30 august 2009

Ud og se…

At sige vi stod tidligt op i morges ville vaere direkte loegn, men op kom vi og vi fik da ogsaa lidt i skrutten, foer vi begav os til togstationen for at kigge naermere paa Londons mange attraktioner.

P1330190

Knaegtene ville meget gerne proeve at koere med en aaben dobbeltdaekker (ogsaa kaldet “London bus cabriolet!), saa vi fandt den billigste vi kunne finde, skoent det ville vaere en vild overdrivelse at kalde Londons turistattraktioner billige, og saa begav vi os ud i verden.

P1330136

Guiden paa den foerste del af busturen var helt suveraen. Hun tegnede og fortalte som om hun var betalt for det og fik virkelig hele bussens fulde opmaerksomhed under turen. Alle de smaa detaljer man kan droemme om at faa med paa en bustur kom med og vi var saa tilfredse med indsatsen. Familien havde vaeret i the London Eye i gaar, saa det var lidt sjovt for dem at kigge paa den i dag med genkendelsens briller.

P1330007

Vi koerte med bussen fra Charing Cross til the City of London og tilbage over en tre-fire broer og til Houses of Parliament. Der blev taget en del billeder undervejs og uanset at jeg har taget de billeder ca en million gange foer tog jeg lige et eksemplar mere. Det er jo aldrig til at vide om de mange hundrede aar gamle bygninger staar der endnu naeste gang man kommer forbi…

P1330038

Med i busbilletten var en tur paa en af Londons utallige flodpramme. Vi tog turen fra Westminster Pier til Tower Pier og tilbage igen. Vi stoppede lige ved the Tower og fik en bid middagsmad, men saa var vi ogsaa klare til at indtage Covent Garden og de mange souvenirshoppe i Leicester Square og Piccadilly Circus.

P1330204

Efter endt shopping blev vi enige om at maverne var blevet noget hule igen. Min elskede gik saa vidt som til at paastaa han kunne aede en hest og have plads til sadlen ogsaa. Ergo begav vi os til China Town og gik paa “New Aroma” og fik et laekkert maaltid kinesisk mad. Hold da helt fest som vi spiste. Man skulle tro vi ikke havde set foede i dagevis, men det var saa laekkert at man ikke bare kunne lade det staa!

P1330207

Klokken var efterhaanden blevet mange, saa vi gik ned over Leicester Square til Charing Cross, hvor toget holdt og ventede paa at koere os hjem. Det var seks par meget traette ben der gik hjem fra stationen og de 800 meter der udgoer turen foeltes som et helt maraton. Vi var knap inde af doeren foer drengene laa paa langs og sov som en kampsten!

Vi har bare haft en helt fantastisk dag. Nu haaber vi meget paa det kan lykkes os at bytte bil med en af vores venner i morgen, for de har saadan en stor 7-saeders fidus, som kunne transportere us en tur til Brighton. Lykkes det ikke maa vi tage toget, for til Brighton det vil vi sgi!

Nu til koejs!

2 kommentarer:

Lene sagde ...

endnu en gang pirrer du til min lyst til at gense London, Tina. Hvornår mon det bliver ? :-) og tør jeg stole på et luftfartsselskab igen?
Anyway tak for turen :-)

Tina - omme i London sagde ...

Lene - du maa vaere impulsiv og bestille hos Ryanair. Vi har booket med dem tre gange allerede i aar og er ikke blevet skuffede endnu. Det kan selvfoelgelig naas, men mon ikke det gaar. Jeg glaeder mig til at tage dig med paa en travetur gennem mit London. :)