10 april 2007

En introduction til Bloglines


Lene spurgte mig hvad Bloglines er - og mit svar blev lidt for langt til en kommentar!

Forklaringen kommer her:
Saa snart jeg begyndte at foelge med i mere end en 5-10 forskellige blogs fandt jeg det naesten umuligt at holde rede i hvem der havde opdateret hvad - og hvor jeg havde lagt kommentarer.

Jeg gav mig saa til at lede efter en "bloglaesningsoversigtsogfoelgemediside", for at holde lidt styr i det hele og fandt ret hurtigt Bloglines, som jeg synes er en genial opfindelse.

Nu "abonnerer" jeg paa rss-feeds for alle de forskellige blogs jeg foelger og det tager kun et oejeste blik at foeje endnu en blog til listen.

I min list af "feeds" er alle de opdaterede feeds skrevet med fed skrift - og saa staar der i parantes ved siden af hvor mange posteringer der er drysset ind paa den givne blog.

Proev det - det er genialt!

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Bloglivet kan simpelthen ikke leves uden!

Tina - omme i London sagde ...

Mit kan i hvert fald ikke, for saa farer jeg vild!

Lene sagde ...

Tak Tina, så må jeg se om jeg kan finde ud af det.Jeg sidder jo først og tjekker blogbot og efterfølgende tjekker jeg alle de andre, som ikke er tilmeldt blogbot, så du kan godt se, jeg kan bruge rigtig lang tid ved computeren ;-)

Anonym sagde ...

Nu kommer det jo helt an på, hvor mange blog man følger med i. Men indrømmet, det kan hurtigt blive uoverskueligt. I Mozilla Firefox, trykker du bare på RRS-feed knappen og så får du en ekstra toolbar med dine favoritter i alfabetisk orden. Men min er ved at blive lidt lang, så måske...

Tris G sagde ...

Ja. bloglines er fantastisk. Jeg har dog en tendens til kun sjældent at komme rigtigt ind i divese blogs. Det tager lidt sjælen af det hele, synes jeg og nåh ja. Jeg får heller ikke kommenteret så ofte som jeg egentlig gerne vil. Men det er nok mere min egen skyld, en det er bloglines. :)

Tina - omme i London sagde ...

Lene - det var netop mit problem; og det er ikke alle blognavne jeg lige kan komme i tanker om!
Deborah - det samme kan man goere i Google, men det bruger jeg kun for arbejdsrelaterede rss-feeds.
Tris g - velkommen hid. Sommetider skimlaeser jeg paa bloglines, men man kan jo ogsaa klikke ind paa selve bloggen. Det skal man f.eks. hvis man vil laegge en kommentar.