11 april 2010

Himmelbjerget Box Hill

Vi var saa svineheldige at faa endnu en dag med 18 graders foraarssol og bedst som vi sad og noed vores formiddagskaffe sagde min elskede pludselig "lad os koere en tur til Box Hill". Han ved godt han ikke skal sige den slags to gange for at jeg slaa til, saa vi skyndte os at blive faerdige med det der skulle goeres og foerst paa eftermiddagen havde vi sat snuden mod Box Hill. Der var faktisk ingen af os der anede hvor det laa, men heldigvis er baade internettet og landkortet opfundet, saa det tog ikke laenge at planlaegge turen. Det viste sig Box Hill ligger i Surrey (ikke Kent, som jeg troede!), bare 25 mil her fra (omkring 40km).

I loebet af ingenting stod vi og noed denne fantastiske udsigt! Taenk sig at vi aldrig havde vaeret der foer, til trods for vi begge ELSKER en god udsigt og vi er rimelig flittige til at tage paa udflugt. hvor vi stod var over 200m over havets overflade, saa vi omdoebte det lynhurtigt til Himmelbjerget... :)
Ved de flotteste udsigtspunkter er der vist hvad man ser og hvor, som f.eks. her, hvor man skal kigge 8 miles hen, for at se Gatwick. Det hoejeste tal jeg saa paa stenen var vidst omkring 25 mil og det kan man da kalde udsigt!

Vi blev staaende lidt, men maatte flytte os, saa andre ogsaa kunne komme til. Vi var nemlig ikke de eneste der havde faaet den gode ide at tage til Box Hill. Der var utallige mennesker i naesten ingen toej. Jeg begriber ikke de ikke laerer det, det er helt 100% sikkert at halvdelen bliver syge, for skoent det var laekkert og varmt, saa er vi altsaa stadig i April!

Der er mange forskellige gaature paa stierne i skovene omkring bakken og vi startede ud paa den groenne sti; en sti skulle vi jo vaelge!

Den groenne sti foerte os til den mest specielle grav jeg nogensinde har set og med min fortid som kirkegaardsgartnerassistent og min passion for kirkegaarde har jeg da lidt erfaring at traekke paa. Paa stenen staar der skrevet: "Major Peter Labelliere, 75 aar, en eksentrisk indbygger i Dorking blev begravet her med hovedet nedad. 11 Juli 1800". Eksentrisk daekker det helt aerligt ikke, hvis du spoerger mig. Hvem hulen kunne finde paa at oenske at blive begravet staaende paa hovedet, isaer naar udsigten fra stedet hvor han er begravet er saa flot som den er!

Min elskede ville tage et billede af mig og udsigten, men var meget nervoes for om jeg skulle falde ned. "Bare rolig" sagde jeg og mens han vendte ryggen til, skyndte jeg mig at kravle op i et trae. Han var paa nippet til at faa et hjertetilfaelde. Der var langt ned bag traeet og min elskede er ikke glad for hoejder! Han glemmer vidst af og til at hans kone voksede op paa landet og var en habil abekat i et trae indtil en vis alder. :)

Uanset hvordan man vender og drejer sig i omraadet bliver der ved med at dukke flotte udsigter op. Vi snakkede om at til trods for der ville vaere endnu paenere saa snart der begynder at komme lidt blade paa traeerne, saa er det nu man faar den flotteste udsigt.

Oppe ved toppen af bakken ligger resterne af et gammelt fort fra omkring 1890, hvor man var bange for invasion fra fastlandsEuropa. Det var nu ikke noget vi kiggede naermere paa, men nu ved vi da hvor det ligger, hvis lysten skulle melde sig.

Skoven paa Box Hill er ejet og bliver vedligeholdt af the National Trust (den engelske naturfredningsforening), som er en fantastisk organisation, som vi stoetter med den stoerste glaede. Hesten, som er en arbejdshest af typen fra Ardennerne, havde hjulpet til med udtyndningen af laerketraeerne. Det var tilfaeldigt at det lige var i dag vi var der, men vi kunne se paa folkene at arbejdshestene var et rigtigt tilloebsstykke. De er altsaa ogsaa bare imponerende. Jeg maatte lige hen og roere ved mulen paa det smukke dyr. Den havde stadig sin vinterfrakke paa og svedte bravt, men alligevel skulle jeg have fingrene i den. Jeg elsker duften af hest.

Vi snuppede lige et kig mere ud over vidderne inden vi fandt tilbage til bilen igen for at begynde at finde hjemover. Vi var begge enige om at det bestemt ikke var sidste gang vi var paa Box Hill!

Turen ned fra Box Hill boer koeres via "the Zig Zag Road", som er lige praecis det - en zig zag vej! Bakken er stejl og paa en eller anden maade skal man jo ned, saa vejen er akkurat som navnet betegner den. Man foeler virkelig som om man er paa bjergkoersel, til trods for bakkens egentlig ringe hoejde. Oh well, for en dansker er den altsaa ikke nogen bakke, men et bjerg!

Vi koerte videre op mod Epsom, hvor Epsom Downs race track har hjemme. Der var ikke en sjael at se der i dag, da alle heste og hestefolk var i Aintree for at deltage i the Grand National, som er et aarligt hestevaeddeloeb som hele landet deltager i, ja altsaa lige ud over os der tager paa udflugt andetsteds.
Omraadet hvor hestevaeddeloebsbanen ligger hedder Epsom Downs. Det er et meget naturskoent omraade og ogsaa byen Epsom er meget koen og hyggelig. Byen ligger i StorLondon, men omkring 30 km fra centrum af London. Fra toppen af Epsom Downs har man en fantastisk udsigt nord mod London. Jeg kan lige forestille mig udsigten der om aftenen, naar lyset er taendt og himlen er moerk. Det skal vi vidst lige have kigget paa en aften.

15 kommentarer:

Eva sagde ...

Tak for en dejlig udflugt! God søndag.

Lene sagde ...

Hvor ser du dejlig ud :-)

Og jeg gad godt at sidde bagpå motorcyklen ned ad zig zag road :-) efter vi havde nydt den smukke udsigt, tak for endnu et sted, vi må se, når vi en gang kommer til England :-)

Annettes space sagde ...

Tak endnu en skøn rundtur.
Boxhill var ikke et sted jeg besøgte da jeg for ca 30 år siden rejste rundt i England med rygsæk og tomlen i vejret nogle uger en sommer :-)
Hvor er det en vildt flot udsigt.

Jeg syns det er vildt god humor ham excentrikeren havde...hahaha....man kan jo håbe for graverne at han ikke var ALT for høj, for sikke da et hul der skulle graves :-))

Ha' en dejlig søndag. I DK lover DMI endnu en dejlig forårsdag med vigende skyer og kommende sol....

Lene Megan sagde ...

Hej Tina
Sikke en dejlig tur! Jeg elsker jo England og det er altfor længe siden, jeg har været dér sidst. Jeg fik virkelig wanderlust og lyst til at tage afsted med det samme!
Fine billeder, tak for det!
Håber I får en dejlig og varm dag igen i dag. Her blæser aprilvinden koldt!
Megan

FUUR sagde ...

Jeg må sige, udsigten er lige ved at slå "Bette Jenses hyw"
Vi glæder os til jeres tur engang.
Her er sol, man kan godt finde et lunt sted, at sidde.

De 18. grader når vi ikke.

KirstenK sagde ...

Tak for en dejlig guidet tur...her går der også en del rundt i nærmest intet tøj, men den går jeg ikke på...det giver bawslaw jeg ved det...

Donald sagde ...

Det er et smukt billede din elskede har taget af "abekatten", kan du ikke bruge det som profil? Sikken en dejlig tur, og sikken et dejligt vejr. Jeg nyder hvert billede! Især dem der bliver større når man "klikker på dem" :-)

Donald sagde ...

"Duften" af hest? det udtryk har jeg aldrig hørt før. Jeg får helt andre associationer, der kan man bare se, det er sjovt!

Kan man stadig komme op i toppen af St.Pauls Cathedral? Så må du op og tage billeder af udsigten der - by så langt øjet rækker; det er næsten for meget men det er meget flot, jeg så det for 30 år siden og er forbavset over, at man tillod folk at slide trapperne.

Unknown sagde ...

Tak for en dejlig søndagstur, med en smuk udsigt.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - selv tak og i lige maade (nu er soendagen naesten gaaet, men alligevel).

Lene - tak skal du have. Jeg glaeder mig til I gaester landet. :)

Annette - tomlere ser man ikke meget mere. Det er synd, synes jeg, men det er ikke sikkert laengere; eller rettere, det er det garanteret, men man kunne jo vaere uheldig!
Ham fidusens grav skulle, efter sigende, vaere meget meget dyb!

Megan - Du maa se at faa nogle billetter bestilt. Med nutidens flyselskaber kan det goeres ganske billigt. :) Aprilvinden her er ogsaa kold, men solen er varm!

Moar - vi glaeder os til at vise den til jer!

Kirsten - det giver nemlig bagslaw, men saa er det godt vi to er saa kloge. :)

Donald - tak skal du have. :) Bliver alle billederne i oevrigt ikke stoerre naar man klikker paa dem?
I mine oejne, eller rettere naese, dufter heste altsaa. :)
Man kan stadig komme op i St Paul's Cathedral. Faktisk skal jeg have fundet en dag hvor jeg kan tage turen op i the Monument. Der har jeg ikke vaeret i 20 aar og jeg gaar da forbi den dagligt!

Conny - selv tak!

AagePK sagde ...

Hvori bestod egentligt majorens excentricitet? Han slipper jo nu for at blive mindet om alt det, han alligevel ikke kan nyde, f.eks bukseklædte abekatte, eller duften af heste, simret sammen med nystegte løg, kartofler og brun sovs! Dét dufter altså godt, Donald!

Tina - omme i London sagde ...

Aage - kig paa linket i teksten. Han var aabenbart en rigtig rar mand, bare lidt til en side. :)
Forresten, saa vidt jeg kan se kan man da ikke se abekattens bukser paa billedet! :)

AagePK sagde ...

Det er vist "Kürsteins lov", der er kommet til udtryk her:" Det er altid de/den andre/anden!", i dette tilfælde hvem der er excentrisk. Men jo, han havde da et rimeligt syn på tilværelsen, lidt udenfor den slagne landevej.
Mht bukser: Hvis han nu lå med ansigtet opad, ville han så kunne undgå at se abekattes og andres bukser, når de skrævede hen over hans grav for at strøg buks(!)bom på samme! Hence the name: Box Hill.
I'd rather be a yew-man, of the guard that is, a real beefeater.

AagePK sagde ...

Har jeg virkeligt skrevet et g i strø?
Det må vi straks have strøget!

Tina - omme i London sagde ...

LOL Aage - jeg skulle have taget billeder af de KAEMPE buksbombuske der vokser i omraadet - de ville koste en formue i et havecenter!