21 marts 2010

Een gik sig en tur

"Een gik sig en tur" - var det ikke saadan ham Thummelumsen i Livsens Ondskab plejede at sige? Vejret var saa fantastisk i eftermiddags at jeg slet ikke kunne lade vaere at gaa mig en tur. "Drengene" skulle en hel masse, saa vi blev enige om en arbejdsfordeling der gjorde at de hentede og bragte, mens jeg tog vandrestoevlerne paa og gik ud og noed vejret!


Der var hoej aktivitet i kolonihaverne bag vores genbos hus. Alt og alle var ude og der blev vendt jord og gravet hestepaerer ned, saa det var en fryd. Hele omraadet duftede af raadden muld og nyslaaet graes.

Ribissen er saa smaat ved at vaere i blomst rundt omkring i nabolaget. Vores er ikke naaet saa langt endnu, men jeg fandt nogle der stod i sydvendte bed og de saa godt tilfredse ud med sig selv.

Jeg blev meget forundret, da jeg saa at kastanjerne stod med kaempe knopper nogle steder, for saa sent som blomsterne er fremme i aar, saa troede jeg da der ville gaa en evighed inden der kom blade paa traeerne, men mon ikke vi naar en lille smule til paaske?

Jeg har vidst foer naevnt at vi har en meget usaedvanlig postkasse i nabolaget og i dag fik jeg mig endelig taget sammen til at gaa omkring den og snuppe et billede til samlingen. Postkassen er fra Edward VIIIs lille aars tid som konge og postkassen er en af de faa overlevende af slagsen. Edward VIII var kongen der abdicerede for at gifte sig med sin fraskilte kaereste. Stor sensation, kan jeg forestille mig. :)

Lidt laengere henne ad gaden var der iriser af en slags i blomst. Gad vide om egentlig ikke jeg har nogle miniature nogen af slagsen, som normalt springer ud sammen med paaskeliljerne?
Jeg gik videre i hjemadgaaende retning, da jeg var blevet lovet besoeg af alle de unge mennesker og den lille soede bebsen i loebet af eftermiddagen og det ville jeg godt nok ikke gaa glip af.

Jeg havde dog ikke mere travlt end jeg lige kunne naa at staa stille laenge nok til at tage et par billeder, der var jo en blomst jeg ikke havde fotograferet. Gad vide om denne her ikke er en helleboros?

Jeg ved ikke hvad de her groennerter hedder, men flotte er de og en perfekt afslutning paa en lille hyggelig gaatur paa omkring halvanden time. Jeg sover godt i nat!

5 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Jo, den lyserøde er en Helleborus, en Påskeklokke også kaldet, den sidste er også i familien en Helleborus foetida - stinkende nyserod - jeg har et foto af min på min haveblog - dejligt med grøde!

Helle sagde ...

Hos os er der lovet 2-cifrede temperaturer i næste uge, så tror jeg også at det kommer til at klø i mine fingre :-)

Smuk postkasse, og sjovt når tingene har en historie.

Marianne sagde ...

Jeg så godt på BBC at vejret i din by var flot. Det siges at det samme vejr når os i weekenden.Og det kan jo ikke være bedre som start til en påskeferie i det jyske.....
Og jeg drømmer om London - husbonden og jeg håber på en uges ferie til efteråret...... For man kan jo ikke cykle i London, vel?

KirstenK sagde ...

Thummelumsen havde jeg lige i en kryds og tværs i går...kunne ikke få bogstaverne til at passe, fordi jeg ikke havde været opmærksom på at der var h i...

Tina - omme i London sagde ...

Lavendel - tak for den stinkende nyserod. LOL, sikken et navn!

Helle - skoent med de varmere temperaturer. Jeg smed vinterfrakken i dag, det var fedt!

Marianne - fortael ham for guds skyld ikke om cykleriet i London, det ville lige vaere i hans fareklasse! Fortael ham i stedet at her SLET ingen bakker er, alt er stille og roligt og lige ud af landevejen og alt for civiliseret til ham, saa han lader cyklen staa hjemme OG se saa at faa bestilt. Vi glaeder os til at se jer!

Kirsten - jeg kendte nu ogsaa udelukkende stavningen, da jeg lige tjekkede programmets navn. :)