03 april 2009

Hjemtur i aftensolen

Jeg fulgte min kollega til Bank undergrundsstation i gaar, da jeg gik fra arbejde. Hun er lidt nervoest anlagt og jeg kunne maerke hun sad og ventede paa jeg gik hjem, saa hun tilfaeldigvis kunne gaa med mig.

P1260458

Ved Bank herskede der en underlig stille, men alligevel lidt urolig ro. Jeg gik en runde og kiggede paa al graffitien, og skraaede saa over til den tildaekkede statue foran the Royal Exchange, for at laese nogle af alle de beskeder der var blevet haengt op der paa.

P1260471

The Duke of Wellington havde faaet lidt nyt pynt paa hesten og en enkelt plakat ogsaa. Da jeg gik forbi om morgenen sad der en del klistermaerker paa ham og hesten ogsaa. Skyggen af hestens oerer paa Wellingtons bryst minder mig om en vikingehjelm (altsaa den kommercielle version med horn!). Wellington ledte slaget ved Koebenhavn og mange andre slag. Hans statue er stoebt af kanoner "vundet" i slaget ved Waterloo. I de sidste par dage har han vaeret tilskuer i "slaget mod kapitalismen". Hvis hans oejne kunne se, kunne han fortaelle mange spaendende historier om livets gang.

P1260502

I onsdags faldt doede en mand under demonstrationerne. Ian Tomlinson hed han, han var bare 47 aar og var paa vej hjem fra arbejde. Der hersker en del spekulation om hvordan han doede. Nogen mener han fik et hjertetilfaelde, andre mener politiet slog ham ihjel. Jeg ved ikke mere end andre, men mon ikke det er en blanding af de to historier, der kommer naermest paa sandheden.

P1260489

Afskaermningen til statuen var daekket med beskeder. Mange var protestbeskeder, men mindst halvdelen var som en mindemur til den faldne Hr Tomlinson. Jeg stod laenge og laeste beskeder og rundt om mig stod pressefolk og interviewede folk af mystisk udseende, mens folk af alle mulige, maerkvaerdige befolkningsgrupper gik rundt i en paerevaelling og proevede paa at laese alle beskederne.

P1260526

Aftensolen skinnede paa the Royal Exchange og paa trapperne sad folk og slikkede sol, drak lidt vand og fik en snak med dem ved siden af. Det er underligt at staa og laese en besked der siger "kill a policeman", "kill the pigs" (politiet kaldes ogsaa "the pigs" (svinene) paa engelsk), mens man kan se politifolk og protestfolk sidde og snakke sammen paa trappen.

P1260533

Ian Tomlinson - RIP!

6 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Ja der nogle paradokser, i dine billeder, man kan undre sig, pressen beskriver ved gud tingene lidt anderledes.
knus
Vibeke

fisker & fernández sagde ...

Jeg er enig med Vibeke. Det har været rigtigt spændende at følge med her hos dig Tina, for du maler rigtigt nok et anderledes billede end det, som bliver fremstillet andre steder.

@ sagde ...

Jeg skal være helt ærlig, jeg har ikke fulgt med i mediedækningen af begivenhederne, fordi det nu engang er med medier som det er med medier.

Men her på din blog Tina, der er det personligt og værdigt berettet. Tak for det!

Din blog er fantastisk!

FruE sagde ...

Medierne skal tjene penge og selv om de gerne vil så tæt på sandheden, så skal der også være en sensationsværdi. Underligt nok er det dét, som tiltrækker læserne.

Dit billede med politi og demonstranter synes jeg er fantastisk. Det vidner om, at dialog er et alternativ til vold i en konfliktløsning.

Tina - omme i London sagde ...

Vibeke - man kan altid lave den historie man vil lave.

Fisker - tak. :)

Liv og glade dage - tak skal du have. Nu haaber jeg sgi da jeg kan leve op til noget der er lidt mere loedigt end hvad pressen nogen gange praesterer!

Hjerteveninde - lige det billede synes jeg ogsaa siger saa meget. Jeg ville rigtig gerne have taget mange flere af den slags, men ville ikke virke alt for provokerende med linsen.

Fru Green sagde ...

Sikke nogen stemningsfulde og tankevækkende billeder du har fået taget, Tina.