02 juli 2010

Sommeren er over os!

Omkring 30 grader naaede vi op paa i dag og saa skal jeg ikke sige andet end min hoefeber broed ud i fuldt flor. Jeg kunne naesten ikke holde mine oejne aabne i dag og maa have set ud som om jeg kedede mig bravt hele dagen!

Graffikken har jeg laant fra Zirteks hjemmeside, men jeg havde nu ikke behoevet at vide hvilken pollen jeg reagerer paa for at vide jeg lider af hoefeber. Sikken en pestilens!

Der er dog ogsaa rigtig gode sider ved det hede vejr, nemlig begynder ribsene at faa den rigtige kuloer. Jeg elsker ribs, men maa nok styre mig lidt i aar, da ribsene paa billedet vidst nok udgoer HELE min hoest. Oh well, der er naeste aar!

Blommerne varer det lidt inden vi kan hoeste, men hvis maengden af blommer er noget at gaa efter, saa venter der os en fantastisk hoest! Jeg droemmer altid om at henkoge og hvad ved jeg, men jeg naar at faa dem allesammen spist inden jeg naar saa langt og helt aerligt, saa er de friske blommer da ogsaa bare det bedste ved at have en have.

Saa vidt jeg kan se paa aebletraeet, saa faar vi ogsaa en lille smule afkast der. Vi har efterhaanden haft de aebletraeer i 8 aar og har indtil videre faaet noget der ligner to eller tre aebler i det hele. Ingen stoerre success!

Hele haven blomstrer saa det er en fryd og jeg glaedes dagligt over alt det nye der pibler frem. Efterhaanden er meget af det noget vi har sat og haven bestaar ikke udelukkende af arvet soelv! Der er mange glaeder ved at have en have, men vi spekulerer stadig i at flytte. Vi faar se hvornaar vi pludselig staar med et sted vi bare ikke kan sige nej tak til - med eller uden en have!

3 kommentarer:

AagePK sagde ...

Nu kan jeg ikke på billedet se, om de blommer egner sig til at sylte i Madeira, dertil skal du jo bruge svedskeblommer; dine ligner Victoria, de er bedst friske.
Men ellers er det jo sæson for Rum-topf: i en stor krukke eller henkogningsglas lægger du frugt i lag: jordbær, hindbær, ribs, halverede blommer, kirsebær med sten,osv. Efter hvert lag drysser du sukker imellem, og hælder en stærk rom, mindst 50%, gerne mere, over, og en tallerken for at holde frugten under vædsken. Sådan fortsætter du hele sommeren. Tilsidst lægger du tætsluttende låg på: til jul har du sommerens duft og smag på glas, frugten kan spises til is, eller i en linse med råcreme, og likøren drikkes til.

FUUR. sagde ...

Jeg har arvegods, fra din have.
De afrikanske liljer, klarede frosten i vinter.
Jeg glæder mig,
til de blomstrer igen.
Ville have pralet med dem, da i var , glemte det desværre.
Jeres blommeavl, ser lovende ud!!

Tina - omme i London sagde ...

Aage - det er victoriablommer og skoent jeg siger tak for den flotte opskrift paa Rumtopfen, saa maa jeg indroemme at jeg kender mig selv godt nok til det ikke bliver gjort, uanset hvor meget jeg ville elske det! :) Desuden naar blommerne aldrig saa langt som til koekkenet, for jeg spiser dem naesten inden de er plukkede!

Moar - pral du bare Benny! :)