21 november 2010

Retrofoedselsdagsbagning

Eftersom det var min elskedes foedselsdag i dag og vi var kommet til at invitere et bordfuld folk til huse, fik jeg den geniale ide at bage en kage. Jeg smuttede ud og koebte en pose mel og nogle aeg og haabede paa jeg havde de andre ingredienser i skabet derhjemme.

Det havde jeg, lige med den fikse detale at det bagepulver jeg havde var noget min fru moder havde ladet staa for laaang tid siden og saa var det den brune slags, som bruges til engelsk soesterkage! Oh well, det var det eneste jeg havde, saa bagepulver fik vaere bagepulver og saa maatte det smage som det bedst kunne!

Dejen blev skrabet i en form og med det samme jeg slikkede skeen om jeg i tanker om hvad for en kage det ville blive til, nemlig en krydderkage! Hvor pudsigt, jeg havde lige haft kommentar paa Facebook i formiddags, hvor en gammel skolekammerater droemte om min mors krydderkage!

I loebet af kort tid stod en ordentlig braddepandefuld krydderkage parat til at blive til en foedselsdagskage. Jeg har ingen forstand paa den slags detaljer, men proever mig frem hver gang!

Foerst og fremmest skull der noget glasur til. Det er ikke noget jeg har noget begreb om at lave, men jeg kunne huske min soede moar plejede at lave det med varmt vand, da jeg var barn, saa jeg proevede mig frem. Det gik helt godt!


Jeg havde koebt et par tuber farvet glasur, som snart blev til lidt flag og en lille hilsen i dagens anledning.  Samtlige besoegende var vildt betagede af at jeg kunne skrive saa godt med glasur, mens jeg stod og aergrede mig over at det bare ikke er en evne af min!


Vi var ikke mindre end femten til bords og hele huset summede bare af folk. Tre knaegte indtog loftet med hver sin laptop efter endt spisning. Jeg gik op for at hoere om de ville ned og synge foedselsdagssang og saa kiggede en af drengene alvorligt paa mig og spurgte om det ville vaere meget uhoefligt at lade vaere? Nej, svarede jeg, bliv i her, saa kommer jeg med et stykke kage til jer! Lidt forkaelet har man vel lov at vaere! :)


Klokken blev mange inden gaesterne gik hjem, men en ting fik vi laert, nemlig at krydderkage er den helt rigtige kage at bage til den forsamling! Jeg skal vidst lige en tur i ae Brugs, naar vi kommer til Danmark, for krydderbagepulver tror jeg ikke vi kan koebe her!

12 kommentarer:

Eva sagde ...

Det lyder som et skønt fødselsdags-selskab. Og krydderkage er det skønneste bagværk.
God søndag.

AagePK sagde ...

"Lidt forkælet.......?" They are spoiled rotten! Der skal da nok blive et par gode tory's ud af de knægte!
Men I sang vel også:"Jamaica, Jamaica, Jamaica! Vi danser hele natten på Jamaica!"
Hvis du en anden gang har et par overgemte bananer, vil de i moset tilstand passe fint ind i krydderkagen, så hedder det bare banankage. Og den er også lækker!

Liselotte sagde ...

Åh... krydderkage er min yndling og nu blev jeg simpelthen totalt kagesulten, Tina :-)

Sikke en dejlig dag I har haft. Rigtig god søndag til jer nu - og hils manden i dit liv og ønsk tillykke :-)

FUUR. sagde ...

Jeg er leveringsdygtig i opskrift,
altså på den "gammeldags" krydderkage.
Jeg tager et par breve krydderbagepulver fra "æ brugs"
ved næste besøg, det er meget snart.
Vi glæder os.

FUUR. sagde ...

Lige til din orientering,
hos os heddder det ikke glasur;
men glasød.
Det burde du kunne huske,
i har selv lavet navnet,
da i var små.
Det er da også ganske logisk.

Donald sagde ...

Nøh hvor er du sød ved de drenge - det var skønt at du havde lidt situationsfornemmelse dér :-) Jeg tror på den anden side at de vil gøre det med glæde en anden gang, hvis man snakker lidt med dem om at pleje fællesskaber :-)

Men den pleje behøver ikke altid at fokusere på de officielle øjeblikke.

Det første jeg tænkte ved billedet af kagen var "at jeg må kunne lave sådan en" - men der er liiige et par andre ting først.

Kort og godt: Hvor er den flot!

FruE sagde ...

Flot kage og dejligt, at alle gæster hyggede sig. Synes det er dejligt, når ungerne kan få lov til at lave hvad de har lyst til mere end at side pænt ved bordet :-)

tillykke med ham.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Flot kage, man sidder og bliver lidt kagesulten :-) :-) Og hvis du så lige gider tænde lidt for varmen i London i morgen :-) :-)

Anonym sagde ...

...og undskyld, at Rimkogeren og jeg er er seneste til at lykønske dit livs kæreste :-D

Tina - omme i London sagde ...

Eva - det var det ogsaa. Vi raahyggede!

Aage - vel er de forkaelede, de er nemlig nogle dejlige knaegte. :)

Liselotte- uhmmm... jeg snupper lige et stykke mere!

Moar - glasoed, det er da ogsaa rigtigt! Tak for levering fra ae Brugs. :)

Donald - de havde sat taalmodigt og og vaeret sociale, men havde lige lyst til at ligge paa gulvet og spille spil og det skal der ogsaa vaere plads til. :)

Fru E - tak skal du have.

Sussi - hej, kommer du til London? Hvor laenge skal du vaere her?

Anjoe - det er aldrig for sent. :) Tak for hilsnen

Bettys blog sagde ...

Det er den flotteste fødselsdagskrydderkage, jeg har set. Du har da virkelig talent for at dekorere.
Det lyder som en skøn dag. Tillykke med ham

Anonym sagde ...

Nåeh, sikken en høflig og betænksom dreng. Hvor er det sødt at han spørger på den måde, i stedet for bare at sige, at han ikke gider.

Jeg synes det lyder som en rigtig dejlig dag!