28 marts 2009

Menneskerettigheder

Jeg er en stor fortaler for menneskerettigheder. Ikke alle de paahit folk kommer i tanker om skal vaere en menneskerettighed, lyder lige vigtige, men for det meste synes jeg ideerne er gode, uanset hvor praktiske de er.

Jeg blev noedt til lige at skulle have det med det praktiske med, for ellers falder min egen ide lige som lidt til jorden, da den i hoej grad er upraktisk!

Kitchen window view

Det burde vaere en menneskerettighed at have en udsigt. Alle skulle have en lidt laengere og bredere horisont, saa de havde plads til at taenke. Selv har jeg gaaet i koekkenet den sidste times tid og har nydt at se vejret bevaege sig ind fra nord og forsvinde syd paa.

Vi har en lang udsigt mod vest, og det saetter jeg virkelig pris paa. Jeg kan staa og dagdroemme i timevis, mens jeg studerer draaberne paa vinduet, uden synderlig forstyrrelse fra resten af verden. Jeg faar meget sat paa plads mens jeg staar der.

P1260302

Efter alt det vejr var passeret gik jeg op og kiggede ud af mit nye yndlingsvindue og der fra kan man virkelig snakke om at faa horisonten udviddet og saa er det da rart at kunne overskue vores eget lille hjoerne af verden. Joesses, hvor traenger plaenen i oevrigt til at blive klippet, saa den kan blive noget groennere. Jeg bliver vidst noedt til at at give mig til at hjaelpe min elskede lidt mere, for ellers render det hele da fra ham, den stakkel. Han har en haard arbejdsgiver – gad vide om hun nogensinde har overvejet at menneskerettighederne starter i hjemmet?

 

10 kommentarer:

Regitze sagde ...

hvor er jeres udsigt dog smuk.

i mit livs rygsæk ligger en del hjem med udsyn til nærliggende mure. så jeg ved også af erfaring, at udsigt beriger på alle planer.

Rimkogeren sagde ...

Det er næsten altid godt at få udvidet sin horisont, både den indre og den ydre.
Hvad er det for et Alignende tårn?

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Regitze - tak, vi saetter ogsaa stor pris paa udsigten, som helt sikkert beriger, meget!

Rimkoger - hoert! Taarnet er da Eiffel Taarnet... NAAH nej, jeg sagde jo udsigten er mod vest, saa taarnet maa staa lidt sydvest for os, ergo er det Crystal Palace Tower. Taarnet er over 200m hoejt og staar oppe paa et af Londons hoejeste punkter. Det kan derfor ses fra det meste af London, og vi kan altid bruge det som pejlepunkt. :)

Shabby - Marianne sagde ...

Hvor er det en skøn udsigt - jeg kunne nemt blive forelsket...
mht. til menneskerettigheder så skal vi nok aldrig tage dem for givet, men kæmpe for dem hver dag...

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Marianne - HOERT!

anjoe sagde ...

Fra mit Playhouse kender du jo ganske vel Rimkogerens og min udsigt mod vest, og den bliver jeg/vi vist aldrig ked af at nyde. Da vi købte huset for snart 9 år siden, havde vi planer om at indrette stuen cirkus som daværende ejer, nemlig med sofa etc. mod vest og spisebord etc. mod øst. Men på selve indflytningsdagen, hvor jeg tidligt kørte afsted med schæfervufferne, plus forplejning til flyttemand, hjælpere, Rimkogeren og hans storebror, ja da erfarede jeg hurtigt, at det valg ville være dumt. De to tidligere besøg i huset havde været koncentreret om vigtigere ting, men pludselig stod jeg ved det store vindue og så det åbne landskab på endnu en ønsket vis ;-) Og udover at den arvede persienne hurtigt blev fjernet, ja så fik vores spisebord plads ved det vindue, og utallige timer er blevet nydt der, også med tegning, maleri, spil o.m.a. Den udsigt er bare så dejlig, yes :-D

Kisser sagde ...

Fantastiske billeder.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Anjoe - vi startede med stuen i oest og nu har vi den i vest. Jeg foretraekker det som vi startede, men vi traenger saadan til nogle nye vinduer, saa vi ikke kan hoere vejen. Naar engang vi vinder i lotteriet og faar nye vinduer saa bliver det flyttet om igen. :)

Kisser - tak. :)

Ellen sagde ...

Dejlig udsigt - ja sådan en burde være en menneskeret, men det ville nok volde en del problemer at få håndhævet ;-)
Og sådan en udsigt i London... den by har altid været den laveste, største by i verden. Lad os håbe den bliver ved med at være det - og nøjes med enkelte ting som Crystal Palace Tower.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

London er en sjov by, da den synes ret flad og lav, men faktisk er meget kuperet. Mht bebygningen, saa haaber jeg ogsaa den forbliver i den hoejde vi har nu. Jeg blev saa overrasket over en af mine kolleger, som er foedt og opvokset i the Bronx i New York. Han synes London er KAEMPE og jeg har altid forestillet mig at NY var meget stoerre. De bor aabenbart bare lidt taettere paa hinanden. :)