13 september 2011

Walliams v. Themsen

Jeg havde et lille aerinde paa hjemturen til aften, saa da jeg var faerdig med at arbejde begav jeg mig til fods langs the Embankment, destination Westminster Bridge.


Hver andet aar starter et nyt kapitel i Sport Reliefs indsats for at samle penge ind til velgoerende formaal. For en fem/seks aar siden var David Walliams paa en eller anden mystifistisk maade kommet i tanker om at svoemme over den Engelske Kanal for at faa folk til at hoste op med nogle kontanter til Sport Relief. Han samlede over £1.000.000 ind!


I aar besluttede David Walliams sig igen for at deltage og denne gang "noejedes" han ikke med at svoemme over kanalen, men kom i stedet i tanker om at svoemme en tur i Themsen...  Ikke bare ville han svoemme en tur i Themsen, han ville svoemme en lille tur paa 140 miles; det er omkring 230 km, over 8 dage!


Turen skulle slutte ved Westminster Bridge ved 18.30 tiden - derfor min udflugt. Han var lige kommet i maal, da jeg naaede frem og jeg moedte adskillige badekaabeklaedte svoemmere paa vejen over broen, saa jeg stilede mod the Aquarium, hvor jeg formodede de var kommet fra.


Der var en del folk moedt op og pressen var naturligvis ogsaa med. Matt Allwright stod parat til at interviewe David og mens vi ventede snuppede han lige et lille interview med Barbara Windsor, som var moedt op for at hjaelpe med at faa lidt skillinger i kassen.


Endelig fik vi et lille glimt af storsvoemmeren, som bare saa saa vaks ud, som om han bare lige havde svoemmet en lille smule i badekarret. Jeg tror nu nok han traengte til en ordentlig svoemmetur i badekarret, for ehmmm... Themsen er en travl flod med en staerk stroem og et tidevand, der siger spar to, saa det kan ikke vaere smaating han har svoemmet igennem i den sidste uges tid. Ifoelge medierne har han haft "Thamesmave" og har faktisk vaeret rigtig syg meget af turen, men han fuldfoerte.


Der var ingen mangel paa beroemmeligheder paa "podiet"; blandt andet fik jeg oeje paa Steve Redgrave, som da ikke er helt uvidende om vand, men naeppe kunne taenke sig en svoemmetur i Themsen!


The South Bank var fyldt med folk, unge saa vel som gamle og mange familier med smaa ivrige boern, som var helt elektriske for at se den beroemte svoemmer og det er jo lige det Sport Relief handler om - at faa boernenes opmaerksomhed og laere dem at droemme om en dag at udfoere fantastiske sportspraestationer - eller bare loebe et lille bitte saekkeloeb.


Sport Relief har allerede samlet over £1,000,000 ind og jeg er ret sikker paa at beloebet nok skal naa et godt stykke laengere op. Jeg er ogsaa ret sikker paa at der kommer til at gaa et stykke tid inden den gode Hr Walliams faar lyst til endnu en svoemmetur. Jeg tror han sover godt i nat!

6 kommentarer:

Sylvia sagde ...

Litt av en bragd han har gjennomført. Det må da ha vært kaldt også?
Jeg kjenner ikke til så mange engelske kjendiser, men du fikk da noen blinkskudd, Tina.
Og takk for flotte bilder også.

Unknown sagde ...

230km det var god stykke vej,hvad gør man ikke for, at samle penge ind til velgørenhed.Jeg synes også de danske sportfolk og kunsterne gør et stort arbejde, når der skal samles penge ind til velgørenhed.

Tina - omme i London sagde ...

Sylvia - nej de engelske kendisser er nok mest verdens beroemte i England. :)
Med hensyn til temperaturen saa begyndte turen i badebukser, men da svoemmeren begyndte at blive blaa blev han beordret i en vaaddragt. :)

Conny - ja, det er et stort projekt at begive sig ud i. Jeg tror de fleste sportsfolk efterhaanden deltager meget i pengeindsamling, men de danske bedrifter kender jeg ingenting til, da de ikke saa tit naar med i min lokalavis. :)

KirstenK sagde ...

Noget af en svømmetur må man sige...flot gjort af ham!

Donald sagde ...

ja, han sover godt i nat - og det er velfortjent. Kom til at tænke på at med chlor-tabletter kunne han måske undgå at få "Thames-stomach" - men det har han jo nok prøvet, og det kan ikke modvirke så massiv en påvirkning som der kommer af en 230km. svømmetur i forurenet vand.

Iøvrigt læste jeg for en del år siden at man har forsøgt at rense The Thames sådan at andet end måger kan leve ved sluserne/pumperne som findes et-eller-andet-sted. Det må du også høre tale om en gang imellem, selv om London'erne jo nok har rigeligt andet at tænke over :)

Tina - omme i London sagde ...

Kirsten - ja, meget!

Donald - det kan da vaere han skulle have drukket en flaske klorin inden han smuttede i floden... :)

Mht Themsen og dens renhed, saa er den renere end nogensinde foer. Efter sigende er den den reneste "by flod" i Europa (http://www.smoothhound.co.uk/tourism/london/river-thames.html) og der er masser af liv i floden, men paa grund af det kraftige tidevand (op til 7 meter dagligt!) saa bliver der saadan rodet up i bunden hele tiden og saa er vi jo en HEL DEL folk, der bor lige ved floden... :)