08 april 2010

Paa rekonnesseringstur

Vi har laenge snakket om at naar boernene flytter hjemmefra vil vi saelge huset og flytte i en lejlighed. Jeg tror egentlig ikke rigtig nogen af os har troet paa det, men pludselig har vi boet alene to i et stort hus i fire maaneder og det er bare helt skoert. Vi bruger ikke engang det halve af huset. Faktisk kunne vi bo udelukkende paa foerste sal, hvis vi lavede et af vaerelserne om til et koekken og stadig have rigeligt med plads.

Min store droem er at bo oppe ved floden og taettere paa arbejde. Vi har kigget paa et par steder, men har ikke fundet STEDET endnu. Det kan sagtens komme til at tage lang tid; sidste gang vi ledte tog det os 2 1/2 aar at fra vi besluttede os for at flytte til vi flyttede ind i vores nuvaerende hus. Billedet her er taget fra en lejlighed vi kiggede paa i dag. Det bliver ikke den, men vi finder noget andet. :)

Denne lejlighed ligger paa the Isle of Dogs, som er et sted jeg holder meget af. Udsigten fra det punkt er til Greenwich, som er et sted jeg ogsaa ville overveje. Mange af de steder vi ser til salg lige nu ligger i omraader der er under opbygning. Lejlighederne er store og lyse, men omraadet er maaske ikke saa inspirerende lige nu, men har fine udsigter. Valgene er mange!

Tror I godt I kan undvaere jeres have, spoerger mange og ja, det tror jeg paa vi kan. Vi vil meget gerne have en god stor balkon, men en lille en med plads til et bord og stole er ogsaa ok. De fleste steder vi har lur paa har dejlig natur lige ved haanden, men mere end noget som helst andet, saa har man floden. Jeg ville elske at kunne hoere floden og gaa langs med den hver dag. :)

Mange steder langs floden er der adgang til the Thames Clipper service, som er en flodbus. Det er en vidunderlig, men lidt dyr maade at rejse paa - og et godt alternativ naar transporten paa land af uvisse aarsager ikke dur som de skal. Jeg kan huske for nogle aar siden jeg tog turen fra Greenwich til Westminster, mener jeg det var, sammen med min fru moder. Det var foerst paa aaret, maaske i Februar og fordi vi sad i ly kunne vi sidde ude hele turen. SUK, hvor var det smukt!

Londons Docklands omraadet er et kaempe areal, som blev genbygget gennem firserne og halvfemserne af the London Docklands Development Corporation. Det omraade i the Docklands jeg tror vi ender i hedder Surrey Docks. Vi har begge boet i Sarf London (SydLondon omtales i daglig tale som "Sarf London", paa grund af den lokale dialekt.) laengere end nogen andre steder og min elskede bliver nok svaer at faa der fra.

Vi gik en tur langs floden i aftes i Surrey Docks. Jeg skulle lige se hvor vigtigt det var at faa noget der var syd og/eller vestvendt, hvilket normalt er et af mine kriterier, for ellers faar man ingen lys i London, men fordi landskabet er saa aabent i the Docklands, saa betyder det faktisk mindre om man er nordvendt. Sjovt at taenke paa at syd for aekvator skulle man taenke lige omvendt!

Bedst som vi stod og noed den smukke solnedgang hoerte vi nogen snakke. Det var seks roere, som jeg vil gaette paa hoerer hjemme i Poplar Blackwall & District Rowing Club paa the Isle of Dogs. Sikken en tur de kan tage. En af dem blev ved med at komme lidt bagefter - det var ham med fotografiapparatet. Maaske man skulle tilbyde sig som medroer og rotograf. :)

Tilbage til solnedgangen... SUK, som var der smukt - og sikken en udsigt! Til venstre kan man se the City, med alle dens flotte silhuetter og til hoejre Canary Wharf og de omkringliggende bygninger. Boligerne lige paa det stroeg er dog en hel del uden for vores budget - saadan ca. en million pund uden for budgettet! Tilbage til virkeligheden...

16 kommentarer:

Annettes space sagde ...

Det lader til at blive en rigtigt spændende boligjagt.

Hvad gør jeres børn egentlig når de skal rigtigt hjemmefra ?
Er det til at få noget at bo i som de kan betale?
Findes der ungdomsboliger i London f.eks???

Rigtig god weekend der omme i London :-))

Tina - omme i London sagde ...

Annette - spaendende bliver det, det er der ingen tvivl om. :)
Ungdomsboliger som saadan har jeg aldrig moedt, men her er det populaert at dele et hus eller en lejlighed med andre og tit med folk man ikke kender. I vores egne boerns tilfaelde, bor en hos sin svigermor indtil de finder noget mere permanent, mens de to andre hver isaer deler lejlighed med en kammerat. Her er mange der deler med folk de ikke kender og altsaa lejer et vaerelse i et hus eller en lejlighed og deler bad og koekken.
Mange er saa kraevende i dag at de tror de skal flytte direkte fra far og mor til egen lejlighed og det er helt aerligt ikke realistisk, med mindre man paa en eller anden maade lander en rimelig hyre hver maaned. En tovaerelses forstadslejlighed kan man vel faa for £6-700 per maaned, hvis man er heldig, men hvis man vil ind i de inderste 20 postkodeomraader skal man betale det per uge.
Tager man bare et vaerelse med faelles bad og koekken i de inderste postkodeomraader kan man nok finde noget til £6-700 per maaned.

et cetera sagde ...

Hold da op, Tina - nogle billeder - og så så mange ... De er helt fantstisk smukke - næsten poetiske og dét kan altså ikke kun have været held! :-)

Anette sagde ...

Det lyder spændende med evt. ny bolig. Og sikke skønne billeder du viser :) God weekend.

Irene sagde ...

jeg synes bestemt der skal være plads til et dejligt stort gæsteværelse ... ;-)

Og så siger jeg bare FEDE BEDLER! Manner!

FUUR. sagde ...

Din fru moder, husker turen,
hun husker også det var i uge 2.
Altså siger vi først i januar,
husker, vi sad ude på hjemturen.
Lejlighed lyder fint;;;;MEN---
hvad med det store gæsteværelse?

Tina - omme i London sagde ...

et cetera - tak tak. Helt tilfaeldigt er det ikke, jeg har jo en del erfaring paa omraadet. Ja, ikke noget jeg har laert af nogen der har forstand paa den slags, men selv egen erfaring maa give noget. :)

Anette - tak og god weekend til dig ogsaa.

Irene - tak og SELVFOELGELIG! Vi kigger naesten mere paa hvad der ville vaere godt for vores gaester end for os selv!

Moar - wow, var det virkelig saa tidligt paa aaret? Vejret var fantastisk. Som allerede naevnt til Irene, saa sov roligt, gaestevaerelset er et MUST!

Donald sagde ...

Jeg synes der er flere billeder end der var igår, dejlige billeder. Jeg kan godt forstå at man kan finde på at flytte derhen. Jeg ville ikke savne havearbejdet. Jeg er god til at nyde andres haver! Men rent motionsmæssigt ved jeg ikke om byboer har godt af at bo for meget i byerne. Derfor er det, som du siger, meget godt at der er bolværk, stier og parker som man kan gå i.

Tina - omme i London sagde ...

Donald - billederne er vidst de samme der har vaeret her hele tiden. Mht byboerne, saa gaar folk i London rigtig meget. Vores boern og de fleste af deres skolekammerater gik i skole. De fleste af mine kolleger gaar til/fra stationen hver dag naar de skal til/fra arbejde osv. Jeg tror faktisk vi ville gaa mere, hvis vi boede i en lejlighed, end i et hus med en have. Her gaar vi jo typisk bare ud i haven; boede vi i en lejlighed maatte vi ud og gaa, for at faa lidt frisk luft. :)

Donald sagde ...

Det lyder genkendeligt - det lyder godt :-)

AagePK sagde ...

Genkigger lige billeder: fra Isle of Dogs til Greenwich, er båden man ser måske Woolwich Free Ferry? Har nemlig lige genset en udsendelse om Bazalgettes store værk, Londons Sewering System, og derfor også kigget på de øvrige værker.Og så selvfølgeligt også Peter Linds smukke Waterloo Bridge, som jo er så dansk i linjerne.

Tina - omme i London sagde ...

Donald - det tror jeg ogsaa det bliver.

Aage - hold fast, hvor bliver man klog af at have en blog, i hvert fald naar man har folk som dig i kommentarfeltet; bliv endelig ved! Mht Waterloo Bridge, saa ved du godt det er "damebroen" - ikke sandt?

Tina - omme i London sagde ...

Aah, nu glemte jeg lige det med faergen. The Woolwich ferry ligger noget oest for det omraade vi lige pt kigger paa, men vi har ogsaa kigget lidt paa omraadet ved faergen. Jeg er vild med den faerge; da boernene var smaa koerte vi sommetider en tur op og sejlede med over, og forestillede os vi skulle til Fur og besoege Bedstefar og Bedstemor. Jeg er ikke helt sikker paa hvem af os noed det mest. :)

AagePK sagde ...

Når folk som du viser interesse for deres by, eller andet, ville jeg jo være et skarn, om jeg ikke bidrog med min lille viden. På den måde bliver vor fælles viden større, til fælles glæde. Er det ikke det, der er meningen med at blogge?
Min farbror elskede London, hvor han boede fra 1940-69; Jeg havde stor glæde af hans viden, som han bl.a erhvervede via en lang række kurser som city-guide.
Det er bl.a derfra jeg ved, at titlen beefeater er forbeholdt The Yeomen of the Guard, IKKE dem fra Tower, the Yeomen Warders.

AagePK sagde ...

Damebroen: ja, den blev jo bygget af kvinder, fordi mændene var i krig.

Tina - omme i London sagde ...

Jo, jo og jo igen!