21 marts 2010

En gul dag

Min elskede er draget ned for at hente David, som garanteret glaeder sig som en besat. Mens jeg gaar og venter paa de to faar jeg lidt fra haanden og tillader mig saa en lille kaffepause ind i mellem.


Foerste kaffepause foregik ude i haven, uden kaffe, men med fotografiapparat! Jeg var lidt paf, da jeg saa at mine smaa tulipaner er sprunget ud! De maa vaere en specielt tidlig art.

Vi har en lille taet haengepil af en art, som i nogle aar efterhaanden har en maerkelig mani med bare at faa nogle faa blomster, eller hvad nu de hvide/gule bussemaend hedder. Blade kommer der masser af, men blomsterne er faa, men smukke!

For et par aar siden satte jeg en enkelt pottefuld tete-a-tete mini paaskeliljer ud i kanten af et bed i haven. De har bare spredt sig saa meget og jeg er saa vild med dem, saa det skal de bare blive ved med.
Forsythiaen er ogsaa godt i gang, erfarede jeg da jeg kiggede ud og det var faktisk en af de ting der fik mig ud paa fotosafarien. Forsythiaen er en af de foerste buske i haven der for alvor giver foraarsfornemmelser med sin fine blomsterpragt, som bliver efterfulgt af de fedeste og sproedeste gysegroenne blade. Jeg havde en hel haek af forsythia i min gamle have, men her har vi bare et par spredte buske.

Paaskeliljerne er nu rigtig kommet i gang. Vi har sat mindst 300 loeg i haven over de otte aar vi har boet her og jeg kunne sagtens saette mange flere uden at blive traet af dem. Loegplanterne er og bliver mine yndlings, for de kommer bare igen og igen, helt uden at skulle passes en hel masse. Der er dog en lille ulempe ved at have saa mange som vi har, for det goer det noget svaerere at faa vendt jorden, men det overlever vi nok. :)

10 kommentarer:

Skribenten sagde ...

Hej Tina. Jeg har selv i går haft et "gult indlæg" ;) Det er en rigtig forårsfarve og jeg er da lidt misundelig over at I allerede kan hilse på forsythiaen..

Jeg ønsker jer alle en dejlig søndag
Kh Henriette

Tina - omme i London sagde ...

Henriette - jeg maa fluks ind og kigge paa dine gule billeder. Forsythiaen skal ogsaa nok springe ud hos jer. :)

Anonym sagde ...

Jeg er så misundelig.

Jeg glæder mig helt vildt til, at forårsblomsterne springer ud herhjemme.

May Anna sagde ...

Hold da op, hvor er der gang i blomstringen i din have. Her er endnu kun erantis, vintergæk og krokus, men tulipaner og andre forårsløg er på vej.

Anonym sagde ...

Husk at tage nogle forsythiagrene ind, så du kan nyde deres udspring ;-)

Lene sagde ...

Og du er som altid foran os andre :-) Jeg må ud og klippe et par grene ned til vasen herinde, så er der da håb om at der bliver lidt gult til påske :-)

Annette sagde ...

Tak for dejlige billeder og dejlig læsning fra din verden.

Tina - omme i London sagde ...

Havehuset - de kommer lige om straks, det lover jeg!

Manna - i aar ved jeg ikke rigtig hvad der er blevet af mine krokus, der er kun kommet nogle enkelte stykker! :(

Anjoe - jeg tror jeg lader dem staa i haven, der springer de laengere. :)

Lene - he he, jeg ville oenske det var mig der kunne trylle aarstiderne lidt frem...

Annette - selv tak.

Conny sagde ...

Jer også rigtig glad for løgblomster og hvor er det dejlig at se din forårshave, mine forsytiaen må jeg drives frem inde, hvis jeg vil se den blomster.

Tina - omme i London sagde ...

Conny - mon ikke de kommer i blomst i haven ogsaa. :)