26 juli 2010

Jeg huskede det!

Hver morgen i lang tid har jeg, naar jeg gik ned gennem industrikvarteret om morgenen, kigget paa alle de fine valmuer, der staar i kanterne rundt omkring hvor der ikke lige har vaeret nogen omkring for at luge. Ja, lige det med at luge er der faktisk overhovedet ingen der goer i det omraade og det er jeg glad for, for der er faktisk et hav af smukke, vilde blomster paa den sti, til trods for dens ucharmerende udseende.
Laenge har jeg poenset paa at huske at tage en konvolut med i tasken, saa jeg kunne samle lidt froe som de bliver toerre. Paa hjemturen i dag huskede jeg min plan, men jeg havde ikke liiige faaet en konvolut med, saa jeg maatte improvisere. Jeg hoestede lidt opium i et foldet brev og saa dryssede jeg op ad stien, i hjemlig retning.

Gad vide om ikke ogsaa jeg skal have regnet ud hvordan man snupper en stikling af denne her skoennert, som ogsaa staar paa stien. Det maa vaere en slags clematis og den dufter bare helt vildt godt. Den kunne jeg da godt finde plads til i min have... Hmmm... jeg maa have gang i en havewebside, hvor man kan finde ud af den slags tricks, men det kan godt vaere jeg trods alt skal lade vaere med at tage koekkenkniven med i damehaandkufferten paa vej til arbejde!

8 kommentarer:

Lotte sagde ...

Jeg synes, det ligner en skovranke (Clematis vitalba). Jeg ved ikke med stiklinger, du kan da prøve - men ellers kan du væbne dig med tålmodighed og slå et smut forbi, når frøene er modne (skovranken får nogle rigtig fine frøstande).

Lotte sagde ...

Har lige lavet en hurtig søgning og hos dr.dk fundet følgende: Skovranke kan let formeres ved aflægning, hvor et stykke af en ranke dækkes med jord, hvor den så vil danne rødder. Planten er også let at formere fra frø.

Anonym sagde ...

En lille beskæresaks er som regel fast inventar i min håndkommode - man ved aldrig, hvornår man lige kommer forbi noget spændende grønt ;) Og clematis er rimeligt nemme at stiklingeformere, hvis de placeres i en lille potte i en plasticpose i skyggen.

AagePK sagde ...

Søde Tina, inden the drug-squad kommer efter dig: du har jo ikke høstet opium, du har høstet birkes! Ikk'oss'? Indrøm det nu, inden de burer dig inde!
;-)

KirstenK sagde ...

Nej kniv går nok ikke...men saks eller negleklipper kan vel nok gå an...

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Øv, jeg ville også have fortalt dig at det er en skovranke, men det ved du jo allerede :-) De gror helt vildt når man først får dem igang.

Annette sagde ...

Jeg har garanteret helt misforstået dig? Er det først på fredag jeg skal vinke? Og jeg som troede, at jeg var langt bagud med vinkeriet.
Skønt, at der sådan lige pludselig kan komme nye blomster til samlingen, uden man behøver at gøre investere det helt vilde. Det er en metode jeg bifalder på det kraftigste ☺.

Tina - omme i London sagde ...

Tusinde tak for hjaelpen med skovranken allesammen, den er saa soed og fin og det skulle ikke undre mig om den finder en plads i min have... :)
Mht det opium, det holder vi lige mellem os to, ikke Aage?