06 april 2010

Foraar i luften

Da jeg gik fra kontoret i aften var der en laekker foelelse af foraar i luften. Det var ikke specielt varmt, til trods for termometeret efter sigende skulle op paa 17 grader i dag, men der var lyst!

Overskyet lyst, men lyst alligevel. Man kunne naermest maerke en summen i luften, mens alle gik til stationerne i den lyse aftenstund. Det var helt eventyrligt.

Solen var paa vej ned paa horisonten i vest, men levnede stadig en times lys eller mere til vi der ikke havde set dagens lys i maanedsvis. Himlen var sagte gul, naermest paaskegul og smuk i al sin sarthed.
Min elskede har hentet mig ved stationen hver aften i et par maaneders tid, men nu er det tid at komme ud og roere benene igen. Jeg tog lejligheden til at gaa ned lags aaen, bare fordi jeg kunne. Ved aaen var der liv i traeer og buske og jeg saa et lille trekantsdrama udfolde sig blandt tre parakitter, som gjorde kur paa kryds og tvaers. Mobilbilledferingsapparatet er ikke helt op til standard, naar det kommer til at fotografere den slags, saa jeg "noejedes" med de udsprungne pilegrene i stedet.

Jeg moedte bare en enkelt cyklist og to joggere paa min vej hjem ad stien. Jeg kunne ikke dy mig for at gaa vaek fra stien, for at komme lidt taettere paa vandet og det betalte jeg for, da jeg braendte mine ankler saa retinderligt paa de friske og frodige nye braendenaelder, som staar fantastisk dette foraar. Skiderikker!

Jeg var lidt for sent ude for at se fuglene (lige ud over parakitterne), men jeg noed min tur alligevel. Foraaret har virkelig en lang og haard kamp med vinteren i aar. Alt springer ud, men det gaar godt nok langsomt!

6 kommentarer:

Unknown sagde ...

Det må være dejlig tur, hjem fra stationen med fuglesang og forår ,efter en lang arbejdsdag.

Tina - omme i London sagde ...

Det var skoent og nu lyset er kommet, saa kan jeg jo goere det hver dag, om jeg vil. :)

FUUR. sagde ...

Det kan du.
Husk, at putte en god stor mursten i tasken.
Så vidt jeg husker, er der mange andre end dig,der færdes på den sti!!!!
Tasken kan vel hurtigt ændres, til en "svingtaske"?

Tina - omme i London sagde ...

Moar - det her er stien fra den anden station, som jeg nu bruger om aftenen. - Efter ordre fra min mand! :)

AagePK sagde ...

Med brændenælder er det som med krokodiller: æd dem, før de kommer for tæt på.
Der er lækkre opskrifter på brændenælde-quiche, suppe, og, og, og.

FUUR. sagde ...

Du har en fornuftig mand.
Stien ser spændende ud.