22 november 2010

Turen gik til Exeter

I dag gik turen til Exeter i Devon, hvor jeg havde en raekke moeder linet op. Exeter ligger langt pommern i vold nede i det vestligste af SydEngland, hvor der er saa smukt at man burde flytte derned! Jeg har laenge skullet et smut derned, men vi havde haabet paa at faa det til at passe sammen med en weekendtur. Det blev ikke denne gang, men det skal nok lykkes, for Exeters skal udforskes og det skal det smukke Dartmoor ogsaa!

Jeg steg paa toget i morges til saadan ca. saedvanlig tid, men skulle til Charing Cross for at fange tuben til Paddington, hvor fra togene til the West Country gaar. 09.06 steg jeg ombord i Paddington og to en halv time senere stod jeg ud af en taxa i Dix's Field og ind i receptionen paa Exeter kontoret; turen havde taget fire timer!

Med det samme jeg ankom bestilte receptionisten en taxa til mig til hjemturen og saa var det bare at gaa i lag med samtlige moeder jeg havde arrangeret. Det gik for fulde gardiner i tre timer og saa var det tid at vende naesen hjemad igen! Det er langt at rejse for tre timer, men hvis man vil holde sig inden for en tolv timers arbejdsdag, saa er det saadan det skal goeres!

Taxamanden var noget saa snakkesalig. Det er de for det meste, naar man kommer lidt ud af London, hvor de er nok saa selvhoejtidelige. Det er saa hyggeligt, for taxamaendene er saa stolte af deres hyggelige by og kan slet ikke modstaa at give en lidt af en sight seeing tur. Jeg fik historien om hvor skoert det var at bygge lejligheder over for faengslet og saa bygge retssalen et helt andet sted, hvor der lige saa godt kunne have vaeret lejligheder! "You must come back and spend some time here" sagde taxamanden og saa var vi ved stationen. Jeg lovede at komme tilbage som turist og ikke bare i arbejdsoejemed!

Tilbage paa stationen havde jeg lige tid til at koebe en hurtig sandwich til at tage med ombord paa toget. Jeg havde set disse flotte billeder paa trappen da jeg ankom og jeg havde naturligvis lusket fotografiapparatet med i tasken, saa jeg skulle liiige...

Bogstaverne er lavet i fliser og de er et perfekt eksempel paa hvorfor man skulle tage en forlystelsestur til Exeter. Der er masse at se og det er et rigtigt interessant omraade og saa er der aah saa natursmukt. Jeg har i aarevis oensket mig at gaa paa Dartmoor og naar vi finder en weekend i foraaret, saa skal det vaere! 


South Western, som er tog firmaet, der koerer paa de kanter har nogle flotte kuloerer paa togene, som er paene og rene og faktisk er helt behagelige. Det vaerierer helt vildt meget rundt omkring i landet, siden vores sidste kongservative regering fik den geniale ide at privatisere hele skidtet. South Western trains er helt sikkert ikke normen! Stoenni, som skal man bare lade vaere med saadan noget privatisering, men det laerer politikere vidst aldrig! Der er begraensninger for hvor mange billeder det blev til paa turen, da uanset de flotte tog, saa bliver billederne saa ringe naar man tager dem fra toget. 


Jeg kunne dog ikke dy mig for at snuppe et enkelt mere inden det blev alt for moerkt udenfor. Tro mig, der er virkelig paent!

2 kommentarer:

AagePK sagde ...

Og hvor er det typisk engelsk, at man skal keepe left, selv om man skal til højre. Altså!
;-)

Tina - omme i London sagde ...

:)