02 november 2010

Hvad laeser du nu?

I lang tid har jeg ikke laest andet end faglitteratur, hvilket er meget brugbart, men aaah, saa gabendes kedeligt! Den anden dag blev det for meget af det gode, saa jeg greb en bog fra stakken af ulaeste boeger paa hylden. Jeg har en del af slagsen og nogle er bedre end andre, men laeses, det skal de!


Maeve Binchy's "Nights of Rain and Stars" blev det til - ikke fordi jeg er eller bliver nogen specielt stor fan, men fordi min svigerinde havde faaet den geniale ide at koebe den til mig og den laa oeverst i stakken! Heldigvis ved jeg at der ligger noget lidt mere udfordrende laengere ned i bunken og selv en letlaeselig Binchy er bedre end faglitteratur! :)

Billedet har jeg laant her fra

Englaendere er generelt utroligt daarlige til at smide ud og ikke nok med deres lofter er fyldte med skrammel, de betaler hellere for opmagasinering end at smide noget af det ud! Jeg er selv lidt af en samler, men hold da helt ferie, jeg har fundet mine overmaend! 

Da jeg i weekenden hoerte at en af familien brokke sig over at de ingen plads har og samtidig fortalte om hvor meget de betaler i opmagasinering gik jeg resolut ind og fandt min lille bibel, Karen Kingstons "Ryd op i dit rod", frem til udlaan! Den lille bog laerte mig at gaa paa biblioteket i stedet for at blive ved med at koebe flere og flere boeger, som bare hober sig op paa hylderne, uden nogensinde at blive laest mere end den ene gang. Kan den laere det kaere familiemedlem bare en lille bitte smule om at lade fortid vaere fortid og skille skrammel fra noedvendigheder, saa tror jeg paa jeg har gjort en god lille gerning. Tiden faar vise!

6 kommentarer:

Eva sagde ...

Jeg er vild med den bog. Der er afsnit, som jeg springer over,- men hele den praktiske del har jeg læst flere gange. Det er fantastisk som man får energi af at smide ud,- og Kingstons betragtninger over, hvad man gemmer og hvorfor man ikke smider det ud er herlige. En rigtig dejlig bog.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det er det evige med hvad skal vi gemme og hvad skal vi skille os af med, jeg har i de senere år arbejdet med at omgive mig med noget der skaber glæde i hverdagen, for på den måde at skabe en mere positiv hverdag, og det betyder at for at bevare glæden er jeg nødt til at føle efter om nogle ting stadigvæk skaber glæde eller om det er på tide at skifte ud, tit kan man forære væk til andre, der med glæde kan gøre brug af ens aflagte ting der nødvendigvis ikke har nødt til at være så gamle igen.Bøgerne du nævner er et glimrende eksempel, de er en nydelse Tina, men de fylder reol efter reol, det samme gør mapper med personlige papirer, hvis de ikke bliver holdt nede, så efter fem år bliver de håndmakuleret herhjemme, så er der plads til de ting der bringer een i godt humør, hver dag.
Lige nu læser jeg Coaching, af Sofia Manning, og Ramses af Christian Jaqs.

Helle K. sagde ...

Jeg har slet ikke brug for at læse den bog, jeg rydder op og smider ud med rund hånd - min mand gemmer nogle ting fra han var barn - ellers var de også røget ud. Men jeg kan nu godt gennemskue, at jeg smider ud, fordi jeg ikke har lyst til at mindes en øv barndom.
Lige nu skal jeg i gang med "Protokollen" af Michael Katz Krefeld - den glæder jeg mig til at læse.

Annette sagde ...

Hahaha, den var god, betale for opmagasinering og have loftet fyldt. Jeg kender det godt, nogle gange er det bare så svært at sige farvel til alle skattene. Men "Ryd op i dit rod" er god til at lære en nogle ting.

AagePK sagde ...

Nå, så du er ikke ugentlig gæst i Hay-on-Wye, kan jeg tænke mig. Sådan en town of books ville ellers passe mig fint at have i Danmark, så jeg på en pæn måde kunne komme af med nogle af mine tusinde bøger. Man smider jo ikke familie ud heller, vel? Altså, så længe de opfører sig ordentligt.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - den er bare genial og jeg haaber saadan den hjaelper vedkommende, som traenger MEGET til at faa ryddet lidt ud i fortiden!

Michael - selvfoelgelig skal man ikke smide ting ud hvis de virkelig betyder noget for en, men det goer ALT det skrammel de fleste mennesker har jo ikke. Jeg smider i oevrigt heller ikke ret meget ud, jeg giver alt det jeg kan til velgoerende formaal.

Helle - spaendende,men trist! Det er lige det jeg har laant bogen ud til en der traenger til at goere - altsaa smide en del af fortiden ud, eller i hvert fald kassere det som "brugt og ikke laengere noedvendigt at holde ved!"

Annette - det kan vaere svaert, men naar det bliver umuligt, saa synes jeg det er et problem!

Aage - jeg ELSKER boeger, men jeg altsaa ikke behov for at have hust fyldt med dem. De traekker en fandens masse stoev og giver mere glaede, naar de bliver sendt videre ud i verden. :)
Hay-on-Wye ligner i min verden paradis!