09 oktober 2010

Fra boern og fulde folk!

Min venindes soen har en livlig fantasi og saa elsker han at tegne. Det har vi en del gas med. Knaegten laeser som om han var betalt for det og er i det hele taget en rigtig vaks lille fyr. Her er hvad han tegnede, da han blev bedt om at saette pen til papir, paa et foedseldagskort til hans mors chef...

"Du er sent paa den" (med en enkelt stavefejl) siger chefen, med gale rynker i panden og haenderne paa hofterne. Chefen er en rigtig soed mand, men jeg kan faktisk lige se ham staa paa den maade. :)

Chefen ('you'!) sidder i kontorstolen med haenderne oppe bag hovedet. Computeren er en Dell, der er et regneark aabent og baade mus, tastatur og papir paa bordet, mens klokkens timer tikker afsted paa vaeggen. Perspektivet paa skrivebordet er jeg ikke helt sikker paa hvad hedder, men jeg er vild med det. 
Boern er saa ufatteligt kloge, gad vide hvorfor man mister den visdom inden man bliver voksen?

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Hvor er det da nogen dejlige tegninger.
God lørdag.

Olines sagde ...

Interessant perspektiv, både i tegningen og i dine betragtninger...

AagePK sagde ...

Jo mindre børn er, desto mere er de afhængige af deres omgivelser, det ved de instinktivt, og jo mere er de også opmærksomme på omgivelserne og deres reaktioner.
Når de så bliver lidt ældre, flyttes fokus fra personer, mimik, gestik og kropssprog over på de ting, som betyder noget for de voksne.
Tilsidst overtager den talte kommunikation, og som voksene, og meget kloge, har vi nærmest glemt den non-verbale kommunikation, især her nordpå.
Det var i mit arbejde med 12-årig retarderet pige, med meget indskrænket sprog, jeg opdagede, hvordan hun på stor afstand kunne aflæse folks humør, her-og-nu-tilstand, de kunne ganske enkelt ikke lyve for hende, fordi hun aflæste dem, og så kunne de snakke, lige som de ville: de var ikke klar over, at deres kropssprog afslørede dem.
Selv den venligste chef kan altså afsløres i hans inderste tanker: vi voksne overbeviser os selv om, at han nok mener det, når han siger:" Nej, så hyggeligt, du har taget knægten med for 5. gang på en uge!"
Men knægten har luret ham.
Det er for øvrigt et stigende problem for især mandlige kolleger, at flere tager deres børn med på arbejdspladsen.

Bente sagde ...

Tja, vi ville nok komme ret langt med børnvisdom :-)

Skønne tegninger, i øvrigt!

Tina - omme i London sagde ...

Eva - tak og i lige maade.

Oline - :)

Aage - boern fascinerer mig simpelthen saa meget. De er fantastiske smaa vaesener. :)

Bente - uden tvivl og ja!