02 september 2011

Dagens lunch time vandring

Hvor heldig har man lov at vaere? Lige praecis i dag havde jeg chancen for at tage en ordentlig middagspause og min salighed om ikke vejret var helt sommerligt - med 25 grader og en lun vind.


Kontoret summede af aktivitet og jeg havde en fornemmelse af at jeg godt kunne risikere at blive kaldt tilbage, til trods for jeg havde leveret alt det jeg var blevet bedt om foer middag. Ergo gik jeg ikke laengere end jeg kunne vaere tilbage igen paa 10 minutter.


Pladsen foran St Paul's Cathedral summede af glade turister, som havde ramt den helt rigtige dag at inspicere de mange flotte hvide Portland Stone bygninger i the City of London


Jeg kunne ikke helt blive enig med mig selv om hvor jeg ville sidde og spise, men kunne ikke lige overkomme at sidde paa trappen ved St Paul's, da der var for mange mennesker og jeg havde en bog jeg ville have et par kapitler i, saa jeg drog ned i gaderne mellem St Paul's og floden, hvor jeg mente der var en lille have med baenke. Jeg skulle bare lige komme i tanker om hvor den var!


Det tog ikke saa laenge at finde den lille passage, hvor der ganske rigtigt var en lille have med baenke i. Jeg havde husket helt rigtigt - eller i hvert fald naesten rigtigt...


Den soede lille have, som jeg saa begejstret havde husket er en gammel kirkegaard! Oh well, jeg har ingen problemer med kirkegaarde, tvaert imod, saa synes jeg de er smukke og interessante, maaske det var derfor jeg havde gemt denne her paa nethinden. 


Jeg var en af de eneste der havde faaet den samme gode ide og kunne saette mig i fred og ro under et stort platantrae og indtage min lunch og snuppe en god halv times laesetid.


Saadan en varm solskinsdag i September kan altsaa naesten faa mig til at glemme alt om den sommer vi aldrig fik og glaede mig over det smukke efteraar vi nu gar i moede. Oh, og for det ikke skal vaere loegn, saa kom jeg hjem i rimelig tid!

3 kommentarer:

Donald sagde ...

Det var også en meget smuk dag her.

Jeg husker en præst, som viste Københavnske unge mennesker rundt i St.Pauls for 30 år siden. Han sagde: I dag kunne man ikke bygge sådan en kirke.

Hvorfor ikke?

Joe, alene udgifterne til stenhuggere ville gøre det umuligt at financiere den! Og så forklarede han ellers, hvor møjsommeligt et arbejde det var at bygge den.

En af de fire store søjler, som bærer kuppelen, er hul indeni (ellers ville vægten være for stor) og den var blevet ramt af en tysk bombe, der røg ned i hulrummet - men som ikke exploderede.

Det var et mirakel.

Man har vist fået taget den ud ...


Jeg kan godt lide billedet af kirken men sjovt nok også de to røde busser foran de stilige huse :)

FUUR. sagde ...

Håber du nød din frokost, og at bogen er god.
Her på øen, har vejret været dejligt i dag.
Bland andet, blev der tid,
til en lille strandtur,
med 3 søde børnebørn.
LYKKE.

Tina - omme i London sagde ...

Donald - ja, der er ingen der vil skyde saa mange penge i bygninger nu om stunder. De kunne jo heller ikke faa raad til det dengang, men da foerte de en lidt anderledes skattepolitik!

Moar - det lyder fantastisk! :)