18 januar 2012

Du skal lige tage et billede

Hjemturen gik via huset paa bakken her til aften og jeg var knap indenfor doeren foer maendene bad mig komme ind i spisestuen for at tage nogle billeder. De havde lagt undergulvet faerdig i stuen i dag og var blevet noedt til at skifte endnu et par gulvspaer, inden isoleringen blev lagt ned og gulvet skruet fast.


Det viste sig der ogsaa er en del spaer i spisestuen der maa skiftes og det bliver efterhaanden mere og mere klart hvorfor problemet var blevet saa stort som det var. Der laa murbrokker og alt muligt skrammel under samtlige gulve, som simpelthen ikke har haft en aerlig chance for at aande. Det bliver der nu raadet bod paa. At samtlige tagrender var utaette som bar pokker hjalp nok heller ikke ret meget. Det problem er nu ogsaa en saga blot.


Da vi foerste gang kiggede paa huset i Maj sidste aar lagde vi straks maerke til alle de elektriske ledninger der sad paa overfladen alle steder, tagrenderne der laekkede, de bulede vaegge der traengte til at blive pudset etc og var klar over at der var en hel del arbejde at gaa igang med. Der var en enkelt mur der skulle rives ned, en der skulle bygges op og diverse andre mindre og stoerre ting der skulle goeres, men vi havde dog aldrig forestillet os at vi ogsaa skulle skifte saa at sige alt traevaerk i nederste etage, inden vi kunne begynde at goere huset indflytningsklart. Efter denne uge tror jeg faktisk vi kan begynde at stramme et koekken an og lige saa stille finde kalenderen frem og saette en indflytningsdato ind. Joesses, som vi glaeder os!

4 kommentarer:

Irene sagde ...

KÆFT MANNER! Det er fademe uhyggeligt det der! Virkelig a case of "worst best practise"!!!

Eva sagde ...

Det bliver da vist så skønt og meget grundigt:) Som I da må glæde jer.

AagePK sagde ...

Jeg er ikke helt enig mht årsagen (forbavser det nogen? ;-) )Varm fugtig luft stiger opad og kondenserer, når den rammer en tæt, lidt koldere flade: linoleum! Og så fordeler fugten sig derfra til træværket.
Der skal altså plastik nederst, lige på støbelaget. Ellers ender isoleringen som et vådt grødomslag. Medmindre den består af noget vandfast som f.eks flamingoplader.

Tina - omme i London sagde ...

Irene - ja, det toer siges!

Eva - vi er bare saa glade for at vi oprindeligt havde planlagt at laegge et nyt gulv, for ellers havde vi ikke fundet ud af gulvproblemet foer vi faldt igennem!

Aage - lige praecis det med stoebelagt i et hus der er over 80 aar gammelt... Nu kommer der dampspaerre, isolering, nye spaer og nyt gulv og saa kan vi forhaabentlig i 80 aar igen! :)