29 juni 2010

Danmarks skoenneste oe!

Fur er blevet kaaret til Danmarks skoenneste oe og det kommer naeppe som nogen overraskelse for nogen som kender den?

I dag var vejret helt fantastisk og jeg fik min kaere soester lokket med en tur til nordstranden, hvor vi har traadt vore barnesko. Far afleverede os ved Langstedhuller og saa drog vi vest paa, indtil Raakilde.
Fra nordstranden har man udsigt direkte over til Livoe, som ogsaa er et vidunderligt sted med en fantastisk flora og fauna. Udsigten fra nordstranden er en udsigt til det stoerste stykke Limfjord og paa den anden side kan man se alt fra Himmerland, til Thyland og andre lande.

Vi gik ned gennem istidsslugten, som leder ned til stranden. Allerede inden vi var naaet helt ned var skoene kommet af og vi var begge parate til barfodsvandringen i vandkanten. Vandet var slet ikke saa koldt som jeg havde regnet med, men vi holdt os til at soppe, da vi ikke lige havde faaet badebukserne med!

Vi gik og vi gik, saa det var en fryd. Den barske vinter havde lavet en hel del om paa formerne paa stranden, hvor der var kommet nogle kaempe sten til. Det havde isen soerget for.

Paa lige det stykke af stranden har der altid ligget en del store sten, men ikke i saa overdreven stil som lige nu. Det er helt fantastisk at se.

Over aarene er der forsvundet mange meter kyst paa nordstranden og det er naturligvis ikke godt, men det er altsaa spaendende at se hvad der kommer ud af skraenterne og der gaar trods alt et stykke tid inden oeen helt forsvinder. Har du ikke vaeret der, saa skynd dig og arranger en tur. Der er skoent paa Fur!

7 kommentarer:

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Der ser bestemt skønt ud Tina, jeg kan godt forstå din begejstring, det er også nogle rigtigt gode billeder.
God dag.

Anonym sagde ...

Hvor er der smukt Tina..må vist til Fur igen...var der med Viborg Gymnastikhøjskole tilbage i 1978 (ca) :-)

Irene sagde ...

Jeg har aldrig været på Fur - desværre. Men jeg har besluttet at jeg vil dertil på en forlænget weekend her i sommer. Naturen ser helt fantastisk ud, og så er der jo Duddines og Lisbeth Klode der trækker:-)

AagePK sagde ...

Fuur er en dejlig ø, der er utroligt meget smukt at se på i landskabet; men jeg har ofte spekuleret på, hvor udtrykket "en furie" stammer fra, er det én af dem uden badebukser (hvad det så end er for noget)?

Fisker & Fernández sagde ...

Sikke en smuk oe! Jeg har aldrig vaeret der, men det skal der vist laves om paa nu. Flotte billeder by the way :-D

Inge sagde ...

Åhhh Fur er så smuk og dejlig, det er mange år siden jeg sidst var der, men når jeg ser dine billeder, så trækker det i mig igen.
Ha' nogle dejlige dage i Danmark

Tina - omme i London sagde ...

Michael - tak og i lige maade.

Anne - det er grangiveligt nogle dage siden, men Langstedhuller staar endnu! :)

Irene - det er en rigtig god ide og begge forretninger kan klart anbefales!

Aage - he he, ja, mon ikke det er en udemaerket beskrivelse...

Pernille - ja, se at faa lavet om paa det. :)

Inge - du maa se at komme afsted. :)