06 januar 2009

Sidste udkald

Den 5. Januar er traditionelt kendt som "the twelfth day of Christmas" (12. juledag) her i landet og typisk siger man at julepynten skal ned senest paa "the twelfth night". denne dag. Det er almindelig overtro at det bringer uheld at lade julepynten sidde oppe laengere og englaendere har en ukristelig maengde af smaa hverdagsovertroer, som jeg efterhaanden har adopteret, til trods for jeg ikke er specielt overtroisk. Det er vidst bare vane.


Jeg stod i aften af toget en station efter hvor jeg normalt staar af, da jeg regnede med at kunne naa at faa et billede af julehuset, inden de lukker og slukker for i aar, for skoent de naeppe naar at faa det hele ned i aften, saa bliver der slukket for showet efter i aften og rummaendene maa finde noget andet at navigere efter.

Sidste aar var jeg nede og kigge paa huset og moedte ejeren. Han hygger sig med at pynte op og snakke med alle de besoegende og saa samler han en masse penge sammen til velgoerende formaal. Jeg synes simpelthen det er fantastisk han gider, men jeg elsker at han goer. Der er ingen graenser for alle de mennesker jeg har haft med omme og kigge paa lysshowet og jeg haaber han bliver ved laenge endnu.
Jeg tog et lille stykke video, for lige som at give helhedsindtrykket, men Youtube ville ikke rigtig makke ret lige nu. Jeg foejer det til naar engang det bliver muligt. :)

7 kommentarer:

liv og glade dage sagde ...

Sikke en fantastisk kreativ måde at samle ind til velgørenhed på. Og hvor er det flot - jeg er sikker på han hygger sig med det, og ikke mindst med at folk kommer og nyder det! ;o)

Lene sagde ...

I Danmark hed det efter helligtrekonger, som er i dag d. 6. Men jeg tror nok jeg starter i dag, jeg har nemlig fridag :-)
De udendørslys rundt omkring har en tendens til at blive januar måned ud.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Han hygger sig og folk saetter virkelig pris paa hans indsats.
Lene - monstro det ikke er den samme tradition, men denne gang fejrer englaenderne om aftenen, mens danskerne goer den foelgende morgen - modsat juleaften/morgen.

Nyd din fridag. :)

Kom så igang sagde ...

Det det er dejlig han gider gøre det,det er smuk ,at se på og når han så samtidig samler ind til velgørenhed, som der altid er brug for, så er det jo bare supper.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Ja, fedt ikke.

mjø ;o) sagde ...

"On the twelwth´day of Christmas, my true love said to me" ...
something - som jeg ikke kan huske - men sangen er god, den må du kende??
Rigtig godt nytår, Tina, og på TreHelligKonger ER det skik og brug, at julepynten skal ned, også i DK!
kh

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

On the twelfth day of Christmas, my true love gave to me
Twelve drummers drumming,
eleven pipers piping,
ten lords a-leaping,
nine ladies dancing,
eight maids a-milking,
seven swans a-swimming,
six geese a-laying,
five golden rings.
Four calling birds,
three French hens,
two turtle doves
and a partridge in a pear tree!

Jeg elsker den sang - og kan du 12. vers, saa kan du hele sangen. :)