17 marts 2009

Gad vide hvordan det gik?

I gaar var der valg i Coleman Street Ward og i dag skulle resultaterne gerne komme ud. Jeg er spaendt paa at se hvad der sker, for for foerste gang i mange aar var der saadan et rigtigt valg, et valg hvor 8 kandidater sloges for 5 pladser. Jeg stillede ikke op, men det overvejer jeg at goere en dag. The city er nemlig upolitisk, hvilket er noget der passer mig 100%. Parti politik synes, for mig, noget saa ukristeligt barnligt og distraherende. Jeg haaber aldrig jeg staar i en situation, hvor jeg ser mig noedtvunget til at alliere mig med et politisk parti (det kan godt vaere det bliver svaert at blive statsminister som loesgaenger - men droemme kan man da altid, min elskede har lovet at stemme paa mig...).

Align Centre

Foreloebigt slaeber jeg bare folk til urnerne i stedet. Jeg begriber simpelthen ikke hvordan folk kan sige nej tak til at stemme, naar de HAR en stemme! Jeg roevede mig selv af min stemme i saa mange aar, pga "parti politik". Jeg kunne ikke faa mig selv til at skifte mit danske pas ud med et engelsk og kunne derfor ikke stemme til folketingsvalg/parlamentsvalg i 17 aar, eller saadan noget lignende.

Da jeg endelig tog mig sammen kunne jeg have sparket migselv over det havde taget saa laenge. Hver gang der blev tale om pas plejede min elskede at sige til mig "se nu at faa det pas skiftet", han kunne virkelig ikke se hvad problemet var. Oh well, lidt sentimental har man vel lov at vaere. Nu snakker de om hvor vidt de skal indfoere dobbelt statsborgerskab i DK. En eller anden skovl af en politiker har doemt samtlige udenlandsdanskere til at vaere skatteflygtninge og andre skaeldsord. Jeg gad godt vide hvor i alverden han finder sine oplysninger. Jeg kender saa mange udenlandsdanskere og nok 98% af dem er landet i udlandet pga kaerlighed. 99.9% af dem er de bedste ambassadoerer Danmark nogensinde kunne droemme om - og det helt uden at de faar en roed oere for det! Naah, nok om det. Det beroerer jo ikke mig laengere, for jeg er jo slet ikke dansker - i hvert fald ikke paa papir og det der er medfoedt og sidder aller laengst inde, det kan de slet ikke tage fra en, de skide pasroevere. Sjovt, at et lille lokalt valg kan saette saadan en tankestroem igang. :) Resultaterne er stadig ikke kommet og der er sgi da ikke saa mange stemmer de skal have talt!

6 kommentarer:

Nille sagde ...

Jeg må nok indrømme, at jeg ikke vil skifte mit danske pas ud med et belgisk - men min situation er jo også en helt anden end din!

Men jeg er så forarget over, at vi mister vores stemmeret! For mig er det snart 9 år i denne omgang.

En af mine tyske venner er blevet belgier - nu har Tyskland indført dobbelt statsborgerskab, men han fik afslag da han søgte. Man kan ikke få det tilbage nemlig!

Jeg tror bestemt også, at jeg gøre mere for DK end dem, der spiller golf i Spanien! Jeg arbejder da for at fremme dansk erhvervsliv - men jeg har søgt og fået afslag på min ansøgning om stemmeret!

Til gengæld skal jeg nu stemme til EU-valget i juni - og i Belgien får man bøde af staten, hvis man ikke stemmer!

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Pernille - for mig var det ikke et spoergsmaal om at jeg gerne ville stemme i DK, for der har jeg ikke fulgt politik siden midt i 80erne, men jeg ville da have lov at stemme et eller andet sted, men uden matchende pas og bopael sker det ikke. Ja, dvs inden for Europa kan man da stemme til Europa valg og kommunevalg, men i hvert fald her i UK kan man ikke stemme til parlamentsvalg, med mindre man har UK statsborgerskab. Det samme gaelder i Irland og maaske Europa over.

Jeg har hoert det med at man kan soege om statsborgerskabet tilbage, hvis de laver dobbelt tilladt, men helt aerligt, naar foerst man er blevet sparket ud, saa ser jeg ikke rigtig pointen, for jeg er da rimelig sikker paa man faar lov at betale for "privilegiet"!

Nille sagde ...

Tina,

Jeg tror, at det er de samme regler i det meste af EU! Jeg kan ikke stemme i Belgien - eller i DK! Men da jeg aldrig har vidst, hvor længe jeg blev i landet vil jeg ikke opgive mit danske pas ;-)

Der er sikkert en form for karantæne, hvis man får det tilbage - ligesom hvis vi pludselig flyttede hjem igen. Der kan man også få valgkarantæne i op til 2 år. Så jeg har affundet mig med situationen... indtil videre i hvert fald!

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Det med karantaenen for at deltage i valg havde jeg ikke taenkt paa, men det er nok som det er her, hvor valglisterne kun bliver opdateret paa visse datoer i aaret og man skal vaere paa til den dato, for at faa et stemmekort.

Irene sagde ...

Pernille, jeg kan ikke se hvorfor man som udedansker skal kunne stemme til danske valg, med mindre det er i DK man betaler sin skat. For mig ville et dobbeltstatsborgerskab være interessant hvis jeg på den måde kunne få fuld stemmeret her i Eire, hvor jeg betaler min skat.

Man skal, efter min mening, kun have lov til at stemme, der hvor man er, det ville være helt urimeligt hvis jeg kunne sidde her i langtbortistan og bestemme over danskernes tilværelse ...

Nille sagde ...

En lille sidekommentar til Irene...

Jeg mener helt klart heller ikke, at alle skal have lov til at stemme. Men i mit tilfælde arbejder jeg for en virksomhed baseret i DK - jeg er blot bosat i Belgien. Men mit engagement i DK er faktisk lige så stort, som hvis jeg boede der.

Jeg kan jo heller ikke stemme her - på trods af, at jeg bor her...så hvis det var tilfældet, ville jeg også gerne have dobbelt statsborgerskab. Men det er for farligt kun at tage belgisk tror jeg - det er jo et land i opløsning ;-)

Karantænen er fordi de mener, at du skal reintegreres i DK inden du har en mening! Det er ikke noget med valglisterne at gøre!