09 januar 2009

Pust, stoen og kvulm!

Joesses, hvor er stoever!

Sovevaerelsesdoeren var vidst blevet overset, da der blevet gjort rent efter dagens dont, men helt aerligt er jeg overraskende uhysterisk med byggerodet denne gang, for jeg glaeder mig simpelthen saadan over hvad vi har gang i.

Da jeg kom hjem i aften var trappen paa plads! Der mangler stadig en del, men trappen er sikker at gaa paa. Pindene under gelaenderet (the spindles) skal saettes i, trappen skal males og der skal taeppe paa trinnene, men trappen kan jo bruges som den er.

Jeg luskede op ad de 12 nye trin, for at se hvordan det gik i loftet. Det ligner jeg ved ikke hvad, men alt er isoleret og snart er der ogsaa et gulv deroppe. Joesses, hvor bliver det skoent at kunne bruge loftet, uden at skulle kravle op ad en hoensestige, komplet uegnet til formaalet - og med en 5 meter dyb trappeskakt ved siden af. GULP!

Veluxen blev sat ind tidligere paa aaret og giver naturligt lys i det store loftrum, som bliver paa ca. 20 m2. Det meste af resten bliver lukket af til opbevaring af ting vi ikke skal have fat i saa tit. Julepyntet har allerede faaet allokeret et skab og kufferterne kan ogsaa finde et skab de kan bo i, saa vi kan have skabspladsen i vores gaestevaerelse tilbage.

Det jeg naesten er allermest spaendt paa er dette lille hjoerne, som min elskede lynhurtigt doebte "garnhjoernet"! Er han ikke bare soed. Han synes jeg skal have en afdeling, hvor jeg kan have alt mit garn, min symaskine og alle mine hobbyting staaende, saa jeg let kan komme til dem. Han droemmer vidst om bare et enkelt projekt ad gangen i en lille kurv i stuen og jeg droemmer bare om at kunne opbevare mine ting saa jeg kan overskue dem og faa et ordentligt system i dem.


Det bliver maerkeligt at bo i et hus med to trapper igen. Da vi flyttede ind her savnede jeg lidt at have tre etager, til trods for vi havde faaet langt mere plads, bare fordelt paa en anden maade. Det er snart 7 aar siden vi flyttede ind og dengang synes vi huset var enormt. Nu foeles det selvfoelgelig ikke specielt stort. Faktisk fanger jeg nogle gange migselv i at taenke at vi godt kunne bruge nogle stoerre rum, men det er simpelthen ren og skaer forkaelelse. Jeg vil lige saa stille gaa og glaede mig til naeste weekend, hvor vi kan goere rent og finde huset igen.

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dine billeder minder mig om det år vi byggede om her i huset...skønt når det er overstået..glæd dig :-)

Olines sagde ...

Jeg kan kende fornemmelsen for støv - alle vegne! Men også forventningen til forandringerne.
Jeg kan godt forstå du glæder dig, det bliver da et helt fantastisk rum!
God lørdag til dig.

Anonym sagde ...

Forventningens glæde den er altså dejlig. Jeg mindes da vi lavede bryggers og køkken om, nøj hvor det støvede, men pyt, resultatet blev dejligt.

Jeres ombygning/opbygning bliver også dejlig når den er færdig. :-)

Anonym sagde ...

Jeres ombygning ser spændende ud!

Er det ikke sjovt, at man udvider sit indhold i takt med boligens størrelse? Tænk at man får samlet så mange ting til huse gennem livet :-D

Anonym sagde ...

Det bliver spændende at de det færdige resultat.

...Og jo han er da sød din husbond. Jeg tror han tænker meget på dig... og sørger du har hvad du skal bruge... har han mon en single bror...? ;-)

Regitze sagde ...

jeg har altid boet i lejlighed, til jeg mødte C, og de dybeste, mest spirituelle (natte)drømme var sådan nogen, hvor jeg fandt en dør bag et tapet, der ledte ind til et nyt rum etc.
det er det superfænomenalistiske ved ikke at bo i hus, at drømmen bliver til virkelighed:)
tillykke til jer - og sjovt at få et kig ind i noget af dit hus.

@ordvild sagde ...

ih hvor bliver det altså super fedt! glæder mig meget til at følge med og se det færdige resultat.

Forresten, hedder de der pinde til trappen måske 'balustre' på dansk?

Tina - omme i London sagde ...

Balustre? Det kan godt vaere, ordet eksisterer ikke i mit ordforraad. Jeg har aldrig boet i et hus med en trappe i DK, kun et med trappetrin, men dem var der til gengaeld en del af!

Annette - han har en bedste ven, som er single and looking. :)

Her er ingen arbejdsmaend i dag, men de vender frygteligt tilbage paa mandag og lige om straks kan vi begynde at flytte paa det graa lag, der ligger i naesten hele huset. Stoevsugeren opgav naesten aevret i gaar, i hvert fald maatte den have en 24 timers pause. :)

Anonym sagde ...

Neeej, hvor er det dog spændende med en lille ombygning! Og sikke lækkert med et hjørne helt for dig selv, med plads til lidt af det kreative.. Får vi billeder når det er færdigt??

Marianne sagde ...

Hvor ser det flot ud, altså trappen ;0)

Anonym sagde ...

Endelig kan jeg danne mig et indtryk,, af ombygningen eller hvad man kalder det ,: FEDT: sir: jeg bare .Vi må snart over at kikke.

Tina - omme i London sagde ...

Ja, det er virkelig spaendende og vi glaeder os saa meget til at kunne bruge loftet med lethed. :)

Unknown sagde ...

Der er en ordenlig omgang i er gået i gang med.Jeg inviterede lige den forhenværende tømmere( min mand) op dit loft, så han kunne se hvad i var igang med.

Tina - omme i London sagde ...

Og hvad sagde han mon til trappen? :)

Anonym sagde ...

Det er hårdt at bygge om, men når det er overstået bliver det skønt. God opbevaringsplads kan man ikke få for meget af og dit helt eget hjørne til symaskine, garn og stof er da helt fantastisk. Glæder mig til at se det færdige resultat.

Tina - omme i London sagde ...

Det goer jeg ogsaa. :)