06 marts 2009

Jeg bagte et broed!

 

Mens far var her lavede han pizza en aften. Han laver bare jordens fedeste pizza og deler gerne ud af opskriften. Nu er der bare lige en ting – mig og saa en opskrift, der er altsaa en manglende forbindelse der, vi kan simpelthen ikke sammen. Desuden er jeg ikke specielt god til at aelte dej!

P1250606

Far havde fortalt og forklaret hvor let det er at lave pizzadejen (resten kan jeg godt selv regne ud) og da det var min tur til at lave mad til aften fik jeg lyst til at proeve at lave dejen og forme den til et broed som saa kunne blive serveret med maden.

P1250677

Jeg lavede en dej efter fars instrukser, som jeg heldigvis stadig havde liggende i baghovedet og inden jeg saa mig om havde jeg en skaalfuld dej, der bare lige skulle haeve.

P1250679

Jeg penslede broedet med lidt olie og knuste noget havsalt med tang og andre godter i ovenpaa og saa overvejede jeg om jeg skulle banke paa hos naboerne for at se om nogen havde nogle bedeboenner, saa jeg kunne faa lidt held med ind i ovnen.

P1250685  

Miraklernes tid er endnu ikke forbi; broedet lykkedes i hvert fald helt uden boenner. Det blev fint og smagte rigtig godt. Det kunne godt have vaeret knap saa tungt, men den lille detalje laerer man vel med tiden. Vi SKAL bare have laert at lave pizza i det her hus, for vi er alle helt vilde med det – og det er da baade snydelet og billigt at lave.

 

12 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Hvor ser det brød godt ud Tina! -
Du kan sagtens lave en pizzadej, prøv at kikke ind her
http://www.lechef.dk/opskrifter/recipie.asp?id=137
God weekend
Vibeke

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

He he - broedet er lavet af pizzadej, saa ja, jeg kan godt, jeg skal bare lige oeve mig lidt, saa jeg kan faa min elskede det laert. Det maa da vaere det ultimative... :)

annemoloney sagde ...

Sjovt nok, så ER det lidt et mirakel det med at bage et brød. Det er så enkelt. Det dufter så godt. Og det smager så godt. Og det er så fornøjeligt. Plus at det med garanti både er billigere og sundere end et købebrød og mere mentalt sundt for ens mentale helse at stå og ælte det sammen end at se på et eller andet i fjernsynet eller høre dårlige nyheder i radioen.

Helle K. sagde ...

Dit brød er blevet smukt - intet mindre.
Jeg er også ret god til at lave tunge brød - måske læres det, jeg tvivler...

jensdrejer sagde ...

Jeg elsker at lave pizza. Det er hurtigt og superlækkert. Mit største problem har altid været, at jeg putter for meget fyld på. Og pizza bliver altså bedst, hvis man kan begrænse sig en lille smule.

Jeg serverede en gang pizza til min fødselsdag, hvor der var omkring 35 mennesker. Hvordan laver man pizza til 35 mennesker? Løsning: Der skal stå nogen i køkkenet hele aftenen, så der kommer en pizza ud af ovnen hvert 20 minut. Det var lidt hårdt. Men det var også skægt og det var en kæmpe succes!

Desværre er jeg ikke vild med pizza uden ost og jeg har aldrig fundet en vegansk ost som er god nok. Derfor har jeg opgivet at lave pizza. Øv!

Nina sagde ...

Tysinde gange til lykke med dit brød. Jeg tror jeg ville føle den samme lykke og fornemmelse af succes. hvis det var mig, der havde bagt det :o)

Og til lykke med heldet forlede, hvor du så broen være oppe. Det må alt andet lige være lidt af en oplevelse!

Go´ week-end til London!

Sole sagde ...

Uhmmm, det brød ser da for lækkert ud - pizzabrød ;-)) Selvfølgelig kan du lære at bage pizza, jeg fik "tawet", da jeg fik en opskrift på dej med revet parmesan i, det gjorde en kæmpeforskel. Bunden bli'r sådan næsten sprød og ikke tyk, uhmmm, det må jeg da vist snart bage igen ;-))

Suzy sagde ...

Ammenam... hvor ser det bare lækkert ud, jeg får helt lyst til at bage :)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Anne - AMEN!

Helle - tak, skal vi ikke oeve os i at lave let broed? :)

Jens - det havde jeg aldrig taenkt
paa, men jeg kan godt se problemet. Hmmm... maa se om vi har noget godt vegansk ost her, som kan eksporteres. :)

Nina - tak :)

Sol - god fornoejelse :)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Suzy - se at komme igang. :)

Marina sagde ...

Å ja hjemmelavet pizza er vare det bedste. Tillykke med det lækre brød, du gør ligesom alle de pizzariaer der også laver brød af deres dej. Engang byttede min mand om på en bolledej og en pizza dej jeg havde lavet og sat frem til ham, det var ikke helt så heldigt...

Irene sagde ...

'RMF! Blærerøv! Her står en anden een atter med mere mel i håret og i køkkenet end der nogensinde kommer i brødet! Suk, hvor har jeg bare ikke tålmodighed til at bage, selvom jeg meget gerne spiser hjemmebag ...