01 marts 2009

Besoeg hjemmefra

 

Far og David ankom til Stansted i formiddags og vi havde aftalt at vi skulle hente dem i lufthavnen og saa koere direkte ud paa eventyr.

P1250377

De havde vaeret tidligt oppe, de to og der er jo ogsaa lige en lille times tidforskel man skal tage hoejde for, saa ved middagstid holdte vi ind ved den foerste, den bedste pub, for at faa noget lunch. Pubben ligger i en lille by ved navnet Ugley og pubben er kendt som “The Beautiful Ugley Checquers”.

Det var en sjov lille pub, med et sjovt clientel, men de serverede et udemaerket glas oel og en god stor portion fish & chips. Det var lige det vi traengte til og snart var vi klare til at koere videre ud paa udflugt.

Vi diskuterede om vi skulle koere til Cambridge, eller om vi skulle stoppe ved Audley End House and Gardens, et gammelt herskabeligt landsted, som ligger lige syd for Cambridge.

P1250498Vi blev enige om at Audley End House loed spaendende nok til et visit. Vi havde laest i English Heritage bogen at stedet var blevet restaureret sidste aar og at de har en fantastisk samling vintergaekker, som skulle staa i blomst nu.

P1250403Audley End var nem at finde og vi blev virkelig glaedeligt overraskede, da vi naaede frem, for vi kom naesten gratis ind! For nogle aar siden meldte vi os ind i English Heritage (noget lignende “Dansk Naturfredning, bortset fra at det her handler om bevaringsvaerdige bygninger) og med det medlemskab kommer man enten gratis ind eller faar en paen rabat paa indgangsbilletten paa alle de steder der er ejet af selskabet. Her kom vi gratis ind. Faktisk skulle vi bare betale en enkelt pensionistbillet, da David kom gratis ind paa vores billet. Fedt!

P1250510

Audley End House staar i ca. 100 acres (over 400,000 m2) grund, som er lagt ud i en kaempe have med nogle fantastiske traeer. Traeerne er oldgamle, kaempestore og utroligt flotte. Mange er eksotiske og jeg aner over hele hovedet ikke hvad halvdelen af dem hedder.

P1250430Vi gik op gennem haven mod den reklamerede “vintergaekkesti”. Vi startede med en del erantisser, som jeg ellers aldrig har set i England foer. Jeg laeste engang at de var blevet saa godt som udryddet i England i anden verdenskrig, da de har en eller anden medicinsk virkning som man havde behov for paa det tidspunkt. Jeg aner ikke om det er sandt, men det var i hvert fald foerste gang jeg har set dem her.

P1250457

Snart kom vi til vintergaekkerne og JOESSES, der var mange! Jeg har simpelthen aldrig set noget lignende.

 

 

 P1250547

Haekkene omkring Audley End har tilnavnet “Cloud Hedges” (skyhaekke"), paa grund af deres fantastiske facon. Jeg tror jeg skal til at eksperimentere med saadan nogle haekke hjemme i haven. De er da lidt anderledes.

P1250521

Taenk sig at komme ud til saadan et syn hver morgen. WAURV!

Som sagt er Audley End lige blevet restaureret. I dag var de fine stuer ikke aabne, men det var den nye afdeling, som er alle personaleafdelingerne og de er da mindst lige saa spaendende, nej, jeg vil faktisk sige de er endnu mere spaendende end de store fine stuer.

Dairy

Vi startede med at gaa en tur i mejeriafdelingen, hvor man kunne se alle skumme fadene staa hele raden rundt om rummet, paa nogle flotte marmorborde, som holdt rummet saa koldt som muligt. Paa vaeggen blev der vist en film af en kone, der lavede smoer. Der var lyd paa filmen og ind imellem hun sang og nynnede, forklarede hun hvad hun lavede. Det er simpelthen en genial maade at levendegoere paa, udenfor saeson.

Kitchen

Vi gik videre ind i koekkenet, som var kaempe og flot. Der var et lille seperat bagekoekken til en side, et grovkoekken ude ved doeren og det flotteste spisekammer jeg nogensinde har set. Vi havde laest os til at koekkenet i sin tid forberedet mellem 700 og 900 maaltider i maaneden. Ikke saa underligt der skulle et ordentligt koekken til!

Laundry

Sidst, men ikke mindst gik vi i vaskerummet og strygestuen. Jeg ville rigtig gerne se levendegoerelsen i denne afdeling, men heldigvis havde vi igen filmen paa vaeggen, som viste hvordan det hele blev brugt. Far og jeg har allerede planer om alle de steder “vi” skal have det system indfoert.

P1250405

Naah, klokken var blevet hen paa eftermiddagen og vi ville lige et smut omkring Cambridge inden vi pegede snuden sydpaa. Vi stoppede ikke i Cambridge, men koerte bare igennem og saa hjem. Vi var simpelthen udmattede hele bundtet, men dog ikke mere end vi hurtigt lavede en kaempe middag, som vi spiste med stort velbehag. Nu er de rejsende gaaet omkuld og vi skal vidst ogsaa snart have fundet vores seng, for i morgen er der atter et program der skal koeres. Aah, som vi hygger!

22 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Det var da en fantastisk tur I der havde, de sky hække ser spændende ud, for ikke at tale om, hvad i så indendørs, sig mig, må man godt fotografere indendørs?
Jeg spørger, for da min veninde og jeg var i Toscana skulle vi ind og se Palazzo Pitti i Firenze, og der var det strengt forbudt at fotografere.
Håber I får en dejlig dag igen imorgen.
God tur!
Vibeke

Irene sagde ...

Åh som i hygger! Hiiiiiiiiiils!
Mht. de dersens skyhække, så vil jeg bare lige sige at jeg er bange for at i bliver nødt til at få jer en havetilbygning, hvis i skal have plads til dem. For ikke at tale om alt de ly de ville nappe af ...

Irene sagde ...

altså lys, ing?!

Olines sagde ...

Hvor er det endnu en skøn tur rundt i dit univers! Tak for den dejlige beskrivelse og de smukke billeder. Især vintergækkerne imponerede, jeg har da aldrig set så mange samlet før!
Dejlig søndag til dig.

Lene sagde ...

Tak for turen Tina, og de skyhække er da fantastiske, mon jeg kan få plads til dem nede i haven ;-)

Nina sagde ...

Hold da op for en spændende tur. Både for jer, der var der, men også for os, der læser med. Det var nærmest genialt med de der film på væggen, der fotalte om det man ellers så i rummene. Og det der køkken, det gad jeg godt have. Især komfuret!
Tak for turen!

Deborah sagde ...

Dejligt sted ser det ud til. Jeg er jo vild med sådan noget. Så tak for turen. Jeg har også nogen skønne fotos fra Blenheim Palace, som jeg skal have skannet ind.

Laila sagde ...

Sikke da et spændende sted.. Det kunne jeg godt tænke mig at besøge engang.. Smukke træer, blomster og helt fantastiske hække.. Wauuu!

Og man kan næsten fornemme køkkenpigerne i kogeregionerne..

Spændende..

FUUR. sagde ...

Til forveksling kunne de hække ligne Irenes broccoli skov, ja altså med lidt god vilje. Der bliver da vist noget at snakke om, når vi to gamle, om alt for længe, sees igen.

Ellen sagde ...

Åh, hvor du nyder familien, selvfølgelig... :o)

Tak for den fantastiske tur. Den skal jeg/vi helt sikkert også tage en gang, vi har bilen med til UK.
Jeg kører ofte forbi en lille by, Fyfield, hvor der ligger tre huse på stribe, som jeg næsten ikke ville kunne vælge imellem, hvis jeg fik chancen. Det ene af dem har nogle tilsvarende skyhække. Det er et meget smukt syn.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Vibeke - det er ikke alle steder man maa fotografere indendoere, men det er de steder hvor rummene er holdt ret moerke, for at bevare farverne paa stof etc.

Irene - man kan da lave dem i bonsai stoerrelser...

Oline - tak.

Lene - jeg skal i hvert fald helt sikkert eksperimentere med noget lignende, om en paa et noget mindre plan!

Nina - selv tak.

Deborah - Blenheim Palace er ogsaa flot. Der er mange af slagsen her og jeg elsker at besoege dem.

Laila - spaendende er det helt rigtige ord for at beskrive stedet.

Mor - ja. :)

Ellen - det kan klart anbefales. Skyhaekkene var altsaa det vildeste. Jeg er helt solgt!

anjoe sagde ...

Sikke et sted, der må timerne da bare flyve afsted ;-)

Som du måske nok har bemærket, Tina, så elsker jeg sne, men synes, at nu hvor foråret er startet, burde du fjerne de forstyrrende, dalende fnug fra din blog...

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

anjoe - LOL, jeg giver snart slip paa dem. :)

Suzanne sagde ...

Aiii hvor pudsigt... Jeg havde på et tidspunkt en engelsk kæreste, som boede i Stansted, så den der lille pub har jeg faktisk været på. Kan huske at jeg 'forargedes' over at de tog deres små børn med på pub... Men de har jo da vist en ganske anden kultur hvad det angår :)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Hvor morsomt Suzanne, for denne her pub er faktisk en af dem der har ret strikse restriktioner mht at tage boern med. F.eks. skal de have foelgeskab til toilettet og de maa ikke staa ved baren. :)

Suzanne sagde ...

Se, der kan man jo bare se hvor forskellig opfattelsen er, alt efter hvilken kultur man kommer fra :) Jeg kan så iøvrigt også erindre, at jeg tænkte at de var vildt dårlige til recycling... men jeg elsker deres undergrundsbane!

Michael sagde ...

Wow, det ser hyggeligt ud.

Jeg var også med kæresten i Cambridge i weekenden - virkelig charmerende by.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Joesses Suzanne, jeg haaber godt nok ikke I har flere skraldespande end os, for jeg synes 6 styks er liiige i overkanten. Det kan vaere det er mange aar siden du faerdes her?
Mht tuben, saa er den bare genial!

Michael - hvor sjovt! Cambridge er smuk og vi skal have den tjekket naermere ved lejlighed.
Er du taettere paa at flytte hertil?

Suzanne sagde ...

Jep, det er nogle år siden efterhånden - så det kan være derfor :) Min daværende kæreste smed dog også sine øldåser ud sammen med almindeligt affald og med tanke på hvor meget øl der blev drukket, så... 6 skraldespande lyder også af meget - på den anden side, så kommer der kun husholdningsaffald i min ene og resten kører jeg på lossepladsen med... Så ville det alligevel være mere enkelt, at kunne sortere derhjemme.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Vi har en til mad, plastik, papir, daaser, glas og saa en til resten, som ikke kan gaa i nogen af dem. Det er fedt at det sker, men joesses, hvor tager det meget mere plads!

Michael sagde ...

Tina: Jeg regner med at det bliver til efteråret.

Efter vores besøg overvejer jeg seriøst at flytte til Cambridge istedet for London. Jeg synes det var et meget hyggeligt sted, som stadig har gode forbindelser til London.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Held og lykke Michael. :)