26 november 2010

D staar for...

Ugens bogstav i ABC Scandinavia legen er D.

D staar for dagslys; det er ikke noget vi har meget af paa denne tid af aaret og paa denne del af kloden, men vi saetter pris paa det vi har. Jeg kender flere der lider i vinterens moerke, men det goer jeg heldigvis ikke. Jeg elsker den hyggelige moerke der saenker sig over os i December og Januar.

Jeg taenkte over, da jeg gik til stationen i morges, at det faktisk var utroligt lyst i forhold til tidspunktet paa doegnet og ih, hvor var solen bare smuk, som den stod der og proevede paa at varme det gispendes kolde London op. Det lykkedes ikke, for dagslyset var bare ikke nok!

Da min elskede hentede mig til aften stod der 0 grader paa termometeret i bilen. 0 grader, hmmm betyder det saa at det hverken er varmt eller koldt? Det foeles i hvert fald koldt, hvis du spoerger mig. Vi har ogsaa lovning paa noget sne - vi faar se hvad der sker, naar dagslyset falder paa os i morgen...

18 kommentarer:

Kamelryttersken sagde ...

Vi har knapt sol noen få timer midt på dagen nå, og termometeret viser minus 15. Heldigvis har vi 15 cm sne, som hjelper på slik at det er ikke så mørkt.

Ha ei god helg :)

Rejen sagde ...

Dagslys kunne jeg godt noget mere af, ikke fordi jeg bliver deprimeret, der er bare ikke noget dagslys når jeg har fri og så når man ikke så meget derhjemme...men fint valg for D...en god weekend til dig...

Eva sagde ...

Vi er velsignet med rigtig megen sne, som lyser op. Det er så fordelen ved sneen...., bagdelene snakker vi ikke om lige nu.

Jeg glæder mig til dagene bliver lænegere, men jeg hygger mig også i mørket, og specielt i dag, hvor den store julekasse skal findes frem:)

Farmer sagde ...

Oftest er det temperaturer lige omkring 0, som føles koldest. Det har noget med høj luftfugtighed at gøre.

Klar, tør frostluft med et godt snelag, som vi har her på stedet denne morgen, føles ikke nær så koldt.
Og så er byer -efter min mening- jo altid lidt kolde :-)

Inge sagde ...

Nej dagslys ser vi ikke meget til i denne tid, mørkt når jeg tager afsted og mørkt når jeg kommer hjem, men nu er det weekend, og sneen ligger overalt, det sneer og sneer og har gjort det i over et døgn.. Det er så smukt, jeg glæder mig til det bliver dagslys, så kommer der snebilleder i kameraet..
hav en dejlig weekend i London.

Ellen sagde ...

Det blev da et flot billede, lys nok eller ej :-)
Vi er tæt på fuldmåne, og med et totalt snedækket landskab virker det slet ikke mørkt.
Mørke generer nu heller ikke mig - og stearinlys kommer meget bedre til deres ret om vinteren.
Smukt D-bidrag og en god weekend til dig.

Annette's space sagde ...

Og sikkert lige præcis derfor er jeg så vild med al den sne der falder i Danmark lige nu. Det giver lys. Masser af lys :-))

Gitte sagde ...

Spændende blog du har og dejlige beskrivelser af London. Man får helt lyst til at tage afsted.....

Donald sagde ...

Det er et meget smukt billede af dagslys - og dine betragtninger om varmen og 0 grader = ingen temperatur skal lige have et par ord med på vejen. Tidligere, i min periode som bymenneske, registrerede jeg ikke så meget den "manglende sol" og kortere dage, men jeg registrerede at asfalten på Vesterbrogade var mørk (fordi den var våd) i mange måneder, indtil en forårsdag, hvor alting pludselig var lyst og tørt. *Det* husker jeg idag som en af måderne jeg "erobrede verden" eller i hvert fald en forståelse af noget af verden :-)

Det er underligt for mig at tænke på det nu, hvor det er så tydeligt at solen står lavt og svagt varmer langt ind i stuen - når man som du har udsigt til horisonten (i det mindste i nogle af retningerne sydpå) så kan man meget bedre forstå, hvorfor vintersolen ikke kan varme London op 8-)

Gunsside sagde ...

Ja det er dårlig med dagslys nå for tiden, men det er ikke lenge før så snur det igjen
Flott stemningsbilde på D ;)

TorAa sagde ...

Et herlig bilde tilpasset årstiden

Benedicte sagde ...

Jo ældre jeg bliver, jo vigtigere er dagslyset for mig, så denne årstid er lidt sej at komme igennem. Men sneen lyser så dejligt op, så den nyder jeg, selvom det er koldt ;-)

Unknown sagde ...

Her var der ikke meget dagslys,hvis vi ikke hade sneen til, at lyse op.Her i Viborg er der-4grader lige nu.

AagePK sagde ...

Min fysiklærer var i russisk fangenskab, i Sibirien. Han snakkede om minus 53 grader: det var ikke så koldt som hjemme i Slesvig, hvor der var en fugtig kulde ved O grader, og blæst. I Sibirien blæste det ikke så tit. Til gengæld var kulden der mere snigende, inden man vidste af det, havde man forfrysninger, og tåneglene faldt af.
I København har de hjemløse allerede problemer, hører vi i radioen.

KirstenK sagde ...

Dagslys kunne jeg gerne have mere af...synes det er lidt træls at det næsten er mørkt hele dagen...sneen som vi har masser af lyser dog heldigvis godt op...bare det ville lade være med at blæse rundt!

Pysselfarmor sagde ...

D som i dagsljus är ett förnämligt D. Behöver vi alla och speciellt nu.

Deborah sagde ...

Det var da et dejligt foto og et godt emne til D. Du har ganske ret, man tænker meget over, den med lyset her om vinteren.

Lige nu skinner solen her, men tidligere i dag var det mørkt som graven og ikke engang al den flotte sne, kunne lyse op. Det stormer meget, så med chillfaktoren, kommer temperaturen langt under de -2 grader, som termometeret viser.

Melusine sagde ...

Jeg er også glad i mørket når det senker seg rundt oss i disse måneder og en kan ha peishygge innendørs :)
Solen i London var flott den morgenen!