31 marts 2012

Elefantens paaskeaegsjagt

Da vi havde vaeret til the Ideal Home Show i sidste weekend, havde vi paa forhaand aftalt at vi ville gaa paa en bestemt pub, Pontefract Castle, for at faa "pie" til aftensmad. Faetter Fix vidste at det var sadan noget vi spiser her, saa det skulle proeves.


Pubben ligger i en af mine yndlingsgader, St Christopher's Place, som er en lille bitte sidegyde til Oxford Street. Det er en af de smaa gader som ikke er til at finde, med mindre man ved hvor den er at finde. For hundrede aar og en sommer siden, da jeg var ung og smuk, sad jeg model hos en frisoer i den gade og jeg har elsket at komme der lige siden.


I St Christopher's Place stoedte vi paa denne dejlige elefant, som er en af dem fra elefantparaden, som vi havde paa besoeg i byen for nogle aar siden. Det viser sig at elefanterne har banet vejen for endnu en lille jagt, denne gang jagten paa paaskeaegget.


Rundt omkring i London staar der 200 paaskeaeg, som udgoer et forsoeg paa at lave verdens stoerste paaskeaegsjagt. Aeggene er alle pyntet af forskellige kunstnere og bliver solgt til velgoerende formaal. Deltager man i jagten, kan man vinde et af aeggene.


Nu ved jeg ikke liiige hvad jeg skulle med saadan et gigantisk aeg, men flotte, det er de og jeg er egentlig meget tilfreds med bare at finde dem, uden at deltage i noget som helst!


Der haenger altid et eller andet oppe over gaden i St Christoper's Place, for eksempel til jul er gaden bare taesket til i julepynt. Det med minimalisme er ikke noget de goer i!


Oppe mellem de kuloerte lamper fandt jeg endnu et paaskeaeg; denne gang et tyrkisk inspireret aeg.


Jeg havde laest om aeggene i avisen og da jeg saa denne her kom jeg pludselig i tanker om det ikke bare er i Irland at vandrekunsten bliver stjaalet. Det absolut fedeste aeg, som forestillede en lille postkasse, blev stjaalet og siden fundet og er nu blevet solgt for £42,000 paa auktion. Aegget skulle have staaet lige her!


Jeg glaeder mig til at finde mange flere aeg og mon ikke i morgen byder paa nogen af slagsen, for jeg har i hvert fald taenkt mig at der skal staa turist London paa programmet i morgen. Jeg glaeder mig allerede.


9 kommentarer:

randiglensbo.dk sagde ...

God jagt :-) Det er da nogle imponerende påskeæg!

anjoe sagde ...

Jeg ville sørme gerne gå sammen med dig på oplevelsestur, Tina ;-)

FUUR. sagde ...

Du er stadig ung og smuk, min egen ,
som for hundrede år siden.

overleveren sagde ...

Fantastisk flotte æg, de har fået lavet der, og iøvrigt en fed ide - at sende folk ud på sådan en gigantisk påskeægsjagt.

Håber du finder nogle flere af dem

:-)

Dorthe sagde ...

Eii, den gade kender jeg slet ikke - og jeg som har travet op og ned af Oxford St. '1000-vis' af gange.
Nå, men så er der jo ikke andet for, at jeg må have turen igen, gerne snart :o)

Ellen sagde ...

Ej hvor pudsigt! jeg har lige for kun ½ time siden læst om Londons påskeæg, som vi skal på jagt på fra i morgen, og St Christopher's place er et must, når vi er i London - vi elsker den lille plads.
(Jeg har skrevet til dig, men du har nok ikke haft tid til at læse din gmail?...)

Tina - omme i London sagde ...

Bedste - ja, ikke. :)

Anjoe - du skal vaere saa velkommen. :)

Moar - som kun en mor kan sige det.

Overleveren - tak og ja og ja. :)

Dorthe - :) se at komme afsted!

Ellen - undskyld, jeg fandt din mail og har sendt en retur. :)

AagePK sagde ...

For hundrede år siden...nu er vi kun smukke, ikk'?
Den pub lyder som et godt sted at mødes, vi kommer til Cambridge fredag den 13. April og fortsætter til London, The Tudor and Victoria Inn, om mandagen. Ses vi til en pint der, Smukke, eller skal vi tage lunch i The Roofgarden i Kensington Street, gamle Derry and Tom's?

Tina - omme i London sagde ...

Aage - mandag den 16. maa det vaere? Jeg skal lige tjekke min arbejdskalender, saa giver jeg lyd. :)