01 januar 2009

Et egern ved navnet Piphans?

Helt aerligt, jeg er altsaa sikker paa der stod "FUGLEfodder" paa de julegaver vi fik, men det kan da vaere jeg laeste forkert? I hvert fald stod vores egen uldne "Piphans" for eftermiddagens underholdning i dag...

Jeg stod og kiggede ud af koekkenvinduet og saa noget roere sig ude ved vores nye FUGLEfodderautomater.

Lynhurtigt deltog hele familien i Piphans's iver for at faa fedtkuglerne ned paa jorden, hvor han vel regnede med bedre kunne faa fat i dem.

Han kaempede og gnaskede og spekulerede haardt og fik naesten kaal paa baestet, inden han blev forstyrret og flygtede. "Efter al det arbejde fortjener han at faa dem" sagde soennike, men hans far og jeg var ikke helt enige med ham og min elskede gik ud og haengte fidusen ordentligt op igen. Denne gang boejede han ophaengskrogen lidt laengere rundt, saa den haenger bedre fast.

Piphans var snart paa faerde igen. Denne gang kom han luskende over graesplaenen, mens han tjekkede om der var farde paa faerde. Et oejeblik blev han vaek for mig. Han er nemlig hurtig.

Jeg kiggede ud for at se at fodderfidusen stadig hang hvor den skulle og kunne konstatere at den ville blive svaer at faa ned uden enten at knaekke grenen, eller ved brug af menneskehaender.

Hov, hvad skuede jeg i baggrunden? Piphans var tilbage igen. Han sad laenge og spekulerede paa hvordan i alverden han skulle faa fingrene i aftensmaden. Han kiggede sig over skuldrene en del gange og hoppede saa over i magnolietraeet igen

Han kaempede en brav kamp. Han hev og sled, han bed og gnaskede og af og til trak han sig tilbage og smed surt med halen, mens han lavede smaa "tik tik" lyde af bar arrigskab. Han fik den sgutte foer det blev for moerkt for ham. Vi faar se hvad der sker i morgen.
Dagens resultat: Os 1 - Piphans 0! gnaek gnaek...

10 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Hvor er han herlig, Tina - og som han dog tænker, forsøger... og tænker lidt mere, inden han opgiver. Han skal nok komme igen og forsøge sig, for det er da for fristende med det fuglefoder. Jeg ville ønske, at vi havde egern i haven :-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Lloyd siger "you don't!", mens han droemmer om at egernet var i jeres have - ikke vores... (Han var nu meget optaget i dag og synes bestemt ikke det var kedeligt at bekaempe egernet) :)

Shabby - Marianne sagde ...

Hvor er det fantastisk fanget og her på ønskeøen har vi ingen egern....

Liselotte sagde ...

Hmmm, jeg er sikker på, at jeg også ville blive småsur, hvis det spiste alle vores hasselnødder, men ellers... ja, så måtte det altså godt bo her :-)

Fuur sagde ...

DEN FUGLEART HAR VI IKKE I DK , DET MEST EKSOTISKE VI KAN DRIVE DET TIL ER CA. 100 SILKEHALER .ALTSÅ PÅ EEN GANG.

Bente sagde ...

Tihi. Tak for en skøn natur-/haveoplevelse ;-) . I keder jer da ikke.
Mere godt nytår!

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Jeg vil gerne bytte for et par silkehaler mor. :)
Og nej, vi keder os bestemt ikke, men joesses, hvor vi bare ikke laver en pind!

Kom så igang sagde ...

Jeg troede jeg skulle se fugle?Piphans er nu også meget sød,og jeg har en svaghed for små uldne Piphanser.

Bettys blog sagde ...

Hvor er det godt fotograferet. Sjovt med sådan et egern.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Conny, hvis jeg faar en af dine roede, uldne piphanser, saa faar du ham her og en hel flok mere. :)

Betty - de er skaegge, men i vores forrige hus havde vi et problem med egern paa loftet, saa vi er mest glaede for dem naar de holder sig paa afstand. :)