22 januar 2012

Hvem skal nu bestemme?

I det store hele er min elskede og jeg egentlig ganske enige om hvor skabet skal staa og hvis der er noget den ene braender specielt for, saa faar vedkommende som regel ret.

For en uges tid siden sendte vi alle vores interne doere til terpentinbad (eller hvad hulen nu de dypper dem  i) for at faa 80 aars maling taget af uden at skulle bruge alt for meget knofedt paa sagen. Doerfirmaet ringede i morges for at spoerge om vi kunne tage imod doerene i dag og det kunne vi.


Elleve interne doere og en ny fordoer staar nu ca lige saa rene som da de foerst blev skabt. De skal toerre i et par uger, inden man kan begynde at slibe og male paa dem og saa faldt samtalen naturligvis paa hvad der skulle goeres ved dem.


Det viste sig at vi var helt enige om at de invendige doere skal vaere hvide, men fordoeren. Jeg sagde "knaldroed" i munden paa min elskede, som sagde "groen". Hmmm... den skulle lige drejes. Vi kunne begge godt blive enige om blaa, men saa var der jo ingen der var saadan helt tilfreds med resultatet og det er alligevel lidt pjattet, naar vi plejer at lade hinanden faa ret.


"Jeg skal lige vise dig en butik" sagde min elskede og saa susede vi til Penge (ja, det hedder omraadet altsaa!) for at besoege The London Door Company. I butikken sad en ung mand og spillede ukulele. Han kan lige skimtes i billedet. :) Vi fik en laengere lekture om doere, stilarter, farver og hvad ved jeg. Vi befamlede doere til den store guldmedalje, beundrede beslag og glas og saa ytrede min elskede "du skal lige se denne her, den er bare saa flot". Doeren var knaldroed! :)

17 kommentarer:

Donald sagde ...

Den skal være rød, ja, men dog hvor er I gode til at få organiseret det - det må være verdens bedste dørforretning :)

Hvad er det for noget træ, det er jo nogle afsindigt flotte døre! Først troede jeg at I ville lade dem stå i naturtræ, men det er de ikke lavet til, og de er bedre beskyttet med hvid maling, hvilket helt afgjort er flot og passer til verdens hyggeligste hjemmehjem.

Er yderdøren den dør som du har vist billede af?

Eva sagde ...

Hvor er det altså spændende at følge med i processen:)

Per sagde ...

Han er for nem ;-)

AagePK sagde ...

Døre har jo to, 2!, sider, ikk'?
Vi valgte at lade de indvendige døre stå rå, efter at de var afsyrede. De fik bare en omgang med bivoks rørt op i terpentin. Det beskytter, og får årerne til at træde frem. Alternativt kan man give dem en tur sæbespåner.

Unknown sagde ...

Jeg synes det spændende at følge jeres byggeri. Men jeg har et spørgsmål der brander på. Hvorfor købte i et hus som i river helt og bygger op igen, er det fordi huset hade sjæl og Sjarme?

Tina - omme i London sagde ...

Donald - fordoeren er vidst nok teak. Den vejer i hvert fald et ton og doermanden var helt forelsket i den. Den eksisterende doer er ikke den originale og min elskede kan ikke snuppe den. Han vil saa gerne have en med noget glas i, saa hallen ikke bliver saa moerk. Han kom hjem en dag med den med det ovale vindue, som ikke helt passer i stilen med vinduerne omkring den, men det gaar nok endda. Inderdoerene er, som du foreslaar, ikke lavet til at staa bare og vi foretraekker dem ogsaa hvide, saa det bliver de.

Eva - det er jeg da glad for at hoere.

Per - vel er han saa, men han maa kunne lide den, for han snakker om den endnu i dag! :)

Aage - jo, jeg tror indersiden bliver malet hvid, saa den passer med resten af huset.

Conny - hmmm... godt spoergsmaal, som egentlig kraever et lidt laengere svar, men det umiddelbare svar er JA. Huset har sjael og charme, ligger rigtigt i forhold til transport og saa er det lige den rette stoerrelse til hvad vi synes vi har behov for.

Irene sagde ...

Helærli', mener i det med lige netop DET glas i den hovedør? Nej, vel!
Klart rød, helt klart!!! ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Irene - vi forhoerte os om at faa lavet et stykke glas der matchede det i vinduet. Det kan man godt, men det koster mere end doeren; ergo - DEN doer! :)

Irene sagde ...

Er i HELT sikre på man ikke kunne finde en mere egnet look andetsteds? ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Kig nu paa faconen paa blomsterne, der er faktisk et tema og naar foerst doeren bliver malet, saa skal det nok gaa. :)

Tina - omme i London sagde ...

P.S. i oevrigt ved vi ikke med sikkerhed at vinduerne staar til at redde. De er i ca. lige saa god stand som resten af huset. Vi har en mand paa sagen, saa faar vi se hvad der sker.

Irene sagde ...

OKOKOK! Men ilywl! ;-)

FUUR. sagde ...

Både dør og hus har sjæl.
Vinduerne er simpelthen så charmerende.
Jeg kunne godt bruge det ovale vindue, i vores hoveddør.

Tina - omme i London sagde ...

Irene - :)

Moar - jeg er nok klar over den ville falde lige i din og fars smag og jeg glaeder mig til I kan se den i virkeligheden.

Regitze sagde ...

for mit vedkommende, er jeg bare rørt til tårer.
og jeg ved, at Claus også har en opvreden øjenkrog til gode.
kærlige hilsener til dig og din elskede fra os, der følger jer med glæde.

og ja! som Donald siger - hvor er det nogle afsindigt flotte døre!

Regitze sagde ...

for mit vedkommende, er jeg bare rørt til tårer.
og jeg ved, at Claus også har en opvreden øjenkrog til gode.
kærlige hilsener til dig og din elskede fra os, der følger jer med glæde.

og ja! som Donald siger - hvor er det nogle afsindigt flotte døre!

Tina - omme i London sagde ...

Regitze - he he, jeg VED det virker lige praecis paa samme maade hjemme hos jer! :)