10 oktober 2010

Ally Pally

En dag om aaret tager min svigersoester og jeg paa udflugt, naermere bestemt begiver vi os paa tvaers af London, til Alexandra Palace (i folkemunde kendt som Ally Pally), hvor det aarlige "Knitting and Stitching show" (i familiemunde kendt som "The Itchy and Scratchy show"). Showet er et mekka for folk der holder af at lave haandarbejde. Alt fra perler til garn, papir, laeder, pettiroer, stof og hvad nu ellers man kan noerkle med, kan koebes der - naturligvis til favourable priser! 

Alexandra Palace blev bygget i 1873 og er opkaldt efter Alexandra af Danmark, Queen Victorias svigerdatter. Ally Pally blev bygget som en konkurrent til Crystal Palace her i Sarf London og til trods for den, som Crystal Palaca, har vaeret udsat for alskens katastrofer, saa staar den altsaa endnu og det nyder vi godt af den dag idag.

I foyeren fandt vi denne maerkvaerdige udstilling, som hed et eller andet med en REVOLUTION! He he - man har vel ikke helt glemt Cubaturen endnu. :) Jeg kan ikke komme i tanker om hvad denne lappeloesning gik ud paa, men en ting er dog helt sikkert, folkene her bliver aldrig sat til at sy mig et telt!

Showet holdes i en tre-fire foreskellige byer og i fire dage hvert sted; torsdag til soendag. Vi tager normalt der op om soendagen, men dette aar blev det til en loerdagstur. Da vi var ved at vaere klar til at tage hjem var stedet naesten tomt! Jeg har en haeslig fornemmelse af at showet ikke bliver lige saa stort til naeste aar, 


Hvert aar er der et par forskellige nye temaer, hvor man kan deltage i en konkurrence ved at producere noget foer showet. I aar kunne man designe en "little black dress" eller lave en indkoebspose. Som i alle mulige andre lande er plastikposer et stort problem, men langt om laenge er de ved at vaere helt og aldeles yt og der er ingen graenser for alle de fede stofposer man efterhaanden kan faa. Posetemaet i aar hed "Morsbags" og nej, de er hverken mors eller fra Mors, men konceptet er udtaenkt af en kone hvis navn er Claire Morsman. :) Jeg har selv et arsenal af stofposer og genbrugsposer og elsker at finde den helt perfekte indkoebspose, men styrede mig og koebte bare en enkelt!


Selv Ally Pally med besoeg af det strikkende folk er ikke graffitifri zone, saa da vi kom ud efter mange timers traven i hallerne fandt jeg denne lille bloede tilfoejelse til gelaenderet. Der kunne vel egentlig ikke vaere et mere passende sted at lave lidt garngraffiti


Jeg elsker at kigge ud over byen fra Ally Pally og saa har parken simpelthen saa flotte farver paa denne tid af aaret. Taenk sig at kunne planlaegge et kaempe parkareal saa farverne lavede saadan et show hele aaret rundt, ogsaa naar traeerne stod bare. SMUKT!

4 kommentarer:

AagePK sagde ...

Mens jeg var sygehusportør, transporterede jeg ofte en mors til kapellet, dog ikke i Morsbags; er det dem, de kalder "bodybags" i Amerikas Forurenede Stater?

FUUR. sagde ...

Ku" du nære dig,
da du kom til strikkeafdelingen,
:læs garn: ?

Tina - omme i London sagde ...

Aage - med mindre du vil koebe doede folk, saa tror jeg ikke det er dem. ;)

Moar - ja, jeg naerede mig og koebte bare 150g!

Eve sagde ...

Du skal ikke vere bange. Jeg var der torsdag og man skulle have skarpe albuer for at komme til nogen steder. Der bliver halvtomt hver dag nar dem der kommer med busture er taget hjem, det rigtige tidspunkt at vere der for man kan da se hvad der er.