15 marts 2010

Dagens lunchtime vandring

Dagens lunchtime vandring gik til Shoreditch, hvor jeg lige skulle se hvor langt de er kommet med den nye station, da jeg har hoert at den maaske skal tages i brug allerede fra den 4. April.

Der har vaeret en del skriverier i pressen om hvad de kan rage ned af det gamle og hvad der skal blive staaende og indtil videre ser det ud til at meget af det gamle bliver staaende. I England er vi TEMMELIG sentimentale med noget som helst fra Dronning Victorias tid. Det bliver naermest betragtet som landsforraedderi at overveje at banke en faldefaerdig Victorianske hytte ned. Jeg kan godt forstaa hvor vigtig den tid har vaeret for den industrielle revolution, men helt aerligt, vi skal da ogsaa kunne leve i moderne tider!

Den nye del af stationen synes jeg er lige saa flot som den gamle, men paa en hel anden maade. Den er lidt Sovietisk af udseende paa ydersiden og jeg er saa spaendt paa at se hvad de har gjort ved indersiden. I foelge wikipedia skulle vi kunne starte med at bruge den genaabnede East London line fra 4. April og et stykke mere, som er det jeg glaeder mig aller mest til, aabner den 23. Maj. Den linie vil give mig en ny rute til arbejde, da den gaar naesten doer til doer.

Omraadet omkring den nye station er et fedt sted. Der er fyldt med maerkvaerdige smaa forretninger, der er tonsevis af graffiti og saa spiser man helt fantastisk i omraadet. Der var snak paa et tidspunkt om at navngive den nye station "Banglatown" da stationen ligger lige midt i MiniBangladesh, men den ide slog ikke igennem.

Vi gik videre ned gennem Brick Lane til Londons bedste beigel shop (nu om stunder mest kendt som "bagels"). Det var rigtig laenge siden jeg havde vaeret der foerst, men nu jeg har faaet introduceret min kollega til nykogte/bagte bagels med salted boefkoed, sennep og syltede agurker kunne det vidst godt risikere at blive en hverdagsforteelse.

Vi satte os i solen og noed den gode mad - og som vi noed!

Bagelshoppen er ogsaa beroemt for sine kager og jeg kunne da slet ikke staa for denne her, som de kalder elefantoerer og som jeg ikke lige kan komme i tanker om hvad vi ville kalde i DK. Kan det ikke godt passe jeg har kendt saadan nogen fra Danmark?

Ved siden af bagelshoppen fik jeg oeje paa noget andet spaendende, nemlig en svensk restaurant, ved navnet Fika. Den maa jeg have kigget lidt naermere paa ved lejlighed. :)

Vi dryssede tilbage mod kontoret og gik og grinede af kontrasterne. Et oejeblik gaar man i et gammelt slidt arbejderkvarter...


Det naeste oejeblik er der glas og staal for alle pengene. Det er aldrig kedeligt at gaa paa lunch time vandring her i byen!

16 kommentarer:

Helle K. sagde ...

Mon ikke elefantører er det samme som lammeører - som er lagt sammen med smørcreme?

Tina - omme i London sagde ...

Det var ogsaa dem jeg kom til at taenke paa, men de lammeoerer vi fik da jeg var barn var anderledes end elefantoererne. De var aflange og meget lette, mens elefantoererne (forstaaeligt nok...) er mere bastante. :) Maaske kender jeg dem fra da jeg var au pair og tror saa det var i DK, fordi det er saa laenge siden.

AagePK sagde ...

For mig må de også hellere rive The Dildo ned, den midt i sidste billede. Den havde Victoria ALDRIG tilladt (jow, hun vidste godt, hvad det var!)

Ellen sagde ...

Jeg kender hverken elefant- eller lammeører - kan det mon være et jysk fænomen?

Og så ville jeg nok betænke mig på at frekventere en svensk restaurant - svenskerne er ikke ligefrem kendte for at være de helt store gourmeter :-)
Det kan selvfølgelig være, de er bedre i London end i deres hjemland...

Tina - omme i London sagde ...

LOL Aage - det ville da liiige have vaeret hendes stil. :)

Ellen - de kaldtes vidst ogsaa "oeretaever" eller franske vafler (eller husker jeg helt forkert?). SLURP, hvor var de gode.

Ellen sagde ...

Aha... 'mine' franske vafler ser godt nok helt anderledes ud, men derfor kan konceptet jo godt være det samme - blot i en anden facon.
Og jeg holdt meget af franske vafler engang - jeg synes ikke, jeg ser dem mere.

Annette sagde ...

Jeg elsker dine lunchtime vandringer! De bygninger hvor jeg har arbejdet i, har altid været anbragt enten i industrikvarterer eller langt ude på Lars T.......´s mark, så for mig er det vildt spændende, når du tager os med på travetur.
Vi kender også småkagerne her, men jeg aner ikke hvad de hedder ☺

Anonym sagde ...

griseøre??
her hedder de vist noget med palme...
kh fra Wien

Donald sagde ...

En norsk udsendelse "De Syv Dødssynder:3 Grådighed" fortalte om England at: 22 procent lever under fattigdomsgrænsen og 360.000 er hjemløse.

Så er det måske ikke så underligt at der er så store kontraster. At rig bor dør om dør med fattig tror kan give anledning til at der er flere udenfor fattigdommen, som ser nøden og prøver på at afhjælpe den.

Hvor er det smukke billeder du har på :-)

FUUR. sagde ...

Franske vafler, lammeører, øretæver.
Jeg har den lækre opskrift endnu,
det var måske "noget" at servere til en god kop kaffe, næste gang "nogen" kommer hjem?
Var det for øvrigt ikke dig, der var bagerjomfru, for ca. 100. år siden?

Conny sagde ...

Tak for en skøn forårstur. Jeg kan godt forstå i værner om bygninger for dronnings Victorias tiden,men der skal selvfølig også gives plads til det nye af glas og stål.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - det daemrer for mig nu. Monstro ikke de franske vafler var aflange og oeretaeverne var store og runde. Under alle omstaendigheder smagte de fantastisk, saa vidt jeg husker kunne man ogsaa koebe dem i en lille pakke i brugsen!

Annette - hvor sjovt, det havde jeg aldrig taenkt paa, altsaa at ikke alle arbejder inde i en by; ja, altsaa lige undtagen landmaend og fiskere...

Wien - GRISEoerer? LOL, den har jeg ikke hoert foer!

Donald - vi har en relativt stor befolkning, saa bare en enkelt procentdel udgoer jo en del folk, saa nej, det er ikke saa saert - men det ser specielt ud!

Moar - jo, gi var det mig der var bagerjomfru og en kageglad en af slagsen, men ehmmm... det var mellem 25 og 30!!! aar siden, saa lidt er der da gaaet i glemmebogen. Bagvaerk siger jeg vidst aldrig nej tak til - saa JA tak. :)

Conny - netop!

Sylvia sagde ...

Takk for en hyggelig rundtur i byen. Den kringlen så jammen god ut!! (jeg er et kakemonster!)
Og jeg elsker GRAFITTI!!! Det er jo KUNST!
Ha en vidunderlig weekend.

Spiren sagde ...

"Fika" er jo en helt særlig ting for svenskere, og jeg er ikke sikker på, at det er en decideret restaurant - nok nærmere en café, da ordet betyder noget nær "kaffehygge" i et forsøg på en oversættelse. Svensk kaffeslabberads! Og de elsker at indbyde til det, inkluderer det i nærmest alle sociale sammenkomster... =)

Det har selvfølgelig også sit helt eget Wiki-opslag: http://en.wikipedia.org/wiki/Fika

Tina - omme i London sagde ...

Sylvia - god weekend til dig ogsaa. :)

Spiren - foerst og fremmest velkommen her. :) Mht Fika, saa er det en restaurant, ikke et kaffehus. Jeg kendte slet ikke ordet "fika", men det goer jeg nu - tak! :)

AagePK sagde ...

Både svensk og engelsk wikipedia har særdeles læseværdige og udtømmende artikler om fænomenet fika, som der endda holdes verdensrekorder i, pt Östersund.