11 marts 2012

Foraar

Sidste loerdag knoklede vi dagen lang i en kaempe stoevsky, mens solen skinnede helt vildt. Soendag saa tingene ganske anderledes ud; den hvinendes kolde regn der faldt var saadan lidt grynet, som om den var ved at vende til slud.


I denne weekend er foraaret tilbage igen og forsythiaen blomstrer, saa det er en fryd. Ja, det er bestemt ikke nogen forsythia der staar i vores have, for den er ehmmm... lidt sparsomt beplantet!


Forsythiaen og adskillige andre foraarsbebudere fandt jeg paa min vej til koebmanden i formiddags. Min elskede havde travlt med et par arbejdsmaend, saa jeg tror slet ikke han opdagede at jeg var vaek lidt laengere end oprindeligt planlagt.


De naive smaa foraarsblomster strakte hals mod solen, mens jeg stod og taenkte paa hvor nemt de kan naa at fryse endnu. Marts er en lumsk maaned, hvor alt kan ske.


London, som saa mange andre byer, er bygget op omkring en flod, hvilket betyder vi har end del smaa aaer og kanaler. Mange steder traenger vandvejene til en kaerlig haand og her i omraadet er der gang i et projekt der hedder "Rivers and People", som proever paa at goere vandvejene lidt mere attraktive. Jeg elsker saadan nogle ildsjaele, der saetter gang i saadan et projekt og jeg haaber paa vi selv kan finde tid til at deltage paa et tidspunkt.

Vi havde et aerinde i Bromley i eftermiddags og da vi parkerede var der en staerk duft af paaskeliljer. Jeg kiggede mig omkring og kunne ikke faa oeje paa saa meget som en enkelt paaskelilje, men saa fik jeg oeje paa dette trae. Hvad i alverden er det for en fidus?


Jeg snuppede et billede lidt taettere paa, men kunne ikke komme afsted med at inspicere naermere. Er der monstro en der kan hjaelpe?

4 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Hvor er det dejligt med alt det forår, I allerede har, Tina :-)

Jeg tror, at træet er en Mimose :-)

AagePK sagde ...

Troldnød, Hamamelis , er mit bud. Der findes flere sorter: H.japonica, blomstrer i Januar-Marts, H.mollis Februar-Marts, medens H.virginiana først blomstrer til efteråret.
Uanset: flot er den, den måtte godt stå i min have.

Tina - omme i London sagde ...

Liselotte - hmmm... jeg taenkte ogsaa fluks at det var en Mimose, men var alligevel ikke helt sikker, da jeg ikke er sikker paa hvornaar den blomstrer.

Aage - flot er den helt sikkert og jeg er tilboejelig til at tro at Liselotte har ret, for det er de blomster den ligner mest.

AagePK sagde ...

Hhmm, vi har vist et lille sprogforbistringsproblem: Acacea dealbata hedder Sølvakacie på dansk, Silberaccacie på tysk, og Silver Wattle or Mimosa på engelsk wikipedia.
Også i danske gartnerier sælges den som mimose, i Tyskland Falsche Mimose: de mimoser, vi køber som snitblomster er urteagtige, hvad man jo ikke lige kan sige om dem på billedet. Men prøv engelsk wiki og Acacia dealbata,.