01 april 2007

Pensioneret, efter lang tro tjeneste

For snart 14 aar siden koebte Lloyd mig et Canon EOS 1000F spejlrefleks fotografiapparat med to linser. 35-80mm og 70-210mm i foedselsdagsgave.

Det var den flotteste gave jeg nogensinde havde modtaget - og ogsaa en af dem jeg har haft allermest glaede af.

Min gode gamle Canon har rejst en del, har taget mindst en 6-7000 billedet og har vaeret med til utallige familiefester, gaature, hverdagskomsammener, bryllupper, barnedaab og begravelser.

Den har vaeret paa ferie i Danmark flere gange end jeg har tal paa, den har vaeret utallige forskellige steder i England, den har rejst paa besoeg i Skotland og Irland og har vaeret paa ferie i Canada, USA, Egypten, Frankrig, Tyskland, Belgien, Holland og Spanien. I det hele taget har den oplevet en del i sine 14 aar.

I de sidste par aar har den virket lidt traet af dage og jeg har gaaet og overvejet om jeg skulle flytte ind i det 21. aarhundrede og gaa digital.

I juni sidste aar tog jeg springet og vi koebte et Panasonic DMC FZ30 digitalkamera med en fast linse 35-420mm - gennem Ebay, nu vi nu var blevet saa moderne (og fordi det var mindst £100 billigere end at koebe den i en forretning!)
Foerst var jeg lidt i tvivl om hvor vidt jeg synes det var en god ide, men efterhaanden som jeg er kommet til at kende apparatet bedre er jeg blevet mere og mere glad for det.
I gaar tog jeg min Canon frem, da jeg vidste der sad en film i, som skulle goeres faerdig. Pludselig saa den rigtig gammel og slidt ud. Lidt ynkelig og en lille smule beskidt. Glansen var naesten helt forsvundet, men jeg kunne godt stadig ane det flotte apparat det engang var.
Jeg gik paa fotosafari i haven, for lige at braende de sidste par billeder af og saa opdagede jeg hvor skidt det stod til med den. Den er ikke laengere god til at zoome, den er langsom og traet. Jeg fik naesten taarer i oejnene.
Canon bliver sat paa pension med det vuns og nu vil jeg gaa ned og faa min billeder fremkaldt, saa jeg kan se hvilke hemmeligheder sidder og venter paa mig.
RIP Canon - min gamle ven.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja det er godt nok noget af en forskel. Mit Canon EOS 500 røg jo også på pension nu her, men jeg holder mig til Canon ;-) - Magnolien er også blevet foreviget hos mig.

Tina - omme i London sagde ...

Jeg slaar lige et slag ind om din blog. Jeg tror der er gaaet magnoliegalskab i blogverden!