04 november 2010

Fint koerende

The Lord Mayor's show skal staa loerdag den 13. November. Showet er en aarlig begivenhed og dagen hvor den nye borgmester for the City of London bliver sat ind. I aar skal Michael Bear overtagen tjansen fra Nick Anstee, som garanteret traenger til en god lang ferie, efter sit aar som Lord Mayor! Det er nemt at tro det er en loppetjans, men hvis man kigger lidt paa det program de laegger for dage, saa er der ingen tvivl om det er haardt arbejde. Haardt arbejde i flotte og spaendende omgivelser, men haardt arbejde foerst og fremmest!

Da jeg gik forbi the Guildhall i aften opdagede jeg pludselig at the State Coach stod fremme til beskuelse. Normalt staar den i the Museum of London, som er lige om hjoernet, men i anledning af det forestaaende show er den stillet frem til parade, i gadeplan.

Kareten er ca 250 aar gammel og helt vildt flot, altsaa saadan paa den "prangende uden at vaere elegant"e maade.  Tjek lige billederne paa siden. Bare et af dem er jo et kunstvaerk i sig selv. Taenk sig alle de penge der er blevet brugt paa at lave saadan en vogn, i en tid hvor hungersnoed var hverdagskost!

Jeg synes simpelthen det er genialt at udstille vognen paa den maade. Den er ikke gemt langt vaek i et stoevet museum, man kan komme helt taet paa og alligevel staar den der toert og sikkert indtil den skal i brug.
Selv hestene er udstillet! I hvert fald er deres pladser markeret med en buk og paa ryggen af hver buk staar der navnet og racen paa den hest der skal gaa lige der. Hestene er en historie for sig og i aar faar de en ny kusk, som er den samme mand som leverer hestene. Gad vide om jeg monstro kan lokke min elskede med paa en lille City udflugt den loerdag, eller om jeg skal staa op foer en vis mand faar sko paa, paa onsdag, naar de proevekoerer turen klokken alt for tidligt om morgenen? Vi faar se!

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Du har da ret i, at det er en god ide at opbevare kareten på den måde. Godt ser det ud.

AagePK sagde ...

En buk i stedet for en hingst? I morer jer sgu derovre på øen, hva'? Og hungersnød som hverdagskost?
"Far! Jeg ka' ikke få hul på hungers-nød'n....." sang de små Ing(lish)mænner.

Annette sagde ...

Pragtfuldt skue, den er intet mindre end imponerende. Rigtig god ide, at alle har mulighed for at kigge på køretøjet, uden at skulle på museum.
En skøn weekend til jer.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja ikke, jeg synes det er genialt!

Aage - he he he :)

Annette - ogsaa go' weekend til dig. :)