maden er bestilt, vinen menes der at vaere styr paa, musikken er booket, folkene er inviterede (og joesses, de siger naesten allesammen JA!) og i det hele taget synes vi vi har rimeligt styr paa det.

Vi faar bare ti overnattende gaester, men heldigvis har vi nu saadan ca plads til dem, saa mon ikke det gaar. Vi skal lige have flyttet en enkelt seng og have opfundet en enkelt sengeplads. Sengetoejet er for laengst vasket og bliver lagt paa i god tid, saa vi har styr paa om vi har dyner nok (vi har tonsevis!)

Vi har bare et lille bitte problem, et problem som egentlig er kulturelt betinget og som mindst en af os burde vaere forberedt paa, nemlig faar vi nu ordre fra den Danske del af festdeltagerne om at OENSKE os noget og de kan over hovedet ikke forstaa at vi ikke har en oenskeseddel.
Min elskede gloede maabende, da jeg fortalte ham om problemstillingen. "Jamen, hvorfor siger du ikke bare til dem at vi ikke oensker os noget?" spurgte han forbavset og kunne virkelig ikke se hvad problemet var. Vi mangler INTET og oensker os bare at de inviterede kommer og fester med os! Tvaert imod proever vi paa at komme af med noget af alt vores grej, saa naar vi en dag flytter i noget mindre vi ikke skal til at skille os af med en masse.

Hvad i alverden oensker folk sig i gave, naar de allerede har boet sammen i eget hus i snart 20 aar? Kan man saa virkelig mangle noget? Hvad staar der paa oenskesedlerne rundt omkring i verden? Bruger man overhovedet at give gaver til voksne mennesker hvor I bor? Her i landet tager man en flaske vin og maaske blomster eller chokolade med og saa finder man et fint kort der passer til lejligheden. Ud over jul og foedselsdag er det stort set kun til bryllup vi koeber gaver til voksne, men de fleste mennesker er jo ogsaa saa unge, naar de bliver gift, at de maaske ikke allerede har mange aars opstablinger allerede.

Hmmm... maaske man skulle oenske sig noget til haven!

15 kommentarer:

Susan sagde ...

Oensk jer teater billetter, tilgodebeviser paa middage hos giverne og andre ting i den dur - ja maaske ogsaa noget til haven. Soerg for at melde klart ud hvis I ikke vil have noget kobber-et-eller-andet :-)

Du kan jo ogsaa sige, vi oensker os en rigtig dejlig fest, at I har det sjovt til vores fest osv. for at goere klart at I altsaa ikke oensker jer noget, men hvis det ikke virker, saa er mit bedste bud ovenstaaende.

Kat sagde ...

Helt klart gavekort til Ticketmaster eller et trae til haven eller slet ingenting.
Ha en god fest. Vi poenser stadig paa om vi skal holde et eller andet naar det bliver vores tur til Marts.

Anne sagde ...

Først et ønske om, at I må få en god fest :-)

Dernæst kunne I ønske jer oplevelser, som de to øvrige kommentatorer skriver...for, som du selv skriver, man mangler ikke noget :-)

Tineke sagde ...

Jeg prøver gerne at slippe af sted med at ønske mig at gæsterne kommer, det er allerede så dejlig de gider at tage turen udenlandsk fra, at det er gave nok til os.

Hav en rigtig god fest!

Lone sagde ...

Ønsk jer at folk donerer penge til Haiti eller lignende. Så får alle deres ønske om at give (jer) noget opfyldt og de penge der bliver brugt går til noget godt. Sådan lidt a la giro 413

KirstenK sagde ...

Det er faktisk noget der af og til er et stort problem hvad man dog skal ønske sig, de fleste mangler jo ikke noget, og hvis man gør køber man det...det er jo for så vidt godt vi er blevet så rige at vi kan købe det vi mangler...men det er der rigtig mange der ikke er i stand til...så de penge man ellers ville have brugt til gaver kunne man passende donere til dem der har brug for det...jeg fik selv en række verdensgave breve fra Unisef i julegave...

Sister Bonde sagde ...

Gavekort til et rejsebureau - og rigtig, rigtig god fest - det bliver dejligt.

Kom så igang sagde ...

Jeg vil ønske jer en rigtig god fest ,jeg synes i er godt forberedt til festen.Der er mange i DK. der er begyndt, at ønsker sig oplevelser når de ikke synes de mangler noget.Lone og Kirsten.k forslag med ,at donere penge til dem,der mangler kunne også være en god ide.
Kan du have en god Weekend

AagePK sagde ...

Med hensyn til sengeplads: da jeg var lille, var pengene også små, lejligheden ligeså; derfor havde vi børn ikke senge, men vi blev efter tur lagt i kommodens skuffer. Når vi så var faldet i søvn, blev vi stablet op ad væggen, så der blev plads til de næste.
Visse steder i Danmark skriver man sig på listen nede hos købmanden og lægger sin del; så har alle råd til at invitere, og ingen behøver at tænke på gaver. Sådan er det jo: ingen vil skylde hinanden noget, der skal gerne være balance.
Til gengæld: dér, hvor min mor var i huset på landet, havde man så sin egen spand med, så man havde sit eget med hjem til havens afgrøder.

Annette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Annette sagde ...

Nå, vi snupper den lige endnu engang med lidt bedre grammatik ☺
Jeg ser på de øvrige kommentarer, at der er nok at vælge imellem hvad angår gaveforslag.
Til de få store fester som vi har været til hernede har værtsparret ønsket sig penge og så er det deres egen sag hvad de vil bruge dem til.
Jeg håber i hvert fald at I får en supergod fest.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

VI OENSKER OS INTET I KOBBER!!! :)

Det der med at oenske sig ingenting kommer jeg bare ingen steder med, men tak for alle de gode ideer. Gavekort til f.eks. Ticketmaster er en rigtig god loesning. Dem kan man altid finde noget godt at bruge paa.

jensdrejer sagde ...

Jeg er enig med din mand - det er simpelthen noget rod med alle de gaver og alt det gaveræs. Jeg må snart selv skrive et lille indlæg om det. Folk bruger en pokkers masse penge på gaver til folk som ikke mangler noget som helst - og samtidig påstår de fleste, at de er imod det her forbruger samfund hvor man bare køber og køber og køber. Jamen, det giver jo ingen mening!!!

Jeg synes det er meget bedre at gøre som man plejer hos jer; små gaver betyder mindst lige så meget! Hvis det var mig, så ville jeg ønske en lille bitte æske med fyldte chokolader af den bedste kvalitet. Det er sådan noget som jeg elsker, men det er jo ikke noget man køber til sig selv. I hvert fald ikke ret tit.

Jeg håber at I får en rigtig dejlig fest!

Lene sagde ...

Vi var til sølvbryllup hos svoger og svigerinde, og de ønskede sig penge sat ind på en konto til et børnehjem i Sydamerika, hvor deres søn havde arbejdet. Vi efterkom ønsket sammen med en lille bitte souvenir fra Norge(havde lige været på MCferie der), men mange andre ville lige købe lidt, så de endte med masser af blomster, vin og lidt tingeltangel, men altså også en del penge, de kunne overføre til børnehjemmet.
God fest :-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Tak for alle kommentarerne. Nu vil jeg hurtigt tilfoeje at vi aldrig har vaeret store gavegivere i vores familie. Det vil sige vi giver mange, men ikke dyre gaver, for det er vi simpelthen for mange til! Jeg synes jeg har faaet nogle rigtig gode ideer her og vil skynde mig at give dem videre. :)