24 december 2009

Juleaften i St Paul’s Cathedral

24122009848

Efter som vi virkelig har rusket op i traditionerne i aar og vi ikke skulle holde juleaften i aften var min elskede og jeg blevet enige om at vi ville til “carol concert” (vi synger julen ind) i St Paul’s Cathedral i eftermiddag. Jeg sluttede arbejde klokken 12.30 og skulle lige et par aerinder inden jeg gik til Cannon Street for at moede min elskede.

24122009850 Vi snuppede en hurtig sandwich og en kop kaffe og skyndte os saa op til St Paul’s. Koeen var lang og vi startede halvvejs rundt om kirken med at staa i koe.

24122009852

Lige da vi kom frem begyndte de at bimle med klokkerne, saa vi vidst vi hoejst ville komme til at staa i koe i en halv time. “Tror du vi kommer ind” spurgte en lille kone foran os i koeen og efter som jeg ikke havde talt hvor mange folk der var i koeen foran os var det umuligt at svare paa!

24122009854 Kirken kan i hvert fald rumme 3,500 folk, for saa mange kan jeg huske der var da Charles og Diana blev gift for snart 100 aar siden. Koeen gik fremad i et rimeligt tempo og der stroemmede stadig folk til. Jeg vil skyde paa der kom mindst 300 mennesker og stod bag os.

24122009857 Hver gang vi var rykket et stykke laengere frem snuppede jeg et billede af kirken. Folkene bag os fnisede noget, men min knipseritis skulle jo ogsaa passes.

24122009858 Da vi naaede ca. halvvejs i koeen gik det pludselig staerkt. Vi stroemmede mod indgangen og bimleriet gik i staa. “They’ll have to wait for us” sagde konen bag os og vi nikkede alle og smilede.

24122009859 Endelig stod vi foran kirken og saa var doerene lukkede! “Der er ikke flere pladser” sagde sikkerhedspersonalet og sendte os videre ud i byen. “OEV” var vores reaktion, men nu ved vi praecis hvornaar det kan betale sig at staa i koeen. Man skal vaere der en time foer, saa kommer man ind. Oh well, saa har vi ogsaa proevet det og vi lod det bestemt ikke oedelaegge vores juleaften, for vi havde tid nok.

24122009861 Vi tog bussen ned til Trafalgar Square og gik paa Leicester Square, hvor karrusellerne snurrede og folk vandt bamser i tonsevis. Vi snakkede om at gaa i biografen, men var lige praecis en halv time for sent paa den til at komme ind og se “Avatar”, som stod hoejt paa oenskelisten.

24122009865Vi kiggede lidt paa hvad ellers der var paa, men fandt ikke lige noget vi havde lyst til at se og besluttede os i stedet for at finde et sted at faa noget at spise.

24122009868 Vi fandt en Vietnamesisk restaurant, som kunne praestere en rimelig skaalfuld “Pho”, nogle laekre foraarsruller og diverse andet – inklusiv et par flasker “Halida” oel (serveret i Tsingtao glas…). “Taenk paa mig naar du nyder ris a la manden” skrev min kaere soester i en text og jeg maatte indroemme at der var mere “ris” end “a la mande” over det vi fik at spise.

24122009870 Da jeg lige skulle et smut ud paa det lille hus fik jeg mig et billigt grin. Toiletrulleholderen var gaaet i stykker, men var let blevet ordnet med en spisepind! Jeg haaber godt nok ikke det er en genbrugs!

24122009871 Bag hvor vi sad fik jeg oeje paa dette lille alter. Da jeg diskret snuppede et billede af det sagde min elskede toert “pas du nu paa du ikke ender som offeret”. Jeg tror nu ikke der er den store fare, for til trods for jeg godt kan blive lidt sur, saa er jeg ikke just nogen citrusfrugt.

24122009873 Vi gik tilbage ned mod stationen. Ved Leicester Square ligger den franske kirke, men de saa ikke ud til at have julesyngeaften, saa vi gik forbi.

24122009878Da vi naaede saa langt som til St Martin in the Fieldhttp://www2.stmartin-in-the-fields.org/page/home/home.htmls var der ganske vidst baade lys og lyd, men vi blev nu enige om at vi ville snuppe det naeste tog hjem i stedet, for vi var efterhaanden godt brugte. Det var egentlig ikke saa sent, men tanken om at vi pludselig havde en dobbelt weekend foran us fik hjemturen til at traekke ret haardt.

Nu sidder vi her og diskuterer hvornaar vi skal aabne julegaverne og er vidst blevet enige om at snuppe dem til morgenmaden i morgen. Jeg tror vi gaar og bliver magelige paa vores gamle dage!

10 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Glædelig jul til dig og dine,
søde mus.

Sifka sagde ...

Glædelig jul, Tina:)

Skribenten sagde ...

Kære Tina. Tak for billederne, jeg har selv en masse gode minder fra London-juleture, og netop karusellerne og de stemningsfulde lys i byen, er noget af det jeg husker bedst :)

Rigtig glædelig jul og kærlig hilsen
Henriette

Catarina sagde ...

Tak for en dejlig juletur igennem noget af London.

Rigtig god guj til dig og dine ønskes I her fra det Fynske. :)

Laila sagde ...

Nå, men selvom i venter til den 30 med at fejre så vil jeg alligevel ønske dig og dine en glædelig jul.. :o) Jeg håber i får nogle skønne dage!

Fru Green sagde ...

Glædelig Jul, Tina.

Bettys blog sagde ...

Det var ærgerligt, I stod i kø forgæves. Men jeg nød billederne fra Sct. Pauls, som jeg har været i for længe siden og godt gad at gense. Men I fik noget godt ud af eftermiddagen alligevel, kan jeg læse. Du ønskes en rigtig god jul

AagePK sagde ...

Både Lillejuleaftens Nisse på knallert og St Paul's med telefonboks, ja selv flasken med Tsingtao-øllet er jo fornemme eksemplarer på, hvad en rød ting gør ved et billede, hvor farverne ellers er smukt trådt i baggrunden.
Fortsat: God Jul!

Unknown sagde ...

En forsinket glædelig jul til dig,
ærgeligt i ikke kom i Cathedral, men flotte billeder du har taget af den.

Tina - omme i London sagde ...

Tak skal I have. Det var skammeligt at vi ikke naaede ind, men nu ved vi hvad vi skal goere naeste gang - komme en time foer "forestillingen" og ikke stille os i koeen, hvis den er naaet forbi et vidst punkt. :) Heldigvis kunne vi snart finde paa en alternativ loesning og den var god.