13 december 2011

Julens 13. kalenderlaage

Da jeg var ung og smuk, havde tre smaa boern fuldtidsjob og en mand der studerede fik jeg ting gjort. Jeg pyntede til jul, lavede pakkekalender til tre styks boern, syede alle julegaverne selv og saa bagte jeg. En stor julekage med diverse lag glasur skulle der til og nu jeg var saa godt igang kunne jeg jo lige saa godt ogsaa lige lave et par kasser mince pies og et par hundrede klejner. 


Jeg kom i tanker om mit fortids aktivitetsniveau i dag, da jeg fik stukket en mince pie i haanden og taenkte ved mig selv at dem kan jeg godt lave bedre. Den var mig noget toer!

Mince pies er en pudsig julekage, som det tog mig nogen tid at vaenne mig til og saa faldt jeg pladask for den maerkvaerdige "mince" i det soede broed. "Mince" betyder fars, men farsen her er ikke af den slags vi bruger i DK, som er lavet af en f.eks. en gris eller en ko; det er forskellige rosinarter, der er roert til fars og saa bagt i en lille kage. Normalt serveres de varmt og evt med floede ovenpaa. Uhmmm... til naeste aar tror jeg jeg skal have gang i bageriet igen. :)

9 kommentarer:

Donald sagde ...

Det er ufatteligt hvad man kan når man er ung og er i hopla. Men der er heldigvis stadig lyse momenter, og mindre en julekage, flere snese mince-pies og 100 klejner kan gøre det :)

Inspiration og lyst til at arbejde med IT-opgaver kommer faktisk ofte på samme måde som du oplevede med den Mince pie: Det må kunne gøres bedre :)

Eva sagde ...

Tænk, hvad man nåede, da man var ung,- også et utal af juleafslutninger husker jeg.....

Mince pie har jeg aldrig smagt, og jeg tror jeg skulle vænne mig til dem i en tid:) Men jeg må da prøve en gang.

Per sagde ...

Så må du - som alle vi andre - nøjes med smuk og et lavt aktivitetsniveau ;-)

Therese sagde ...

Mmm, jeg elsker mince pies. Sidste år, da vi var i London, købte jeg en æske med hjem. Mums. Men måske man selv skulle prøve at lave dem :-) Er der ikke også lidt sprut i det dér mince?

randiglensbo.dk sagde ...

Man kunne godt ønske sig lidt af ungdommens kræfter tilbage - for du har helt ret - det var ikke småting, man kunne overkomme dengang :-)

Randi

AagePK sagde ...

"Da jeg var ung og smuk"- det du da stadig! Jeg mener, når jeg ikke har forandret mig (særligt) meget, hvorfor skulle du så?
Men jeg savner godt nok Amanda's mince-pies; hun var vor engelske organist's kone, vi fik vore engelske vitaminer i deres hjem.

AagePK sagde ...

Har lige set "The Boat that Rocked", der bliver der også budt på minced-pies, og hvad tror du, overstteren på DR2 fik ud af det? Rigtigt gættet: Kødpostej! I guder!

FUUR. sagde ...

Du er stadig smuk, min søde.
Det med ungdommen er vel, hvordant man ser det.
På besøg herhjemme nåede du en masse.
Det står ikke så galt til med dig.

Jeg ved, du også når en masse i det daglige.
Fat mod.

Tina - omme i London sagde ...

Donald - ja, det er simpelthen fantastisk for en energi man kan laegge for dagen. :)

Eva - naah ja, juleafslutningerne skulle naturligvis ogsaa med. :)

Per - hvor er du soed. :)

Therese - nej, ingen sprut, men masser af andre gode sager og saa snupper man traditionelt en lille sherry til... :) Her er en opskrift paa "mince meat" http://britishfood.about.com/od/christmas/r/mincemeat.htm

Randi - nej vel?

Aage - LOL koedpostej!!! :)

Moar - jeg naar det jeg skal og vil naa. :)