27 december 2011

Boxing day

Anden juledag kaldes i England "Boxing day". For et par dage siden opdagede vi at "The Girl with the Dragon Tattoo" skulle have premiere paa Boxing day og skyndte os at bastille et par billetter. Vi elsker at gaa i biografen og i perioder goer vi det rigtig tit. Lige i disse dage er det udelukkende fordi vi har ferie vi tager os den luksus, for vi har lige som nok paa tapetet for tiden!


"The Girl with the Dragon Tattoo" er den forest af Stieg Larssons Millennium trilogy og jeg had lige funded ud af at det er den film der paa dansk hed "maend der hader kvinder". Det maa saa have vaeret den originale der udkom for nogle aar siden og den har jeg endnu til gode at se, men 2011 versionen kan jeg i hvert fald i hoejeste grad anbefale - ogsaa for dem der har laest bogen. At Daniel Craig spiller hovedrollen som Kalle Blomkvist bliver filmen jo ikke ringere af, men den unge Rooney Mara, som spiller Lisbeth Selander kan saft suseme ogsaa sit kram. Jeg glaeder mig allerede til kapitel 2!

8 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det kan jo nok ikke være anderledes, hvis en svensk film/bog skal have succes i engelsktalende lande, men for mig er Noomi Rapace den eneste rigtige Lisbeth Salander.
Om det så er Michael Nyquist eller Daniel Craig, der spille Mikael Blomkvist, er nok lidt ligemeget - de er begge for gamle til rollen - men de er gode skuespillere begge to.
Det kunne måske være meget sjovt at se begge filmudgaver - bare for sammenligningens skyld; de kan godt have lagt vægt på forskellige ting, for i den første film var der udeladt en del i forhold til bogen.

AagePK sagde ...

Da jeg var knægt, havde min mors onkel en lille knald-biograf, hvor vi tit var inde søndag over middag til børneforestilling: så havde forældrene ro de par timer.
Der så vi filmene om Kalle Blomkvist, en svensk drenge-detektiv, noget i stil med de danske Jan-bøger. Der lige efter krigen var tysk filmindustri ikke så leveringsdygtig, så det var gamle sort-hvide, vi så. Også rigtigt mange Fy- og Bi-film, de var enormt populære i Tyskland.
Men jeg har vist fået min kvote af film, jeg gider ikke rigtigt mere se verden gennem andres lidt forskruede briller. Og når Daniel Craig dukker op som James Bond, forventer jeg nærmest, at hans åbningsreplik bliver:" My name is Putin. Ras Putin!"

Eva sagde ...

Jeg så de svenske film, - den første i biografen, de to sidste på tv, og de var vældigt gode.
Mon ikke også, jeg skal se den nye...., måske når den kommer på dvd.

Lotte sagde ...

Godt du fik en god biografoplevelse -men jeg tror, du skal være glad for, at du ikke har set originalen endnu. Jeg har det som Ellen, Noomi Rapace er bare den eneste rigtige Salander.
Så glæd dig til at se den svenske version en dag ved lejlighed.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - det med den svenske film der skal have success i engelsktalende lande er vidst hovedsageligt et problem paa den anden side af Atlanten, her havde vi slugt "The Killing" og "Wallander" paa svensk foer de viste den amerikanske version, som slet ikke var naer saa populaer. Jeg er overrasket over du synes Daniel Craig er for gammel til rollen, han er da kun 43 og saa vidt jeg husker er det da ganske godt i overensstemmelse med Kalle Blomkvist i bogen? Jeg vil helt sikkert se den svenske version ogsaa.

Aage - Ham i filmen hedder rent faktisk Mikael Blomkvist, men i pressen bliver han kaldt "Kalle Blomkvist" efter lige praecis den lille detektiv. :)

Eva - mon ikke den gode Daniel Craig kan lokke dig til laerredet? :)

Lotte - hvis hun over hovedet naar Rooney Mara saa langt som til sokkeholderne, saa er hun saft suseme dygtig!

Ellen sagde ...

Jeg troede Craig var ældre ;-)
Kan se, at du har været imponeret over Rooney Mara, så jeg vil også se den amerikanske udgave.
Bøjer mig for det, i øvrigt, med 'den anden side af Atlanten - kan godt huske, hvor meget jeg hørte om 'The Killing' i England :-)

Dorthe sagde ...

Jeg vil godt tro, at filmen var fed, når I ikke kender originalen - meeeen jeg synes nu sådan nogle genindspillinger er lidt fup, så dem ser jeg ikke.
Ligesom jeg heller ikke så The Killing, da den blev vist på dansk tv. Der er kun én Forbrydelsen og én Sara Lund.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - min elskede mener ogsaa han ser aeldre ud end 43, men det kan jeg slet ikke se. Jeg synes Rooney Mara var saa meget lig den Lisbeth jeg laeste om i bogen. I oevrigt, ved du saa godt at alle andre end Daniel Craig snakker engelsk med svensk accent i filmen? Det virker helt vildt godt. Genialt paahit!

Dorthe - waurv, jeg kan slet ikke lade vaere med at se genindspilningerne, da jeg synes det er interessant at se hvordan forskellige mennesker tyder manuskriptet og hvad de faar ud af det. Jeg proevede paa at se den amerikanske version af the Killing. Jeg naaede nok halvvejs igennem den og gav saa op, da jeg synes den var for tam!