06 marts 2010

I min vindueskarm

Vindueskarmene i Engelske huse er mildest talt forfaerdelige! De er saa smalle og soelle at det lige saa godt kunne vaere loegn. Jeg ELSKER vindueskarme og alle de skoenne planter man kan have i dem og det er mig en pine at jeg har saa faa og saa snoldede vindueskarme som jeg har!

I koekkenet har jeg en rimelig vindueskarm. Den er ikke saa dyb, men den er der og der er ingen gardiner der skal haenge i mine blomster, saa jeg kan rigtig folde mig ud. Mine smaa paaskeliljer, som var en gave til vores kobberbryllup, synger paa sidste vers og min yngste datter korser sig over at jeg lader dem staa til de er helt doede. Jeg synes de er flotte, naar de er saa papirstynde og toerre. Hun synes jeg er bindegal!

Endnu et eksempel paa mine "toerrede" blomster er denne gerbera, som stod saa flot saa laenge og saa blev til denne fantastiske froestand. Jeg er sikker paa pigerne tror det er fordi jeg har GLEMT at smide den ud, men jeg kan simpelthen ikke naenne det endnu. Det kommer lige pludselig, men det var ikke i dag!

Hyacinterne er ogsaa toerre, men de er saa smukke som da de foerst sprang ud. Farverne aendrer sig saa meget som blomsterne toerrer og den laekre lilla farve de har nu er lige min farve. Jeg maa se om jeg kan huske at faa dem fundet frem igen til naeste aar, for jeg synes bare den kasse de er i er saa fed og fortjener at blive stillet frem aar ud og aar ind.

Jeg var ved at kigge lidt paa denne lille pakke i dag. Det var en af alle de skoenne gaver vi fik i kobberbryllupsgave. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg troede var i den, men i hvert fald fik jeg laest paa den i dag og det viste sig at den indeholdt jord og en lille pose froe, som bare skulle saaes i posen og saa have lidt vand.


Nu staar posen i koekkenvinduet og saa vil jeg glaede mig til at se hvad der kommer ud af den. Monstro ikke de kan saettes ud i loebet af forsommeren? Jeg har garanteret en potte et eller andet sted, som de kan gro i.

Sidst, men ikke mindst paa min havevandring i koekkenvindueskarmen er min gerbera, som igen har beloennet min taalmodighed med en rigtig flot blomst. Jeg er simpelthen paerestolt over den bliver ved med at blomstre som den goer. Det er en maerkelig blomst, men den skuffer aldrig!

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ja man kan ikke undvære sin vindueskarm..der kan puttes så mange smukke ting. Spændende hvad dine frø bliver til.
For år tilbage deltog jeg en enkelt engelsk time i min ældstes klasse...jeg fik fortalt mange ting, men manglede pludselig ordet "vindueskarm"...hvad hedder det på engelsk?
(engelsklæreren viste det ikke og jeg har ikke fået det slået op)
:-)

Lene sagde ...

Så vil du elske mine vindueskarme :-) Lige nu ser de lidt sølle ud hvad angår blomster, der må vist købes nye forsyninger, jeg nyder også det sidste stadie af blomsternes liv :-)

KirstenK sagde ...

Jeg lader også altid mine blomster stå til de er helt færdige...jeg synes også de er fine når de er tørret helt ud... "Bulp"kassen er rigtig fin synes jeg

FUUR. sagde ...

Tallerkensmækkere, et kælenavn for blomsterne, for øvrigt er de fine i salatskålen. Skulle efter sigende
smage godt.
Klogt af dig, at sætte dem i en potte, de kan hurtigt fylde et stykke have.
Blomsterne er hurtigtvoksende,
og meget dekorative.

Tina - omme i London sagde ...

Anne - LOL, man kunne fristes til at tro at der ikke var et ord for vindueskarm paa engelsk, men de eksisterer skam, til trods for deres ringe stoerrelse og de kaldes "window sills". :)

Lene - jeg elsker baade dine vinduer og dine karme!

Kirsten - jeg er glad for jeg ikke er den eneste der lader blomsterne doe helt, foer de bliver verfet ud. :) Bulbkassen er kommet for at blive.

Moar - jeg var faktisk lige ved at skrive det, men kom saa i tvivl om om det var dem. Paa engelsk hedder de Nasturtium, er der et tilsvarende dansk ord for dem?

Lone sagde ...

Kunne du ikke have fået vinsueskarme med dine nye vinduer???

AagePK sagde ...

Og jeg som troede, at piger, der hang i vinduet, a la Amsterdam, hed "Window Silds"!
Nasturtier hedder de også på dansk, ellers tallerkensmækkere, landløbere, tissepotter (jeg ved IKKE hvorfor!) og blomsterkarse.
Tag en skive rugbrød, et blad nasturtie, læg røget laks på, en klat flødepeberrod (horseradish) på, og pynt med en blomst nasturtie eller to: mums!

Tina - omme i London sagde ...

Lone - det fik jeg skam ogsaa, men de er nu ikke lige saa brede og skoenne som dem man har i DK!

Aage - window silds, den skal jeg huske! Mht blomsterspisningen, saa synes jeg altid det virker lidt suspekt!

Donald sagde ...

De frø minder mig om nogen trompet-agtige nogen som vi havde engang for længe siden. Jeg har vist nogle potter, som kan stå i gæsteværelset og for at komme i forårsstemning!

AagePK sagde ...

Disse har nu en god smag af karse; om forhåbentlig ikke så længe kommer martsviolerne, og et stykke med stegefedt og violer: SÅ er der dømt FORÅR!
Og tænk lige på, hvor mange blomster, vi bruger i maden: kapers, nelliker.....

Anonym sagde ...

window sills ...Thank you...si´r jeg bare :-D

Tina - omme i London sagde ...

Donald - de er lidt trompetagtige. :)

Aage - du har ret, men jeg synes nu stadig det virker lidt mystisk.

Anne - det er bare 10-4. :)