18 september 2011

Min indre Gertrud Sand

Vi bliver noedt til at faa det sidste af huset pakket i loebet af den naeste uges tid, saa vi er helt klar og ikke skal panikpakke i sidste oejeblik.Der skvulpede lige en boelge med energi ind over mig og nu er det lukkede loftrum, som jeg vidst hovedsageligt er ansvarlig for at stille ting ind i toemt. Jeg bildte migselv ind at der ikke var saa meget derinde, for der var jo bare kufferter og julepynt. Kufferterne fylder ikke alverden, for de kan jo stables inden i hinanden, desuden skal de ikke pakkes for langt vaek, for vi var jo smarte nok til at laegge vores sommerferie i Oktober, saa de skal snart i sving igen. :)


Julepynten derimod... for hulen, hvor har vi bare ALT for meget. Mindst halvdelen skal vaek! Jeg tror vi har julepynt nok til at pynte Trafalgar Square. Vi har saa mange fine ting som f.eks. Georg Jensen uroer og ting, som vi har faaet i gave fra Danmark. Naar man har den slags, hvorfor i alverden har man saa stadig alskens billigt skrammel, som er ret laenge siden saa godt ud? Det skal der laves om paa, for jeg vil simpelthen ikke fylde alle mine nye skabe med alt det skrammel!

Da jeg naevnte det til min elskede fik jeg et skarpt blik og et "fingrene vaek", men hvis nu jeg begynder at aabne alle de forskellige kasser, saa gaar det nok op for ham at vi har mere end rigeligt.

8 kommentarer:

Sussi / Sussinghurst sagde ...

åhhhh nej, åhhhhhh nej, nej - ikke julepynten - ikke julepynten - smid de gamle duge ud og alle håndklæderne som alligevel er for små og hårde og reservespisestellet og frakken som ikke kan lukkes - helt - og pyntepuderne, Georg Jensen og kagedåserne....men ikke den gamle julepynt - ikke julepynten.
Hilsen en gammel nisse.

Madam Kjeldsen sagde ...

Julepynt.. Love it.. og hvor får man dog samlet meget.. bare over et par år.. jeg går gennem vores med hård hånd hver eneste jul.. ud med det, der er gået i stykker, grimt etc.. og alligevel samler det sig...

Sådan er det måske bare med julepynt.. der går nisser i det :)))

@ordvild sagde ...

Åh ja, sorter du bare men smid ud med varsomhed!

Har forresten lige meldt mig som fast læser nr. 100 på din blog. Tillykke med den flotte store læserskare :o)
/Liv

Michael Carøe Andersen sagde ...

Haha - det var en stor stak julepynt. Det er altid utrolig at se hvor meget man kan akkumulere når man skal til at flytte.

Eva sagde ...

Jeg lavede samme øvelse i sommerferien, - og min julepynt blev reduceret væsentligt. Kun det, der var oppe sidste år, fandt nåde for mit strenge blik.

randiglensbo.dk sagde ...

Jeg synes, at julepynt er noget af det sværeste at (få lov til at) smide ud.
Hos os er det sådan, at hvis jeg et år har ladet noget af pynten blive i kassen, så er der mindst én af ungerne, der spørger efter det.
Al den gamle pynt SKAL åbenbart være der :-)

Randi

FUUR sagde ...

Julepynt er mange ting.
Det behøver ikke være guld og glimmer, der er det mest værdifulde.
De skæve, krøllede hjerter og kræmmerhuse ens dejlige unger lavede i skolen, med tungen i den ene mundvig, og små varme fingre med saksen, som absolut ikke ville klippe, lige den dag.
Det er værdifuldt julepynt.
Genkendelsens glæde hver jul.
Måske en af ungernes veninders flettede stjerner, som bare var givet med den største kærlighed,
Det er også værdifuldt julepynt.
Så Tina, husk din elskedes ord,
"Fingrene væk "
Her har de gamle og skæve hjerter,
sin egen plads, om det er på juletræet eller i vinduet, er lige meget, bare de er der.

Tina - omme i London sagde ...

Sussi - du kan tro her bliver smidt ud; ogsaa af julepynten, som altsaa slet ikke har den samme sentimentale vaerdi som det man har i DK.

Madam K - det toer antydes, jeg har taenkt mig at laere fra dig!

Liv - jeg har en plan for det der er godt nok, men ikke skal blive boende hos mig. :) Oh, og tak for det faste laeserskab - husk at her ALDRIG er laesetvang. :)

Michael - det er simpelthen skraemmende!

Eva - der bliver ikke en sjael der laegger maerke til hvad der "mangles"; det skal jeg nok soerge for!

Bedste - jeg har simpelthen saa meget at der ikke er andre end mig der ANER hvad der er!

Moar - nu ligger landet saadan at vi jo ikke har den samme tradition med at lave julepynt her i landet, som I goer i DK. Ergo har vi INGEN hjemmelavede skoennerter, men i stedet en masse plastikskrammel, som saa godt ud lige da det blev koebt. Der bliver ikke en sjael der kommer til at savne noget af det - inklusiv mig. Du kan da nok se at flere kubikmeter julepynt er skoert, isaer taget i betragtning af at vi slet ikke rigtig har pyntet til jul i indtil flere aar!