21 juni 2007

Maanen fascinerer mig

Maanen fascinerer mig og det har den altid gjort. Jeg elsker den i alle dens faser og nu har jeg fundet en maade at vise faserne paa min blog - how cool! Kig i spalten til hoejre og nyd maanens smukke udstraaling - 24 timer i doegnet.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den fascinerer ogsaa mig! og ved du hvad? ku' du ikke lige gaa ud og se om det er den hoejre eller den venstre del af maanen du kan se? Iflg dit ikon i side-baren, er det den hoejre side man kan se, men her down-under er det den venstre side man kan se. Kanske det 'bare' er dit ikon der ikke skelner mellem de to - men egentlig skulle den jo skaeldne mellem tiltagende og aftagende, og maaske det er omvendt her. jeg kan ikke lige finde ud af det (og da slet ikke efter et laekkert glas roedvin, men det er another story alltogether...)

Tina - omme i London sagde ...

Maanens fase er selvfoelgelig den samme uanset hvor paa jorden man er, men vi ser den alle fra forskellige vinkler. Du er ikke langt fra at se den fuldstaendig modsat af mig, da vi er naesten 12 timer vaek fra hinanden. (10?) Derfor ser vi den "modsat". Da jeg configured maanefidusen skulle jeg sige om jeg var paa Northern eller Southern hemisphere, for at faa den til at vende rigtigt for mig.

Anonym sagde ...

Se det er jo det, der er så spændende ved at være verdensborger, man kan altid få et syn fra en anden vinkel! Sundt er det!

Anonym sagde ...

Takker Tina, jeg kan stadig ikke helt se det logisk for mig, men stoler paa dit ord ;-) Selvom vi ikke er paa samme side af jordkloden, saa ser vi jo heller ikke maanen paa samme tid, eftersom kloden drejer... det minder mig om min eksperiment forleden hvor jeg forsoegte at vise sol/jord/maane forhold ved hjaelp af en appelsin, en kivi og en tomat... det fes heller ikke ind paa lystavlen.