13 december 2009

Dagens lyspunkt

P1350920

Jeg elsker naar jeg finder en uventet blomst, som denne pelargonie (kalder vi dem ikke saadan? Geranium), der staar ude ved fordoeren. Nej, hvor er den spaed og smuk. Jeg arvede den fra den soede kone der boede her foer mig og hver gang en af hendes blomster blomstrer bliver jeg saa glad, for saa taenker jeg paa hende og hvor meget kaerlighed hun har oeset i baade hus og have.

Technorati Tags: ,,

5 kommentarer:

AagePK sagde ...

Er du sikker på pelargonie, som godt nok også rummer geranierne?
Jeg synes, blomsterne ligner mere begonie, som er en anden art.
Men køn, dét er den. Og lige dén der må lyse vældigt op i denne tid.

KirstenK sagde ...

Jeg stemmer også på begonie...helt klart...

Tina - omme i London sagde ...

Nu har jeg tjekket og det latinske navn for en "geranium", som blomsten hedder paa engelsk er pelargonium, saa mon det ikke er den vi kalder pelargonie paa dansk.
De har saadan en haeslig hoerm, naar man kommer til at roere ved dem. Jeg kalder dem "engelske blomster", da jeg synes de er saa typiske. :) Der er rigtig mange af slagsen: http://en.wikipedia.org/wiki/Pelargonium

AagePK sagde ...

Tjaeh, geraniummer hører godt nok til pelargonierne, som jeg også skrev, og en stor del af dem kaldes duft-geranier (!), eller rosengeranier på grund af duften (!); i folkemunde kaldes den "Slå-til-potten-Maren!", fordi den kunne overdøve andre ubehageligere dufte, når fatter lå og fordøjede på sofaen.
Hjemme hos os hed de ørepineblomst, fordi et nulret blad stukket i øret kunne fordrive ørenpine.
Og da jeg ikke har hørt om lugtende/duftende/stinkende begonier, må jeg jo give mig.

Tina - omme i London sagde ...

:)