03 februar 2008

London i blomst

Jeg har en orkide, der laenge har haft to lange blomsterstaengler til at staa, uden at udvikle nogle blomster paa den. I gaar opdagede jeg at den endelig har besluttet sig for at der skal nogle far paa, for begge staengler staar nu med masser af knopper.


Jeg elsker at det er lykkes mig at faa hele to af slagsen til ikke bare at overleve, men ogsaa at blomstre igen. Den foerste orkide jeg nogensinde fik visnede i loebet af 0.5 efter den havde blomstret.

I aftes havde vi hele den pukkelryggede til spisning, da det var min svigersoesters foedselsdag i fredags og det var vi blevet enige om at vi hellere ville fejre loerdag end fredag.

Jeg stegte en ordentlig flaeskesteg, lavede nogle miniature nye kartofler i en stor pande og lavede en broccolisalad min svigersoester i Canada laerte mig at lave. Jeg har ellers aldrig lavet salater, andet end saadan nogen som bare skal skaeres, men da jeg smagte denne maatte jeg bare laere at lave den.
Opskriften foelger lige en anden god gang. Aftenen var virkelig en success, bortset fra vi skulle tidligt op i dag - og selvfoelgelig kom alt for sent i seng. GAAAB!
Min svigere kom med en rigtig fin hyacinth til mig, eller rettere tre af slagsen. Jeg glaeder mig til at se dem i udsprungen tilstand. Farven ser lilla eller blaa ud, men det kan man vidst ikke helt regne med.

Tulipanerne er godt paa vej i haven og de dersens maaske liljer/maaske vintergaekker er nu sprunget ud. De er vintergaekker! Det er altsaa underligt at de springer ud efter de foerste paaskeliljer er sprunget ud!

Jeg fik oeje paa nogle fede pinke knopper paa vores mandeltrae i dag. Jeg var lige ved at vinde £1m paa det trae i aftes, men saa bakkede den letsindinge vaeddemaalspartner alligevel ud, da det gik op for ham at jeg vidste med sikkerhed at det virkelig er en mandel. Fniiis - en enkelt million var da ellers ikke at kimse ad.

Bedst som jeg stod og fotograferede knopper opdagede jeg en udsprungen blomst!

Sidste aar stod traeet i fuldt flor den 27 Februar, saa lang tid gaar der vidst ikke i aar, efter som vi allerede har den foerste blomst of nogle gode store knopper, der er lige paa nippet til udspring.


Naah, jeg har noget vasketoej der skal ordnes inden sengetid, saa nu tager vi aftenens godnatbillede, som de plejede at goere paa fjernsynet. "Aftenens godnatbillede forestiller paaskeliljer i blomst - vi lader billedet staa et oejeblik". Godnat!



1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg håber, du husker det med den opskrift. Det ser lækkert ud. Jeg har faktisk en flæskesteg i fryseren, så det kunne være, jeg skulle gøre dig kunsten efter.