22 juli 2008

Alle fortjener lidt respekt!

Aviserne er i dag fulde med rapporter om to sigoejnerpiger (det er ikke sikkert de hedder saadan i dagens Danmark, men det er det eneste ord jeg kender for dem) som druknede paa en italiensk strand. Ligene af de to piger blev efter sigende liggende paa stranden i op til 3 timer, med bare et haandklaede over dem, mens folk fortsatte med solbadning og picnic omkring dem.

Jeg ved selvfoelgelig ikke om folk bare gik ud fra at pigerne laa og sov og ikke ville have solen i hovedet, men jeg kan virkelig ikke forstaa de ikke blev koert vaek i en ambulance. Det mener jeg da ville vaere det normale de fleste steder. Man lader da ikke bare to lig ligge paa stranden!

Sigoejnerene er et forhadt folkefaerd i meget af Europa (og sikkert ogsaa i Indien) og tit goer de ikke dem selv nogen tjenester mht deres adfaerd, men uanset hvad man synes om dem, saa kan man sgi da vise dem lidt respekt i doeden, om ikke foer. Grrr... den historie kan virkelig saette mit pis i kog, uanset at jeg ikke kender de naermere detaljer - og forhaabentlig fuldstaendig har misforstaaet hele historien. Jeg har bare en haeslig anelse om at hvis de havde vaeret fra en anden etnisk gruppe, saa ville historien have en helt anden vinkel, for saa var de blevet slaebt paa sygehuset prompte!

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

uhhh, en grim historie, jeg læste den også igår. Som jeg læste den, så var der ingen, udover et par livreddere, der reagerede på, at pigerne var ved at drukne. De var vist flere ude at bade, og nogle af dem blev reddet men altså ikke disse 2. Folk som havde set på fra stranden fortsatte solbadningen lige ved siden af pigerne, der var blevet dækket lidt til med et par tæpper. Rigtig grimt. Jeg reagerede ligesom dig. Fatter for det første ikke, at folk overhovedet kunne blive siddende ved siden af de 2 lig, OG hvorfor syv sytten blev de ikke hentet af ambulancer straks.

Får helt ondt i maven bare ved at tænke på det igen :-((

Sigøjnere bli'r vist mere eller mindre konsekvent kaldt for Roma nu om dage.

Ha' en god dag, det ser da ud til, at London har væsentligt bedre vejr end det København har set indtil videre idag :-)

Anonym sagde ...

Det er en grim historie, som faar det til at vende sig i mig. Et menneske er et menneske uanset hvem det er. Jeg ved godt, at nogle sigoejnere til tider goer det svaerere for sig selv med deres adfaerd, men de er desvaerre ogsaa altid doemt paa forhaand, saa hvad forskel goer det...

Trist at verden er kommet saa vidt hvad respekt angaar :-(

anjoe sagde ...

Hej Tina. Ja man skal vist altid tage tælling vedr. nyheder nu om stunder, hvor de næppe er sket, førend de er at læse på alverdens nyhedssider...

Som at jeg har læst beretningen i morges, ja så var det 4 pigebørn, der kom i nød ude i vandet, og logisk nok råbte om hjælp. Kun de 2 (mener jeg) livreddere reagerede, skønt at stranden var fuld af mennesker. At de 2 lig, dækket med håndklæder, måtte ligge i flere timer på stranden, skyldes vel, at retsmedicinere skal lave en første kontrol på stedet så at skrive, og måske har man så valgt ikke at haste sagen igennem, så at de strandgæstende pludselig gik amok.

Men på menneskets vegne er jeg flov over mangel på hjælp, at spise sin mad tæt på lig for vi vil ikke afgive vores gode strandplads - ligner lidt det med altid at bande over for langsom hastighed på motorvejene, men når så en grufuld ulykke er sket, ja så bremses der op, og mobilkameraet tages i brug, for øjj hvor er det spændende. At ambulancer evt. spæres i at nå frem, åh hva' og pyt ;-(

Tina - omme i London sagde ...

LOL - jeg er da glad for jeg ikke er den eneste der tager paa vej!